Het Gouden Ei

Rex Hofman en zijn vriendin Saskia Ehlvest gaan samen met de auto op vakantie. Het is een jong stelletje dat er samen tussenuit gaat. Als ze bij een tankstation komen, moeten ze even tanken. Als Rex hiermee bezig is, komt Saskia maar niet terug. Hij gaat zoeken maar kan haar niet vinden. Ze is spoorloos verdwenen. Hij kan haar niet vergeten en blijft haar hele leven aan haar denken. Zelfs als hij met zijn nieuwe vriendin is. Die ziet dat hij haar niet kan loslaten, en snapt het als hij naar haar op zoek wil gaan.

Raymond Lemorne is een scheikunde docent op een middelbare school. Al tijden heeft hij een plannetje wat hij wel eens zou willen uitvoeren. Hij begint met de voorbereidingen, chloroform, een matras en een kist. Steeds komt het einde van zijn plan steeds meer in zicht. Hij hoeft alleen maar een slachtoffer te vinden.

Rex is in contact gekomen met een man (Raymond) die precies weet wat er met Saskia is gebeurd. Hij kan het hem niet vertellen maar alleen laten zien. Rex kan het idee niet loslaten dat zijn vorige vriendin van de aardbodem is verdwenen en stemt toe. Raymond maakt hem bewusteloos, en voor Rex het weet word hij wakker op een matras. Omringd door 4 muren, in het donker. Hij is levend begraven net als Saskia. Ook niemand weet waar hij naartoe is en ze nemen maar aan dat ze allebei van de aardbodem zijn verdwenen.

Het boek vond ik erg verrassend. Omdat er pas op de allerlaatste bladzijde word verteld wat er met Saskia is gebeurd wil je steeds blijven doorlezen. Het boek is dus echt een aanrader, hij is ook makkelijk te lezen en goed te begrijpen. Ik vind het een leuk en verrassend verhaal, het is een makkelijk en dun boekje dus het leest snel weg. Het enige mindere aan het boek vind ik het deel waarin Rex met zijn andere vriendin in Italiƫ zit, er gebeurde vrijwel niks en was dus niet zo interessant.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>