Verborgen gebreken

Verborgen gebreken gaat over Chris en Tommie, ze zijn met hun ouders en broer op vakantie in Schotland. Na een ongeluk waarbij Chris hun oudere broer Waldo slaat en hij achterover valt en hierbij zijn hoofd stoot (en in het water terechtkomt en doodgaat) rennen zij en Tommie weg, ze komen terecht bij een vrouw genaamd Agnes. Als er op een dag een deurwaarder komt die Agnes vertelt dat hij komt kijken naar de staat van haar huis omdat het verhuurd moet worden. De staat is echter niet goed en hij vertelt Agnes dat ze zich geen zorgen hoeft te maken qua verhuizing. Chris begrijpt het verkeerd en denkt dat ze het huis uit moeten, ze pakt een luchtbuks onder een bed en schiet op de man, hij valt neer, en op hetzelfde moment krijgt Agnes een beroerte. Chris raakt in paniek en vernielt dingen in het huis, als Agnes bijkomt geeft ze Tommie en Chris een papiertje en vertelt dat ze moeten liften voordat de politie komt. Agnes veegt de vingerafdrukken van de luchtbuks en wordt later opgepikt door haar buurvrouw die haar naar een verzorgingstehuis brengt. Al met al is Chris een nogal onhandig, ongelukkig en onzeker meisje. Dit komt doordat Waldo, haar broer, haar misbruikt. Hierdoor voelt ze zich dus onzeker want ze denkt dat hij dit niet zou doen als ze een goed en lief meisje was, haar hele zelfbeeld is hierdoor kapot.

Ik vind het een raar boek, het is allemaal erg toevallig dat Waldo na de duw doodgaat en de deurwaarder ook overlijdt na het schot van de luchtbuks. Het is wel zielig, want Chris wordt dus misbruikt door Waldo, haar eigen broer, dat vind ik gewoon triest en ik snap niet waarom iemand zoiets zou doen. De titel is wel goed gevonden, hoe perfect of mooi een gezin er van de buitenkant uitziet, je weet nooit hoe het er van binnen aan toe gaat of wat voor gebreken ze hebben. Verder was het wel leuk om te lezen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De moeder van David S.

Dit boek gaat over Len en Simon, ze hebben een zoon David, hij is lastig als baby en later als puber ook, hierdoor raakt hij in de drugswereld terecht door zijn vriend Bennie. Als de ouders van Bennie op een dag naar Len en Simon komen om te vertellen dat David drugsverslaafd is, weten ze allebei niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. David gaat van de ene naar de andere inrichting, terug naar huis, etc, niks helpt. Len trapt vaak in David’s beloftes om af te kicken en als hij zich hier niet aan houdt trapt Simon hem het huis weer uit. Omdat Len veel aandacht aan David geeft, voelen hun ander kinderen zich erg achtergesteld, een dochter wil zelfs bij een vriendin wonen hierdoor. Nadat Len op reis gaat naar Amerika met haar nicht opent ze eindelijk haar ogen. Ze richten samen met Bennie’s ouders een groep op, hier heeft iedereen veel steun aan. Als Bennie op een gegeven moment zelfmoord pleegt valt de groep uit elkaar. Gerrie, Bennie’s moeder, krijgt de groep toch weer bij elkaar omdat ze merkte hoeveel steun ze hier aan had. Op een dag ontmoet David Marleen, een ex-verslaafde die hem helpt met afkicken. Dit lukt niet maar ze blijft toch bij hem omdat ze bang is om alleen te zijn. Op een dag komt ze er achter dat ze zwanger van hem is. Om zichzelf en het kindje te beschermen vertrekt ze. Hierna gaat David weer naar huis en vertelt zijn moeder dat hij ziek is. Als Len later op bed ligt te wachten tot David thuis komt, maar hij er die ochtend nog steeds niet is begrijpt ze dat hij toch nog verslaafd is.

Dit boek was op zich wel interessant, je kan je wel goed inleven in hoe Len zich voelt, ze weet niet wat ze moet doen om haar kind te helpen/beschermen. Ookal was het soms wel zielig om te lezen vind ik. Het enige nadeel vind ik, is dat het boek nogal eentonig kan zijn.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Eliminatie

Eliminatie vertelt het verhaal van dwangmatige Eric de Mann, hij heeft een dochtertje Rebecca maar mag haar nooit zien. Hierdoor komt hij met een plan om de vaderschapsrechten te krijgen. Op een dag hoort hij echter dat de moeder van Rebecca met haar het land uit wil gaan dus Eric moet diezelfde avond handelen. Dit is alleen lastig omdat hij een soort gevecht met zichzelf heeft.

