Verborgen gebreken

Verborgen gebreken gaat over Chris en Tommie, ze zijn met hun ouders en broer op vakantie in Schotland. Na een ongeluk waarbij Chris hun oudere broer Waldo slaat en hij achterover valt en hierbij zijn hoofd stoot (en in het water terechtkomt en doodgaat) rennen zij en Tommie weg, ze komen terecht bij een vrouw genaamd Agnes. Als er op een dag een deurwaarder komt die Agnes vertelt dat hij komt kijken naar de staat van haar huis omdat het verhuurd moet worden. De staat is echter niet goed en hij vertelt Agnes dat ze zich geen zorgen hoeft te maken qua verhuizing. Chris begrijpt het verkeerd en denkt dat ze het huis uit moeten, ze pakt een luchtbuks onder een bed en schiet op de man, hij valt neer, en op hetzelfde moment krijgt Agnes een beroerte. Chris raakt in paniek en vernielt dingen in het huis, als Agnes bijkomt geeft ze Tommie en Chris een papiertje en vertelt dat ze moeten liften voordat de politie komt. Agnes veegt de vingerafdrukken van de luchtbuks en wordt later opgepikt door haar buurvrouw die haar naar een verzorgingstehuis brengt. Al met al is Chris een nogal onhandig, ongelukkig en onzeker meisje. Dit komt doordat Waldo, haar broer, haar misbruikt. Hierdoor voelt ze zich dus onzeker want ze denkt dat hij dit niet zou doen als ze een goed en lief meisje was, haar hele zelfbeeld is hierdoor kapot.

Ik vind het een raar boek, het is allemaal erg toevallig dat Waldo na de duw doodgaat en de deurwaarder ook overlijdt na het schot van de luchtbuks. Het is wel zielig, want Chris wordt dus misbruikt door Waldo, haar eigen broer, dat vind ik gewoon triest en ik snap niet waarom iemand zoiets zou doen. De titel is wel goed gevonden, hoe perfect of mooi een gezin er van de buitenkant uitziet, je weet nooit hoe het er van binnen aan toe gaat of wat voor gebreken ze hebben. Verder was het wel leuk om te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>