De moeder van David S.

Dit boek gaat over Len en Simon, ze hebben een zoon David, hij is lastig als baby en later als puber ook, hierdoor raakt hij in de drugswereld terecht door zijn vriend Bennie. Als de ouders van Bennie op een dag naar Len en Simon komen om te vertellen dat David drugsverslaafd is, weten ze allebei niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. David gaat van de ene naar de andere inrichting, terug naar huis, etc, niks helpt. Len trapt vaak in David’s beloftes om af te kicken en als hij zich hier niet aan houdt trapt Simon hem het huis weer uit. Omdat Len veel aandacht aan David geeft, voelen hun ander kinderen zich erg achtergesteld, een dochter wil zelfs bij een vriendin wonen hierdoor. Nadat Len op reis gaat naar Amerika met haar nicht opent ze eindelijk haar ogen. Ze richten samen met Bennie’s ouders een groep op, hier heeft iedereen veel steun aan. Als Bennie op een gegeven moment zelfmoord pleegt valt de groep uit elkaar. Gerrie, Bennie’s moeder, krijgt de groep toch weer bij elkaar omdat ze merkte hoeveel steun ze hier aan had. Op een dag ontmoet David Marleen, een ex-verslaafde die hem helpt met afkicken. Dit lukt niet maar ze blijft toch bij hem omdat ze bang is om alleen te zijn. Op een dag komt ze er achter dat ze zwanger van hem is. Om zichzelf en het kindje te beschermen vertrekt ze. Hierna gaat David weer naar huis en vertelt zijn moeder dat hij ziek is. Als Len later op bed ligt te wachten tot David thuis komt, maar hij er die ochtend nog steeds niet is begrijpt ze dat hij toch nog verslaafd is.

Dit boek was op zich wel interessant, je kan je wel goed inleven in hoe Len zich voelt, ze weet niet wat ze moet doen om haar kind te helpen/beschermen. Ookal was het soms wel zielig om te lezen vind ik. Het enige nadeel vind ik, is dat het boek nogal eentonig kan zijn.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>