Ik vond dit boek best interessant, het is leuk om te zien hoeveel een vader voor zijn kind wil doen. Eric heeft het niet makkelijk met de moeder van zijn kind (ze liegt over het feit dat Eric de vader van Rebecca is en wil hem nooit meer zien) en andere vrouwen (zoals Marian, de vrouw met wie hij zijn plan in gedachten had, hij wilde de moeder van Rebecca en haar man vermoorden om vervolgens Rebecca mee te nemen en haar op te laten groeien bij hem en Marian). Daarnaast zitten zijn tics hem ook nog in de weg.
Het was fijn om het boek in een ik-perspectief te lezen, zo leer je Eric goed kennen en weet je wat er omgaat in zijn hoofd. Ookal is het soms lastig te begrijpen omdat hij veel flashbacks en gedachtes heeft.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nam Kee

Nam Kee gaat over Berry en Thera, ze hebben een relatie, Berry vertelt in het boek veel over zijn leven, hij liegt veel, zo gaan Berry en Thera veel naar het restaurant Nam Kee en eten ze oesters, terwijl Berry dit helemaal niet lust. Daarnaast vertelt Berry dat hij nog op school zit terwijl dit niet zo is en liegt hij over de dood van zijn vader. Berry vindt het niet leuk dat hij liegt en gaat hierdoor alleen maar meer liegen. Ik vind hem niet zo goed bezig, hij houdt zich vooral met drugs, drank en domme dingen bezig.

Het boek vond ik niet zo interessant, ik vind Berry geen leuke hoofdpersoon en kan me ook totaal niet in hem inleven. De gebeurtenissen vond ik ook niet leuk of spannend. Hij had meer bij zichzelf moeten blijven of hulp vragen aan vrienden of familie met de problemen die hij had.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Zomerhitte

Zomerhitte gaat over een fotograaf op een Waddeneiland, hier ontmoet hij Kathleen, een jonge vrouw. Ook ontmoet hij Federici, samen met hem volgen ze de ontmoetingen tussen Kathleen en een oude man. Hij komt er achter dat ze verzeild is geraakt in een drugsbende.  Dit doordat hij getuige is van een drugshandel met de oude man, Kathleen en een jonge man. De jonge man verstopt de rugzak met drugs als de Rijkspolitie is aangekomen. De fotograaf (die dus alles heeft gezien) verstopt de rugzak op een andere, betere plek. Een dag later heeft de jonge man het huis van de fotograaf vernield en dwingt hem hem mee te nemen naar de plaats van de rugzak. Eenmaal daar aangekomen vermoordt de fotograaf de jonge man. Even later heeft de oude man zelfmoord gepleegd voor de ogen van Kathleen. De fotograaf en Kathleen besluiten samen te vertrekken naar Frankrijk.

Ik vond dit boek een beetje vreemd, er zitten veel seksscenes in die ik niet vind passen bij het verhaal, ik denk dat het meer bladzijde vulling is. De structuur is wel fijn om te lezen, zo verplaats je je goed in de hoofdpersoon. Het verhaal op zich is wel grappig maar zonder de nutteloze stukken zou het veel beter zijn.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Een hart van steen

Een hart van steen gaat over Ellen van Bemmel, ze is zwanger van een onbekende man. Door een ongeluk raakt ze bijna haar kindje kwijt en moet hierna een maand rust houden. In het boek wordt Ellens levensverhaal verteld, ze woonde samen met haar ouders en broertjes en zusjes in Haarlem. Nadat haar moeder bevallen is van haar vijfde kindje Ida krijgt ze een postnatale depressie. Ze houdt zich alleen maar bezig met Ida, is er van overtuigd dat ze bezeten is door de duivel en begint haar later zelfs te mishandelen. Na een tijdje lijkt het erop dat Ellens moeder er boven op is gekomen, op een avond maakt ze samen met Ellen een schoteltje klaar met zogenaamde vitaminepillen (oftewel slaappillen en valium), iedereen neemt de pillen behalve Ellen, ze laat haar hond uit. Als ze terug komt van de wandeling ziet ze haar hele familie met plastic zakken over hun hoofd, dood. Alleen haar broertje Carlos overleeft het en samen verstoppen ze zich in de kelder. Later gaan ze naar een tehuis, Carlos wordt geadopteerd en ze houden nauwelijks contact meer. Als Ellen achttien is, gaat ze op kamers en studeert ze medicijnen. Ze kan nog steeds niet bevatten waarom haar moeder het gedaan heeft, maar dan komt ze er achter dat ze aan kraamvrouwenpsychose leed en dat het met de juiste medicijnen verholpen had kunnen worden. Antwoord gekregen op al haar vragen besluit ze verder te leven met de mensen die ze nog heeft.

Ik vond dit boek aan de ene kant heel interessant en leuk, omdat het niet iets is wat heel realistisch is, maar aan de andere kant is het ongeloofwaardig, weer omdat het niet heel realistisch is. Er wordt veel gebruik gemaakt van flashbacks en is hierdoor soms lastig te volgen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Oeroeg

Oeroeg gaat over de vriendschap tussen de Nederlandse ik-persoon en de Javaanse Oeroeg. De ik-persoon ziet Oeroeg als een hele goede vriend terwijl Oeroeg zich ondergeschikt voelt. Na de scheiding van de ouders van de ik-persoon vertrekt zijn vader voor een jaar om op reis te gaan. Oeroeg en de ik-persoon worden ook gescheiden, de ik-persoon moet naar een pension, omdat hij dus niet bij Oeroeg is gaat hij dwarsliggen en spijbelen, later wordt door de directeur besloten dat Oeroeg ook naar het pension mag.
Als zijn vader terugkeert wordt alles anders, zijn nieuwe vrouw is zwanger en hij besluit dat ze niet meer voor de ik-persoon kunnen zorgen. Hij vertrekt samen met Oeroeg naar een nieuw pension, alleen ze zitten op andere scholen, Oeroeg verandert en begint een afkeer te krijgen tegen Hollanders. Nadat de ik-persoon is afgestudeerd keert hij jaren later terug naar zijn geboortedorp en aan de kade zit, verschijnt Oeroeg met een pistool in zijn hand, hij vertelt de ik-persoon dat hij niks heeft te zoeken hier en dat hij moet maken dat hij weg komt.

Ik vind dit boek interessant, niet leuk, maar ook niet slecht, het laat goed zien hoe het vroeger was in Nederlands-Indie en hoe de vriendschappen daar waren. Het maakt voor kinderen niet uit hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt, als je maar met elkaar kan spelen is alles goed. Soms is het verhaal een beetje langdradig en saai. Het taalgebruik was wel simpel maar dat maakte het wel makkelijk te lezen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Het Gouden Ei

Rex Hofman en zijn vriendin Saskia Ehlvest gaan samen met de auto op vakantie. Het is een jong stelletje dat er samen tussenuit gaat. Als ze bij een tankstation komen, moeten ze even tanken. Als Rex hiermee bezig is, komt Saskia maar niet terug. Hij gaat zoeken maar kan haar niet vinden. Ze is spoorloos verdwenen. Hij kan haar niet vergeten en blijft haar hele leven aan haar denken. Zelfs als hij met zijn nieuwe vriendin is. Die ziet dat hij haar niet kan loslaten, en snapt het als hij naar haar op zoek wil gaan.

Raymond Lemorne is een scheikunde docent op een middelbare school. Al tijden heeft hij een plannetje wat hij wel eens zou willen uitvoeren. Hij begint met de voorbereidingen, chloroform, een matras en een kist. Steeds komt het einde van zijn plan steeds meer in zicht. Hij hoeft alleen maar een slachtoffer te vinden.

Rex is in contact gekomen met een man (Raymond) die precies weet wat er met Saskia is gebeurd. Hij kan het hem niet vertellen maar alleen laten zien. Rex kan het idee niet loslaten dat zijn vorige vriendin van de aardbodem is verdwenen en stemt toe. Raymond maakt hem bewusteloos, en voor Rex het weet word hij wakker op een matras. Omringd door 4 muren, in het donker. Hij is levend begraven net als Saskia. Ook niemand weet waar hij naartoe is en ze nemen maar aan dat ze allebei van de aardbodem zijn verdwenen.

Het boek vond ik erg verrassend. Omdat er pas op de allerlaatste bladzijde word verteld wat er met Saskia is gebeurd wil je steeds blijven doorlezen. Het boek is dus echt een aanrader, hij is ook makkelijk te lezen en goed te begrijpen. Ik vind het een leuk en verrassend verhaal, het is een makkelijk en dun boekje dus het leest snel weg. Het enige mindere aan het boek vind ik het deel waarin Rex met zijn andere vriendin in Italië zit, er gebeurde vrijwel niks en was dus niet zo interessant.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Hello world!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie