opkomen voor jezelf

lesbestand opkomen voor jezelf   SE1-THV_-_Les_8_inv

tipkaarten Discussiëren en Opkomen_voor_jezelf

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

zelfvertrouwen: Je kunt het!

dossier:  SE1hv_Jijenjeklas_H5_inv

tipkaart: Faalangst                             tipkaart: Zelfvertrouwen

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Engels periode 4

Dit zijn de onderwerpen waar jullie met Engels mee bezig zijn/gaan:

* Future tense : ( toekomende tijd)  to be going to / will / shall

* Vragende voornaamwoorden: Why / where / what / who / when / how ?

* Do / does

* Simple present ( gewone tegenw. tijd) en Present continuous ( tegenw. tijd duurvorm)

* Much / many / a lot of

* Some / any.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

vakoverstijgende reflectie

Aan het eind van periode 4 gaan we vakoverstijgend reflecteren, dat betekent dat je alle momenten waarop je in de vakles hebt gereflecteerd of die van betekenis zijn voor jou, gaat samenvoegen in een document. Jij mag dan aangeven wat je hebt geleerd of kan uitleggen hoe het gaat met je voortgang, je inzet, het samenwerken etc. Ook geef je aan wat je zelfadvies gaat worden (welk niveau denk je te halen en waarom?)

Ik wil dat op een ander manier gaan doen. We gaan een poster maken waarin je op jouw creatieve manier kan laten zien waar je nu staat. Ik zal aangeven op welke vaardigheden je zou kunnen letten deze periode.

De poster maken we met glogster. www.glogster.com. Je kunt hier digitaal een poster maken door zelf te tekenen, foto’s toe te voegen en dergelijke. De uiteindelijke poster moet duidelijk laten zien wat je hebt geleerd, hoe je er voor staat, eigenlijk de tekst zoals je die over jezelf in het verslag schrijft, maar dan verwoord met behulp van tekeningen, plaatjes, foto’s etc.

Maak dus in ieder geval een account aan!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Food for Fun

Het jaarlijks project voor alle eerste klassers waarin we de leerlingen een beetje willen leren gezonde keuzes op voedingsgebied te maken.

Het project bestaat uit de wekelijkse battles in de pauzes, waar dit jaar niet verplicht de mentor bij aanwezig hoeft te zijn. Wel levert het extra punten op als de klas een mentor/ docent mee laat battlelen.

Maandag 6 februari is in het daltonuur de sportieve aftrap waar we alle leerlingen graag willen zien. Informatie volgt via de site.

Het aanmelden voor de battles wordt gedaan door de Food Game Masters, dit zijn voor onze klas Cheyenne en Ilse. We besteden er ook aandacht aan. Er komt ook een leerlijn die we hiervoor kunnen gebruiken.

verdere info volgt ook op de website van HP, zo ook regelmatig een tussenstand.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Lesmateriaal over plannen:

Deze lesopdracht is handig als je nog niet zo vaardig bent in het plannen van je huiswerk e.d.:        SV1thv_H4_inv

deze tipkaarten horen bij de les over het leren plannen:                                                  Plannen en Plannenishakken11-12_invulbaar

op de website van tumult (bereikbaar via teletop C1h2ment) kun je bij studievaardigheden ook een test doen over wat voor type planner je bent.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

mentorles over begrijpend lezen

Deze les gaat over begrijpend lezen, deze gaan we doen op 27 januari                        SV1thv_H5_inv[1]

handige tipkaarten bij dit onderwerp:                                                                                 Samenvatten[1] en Tekstbegrip[1]

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

foto’s kerstgala

De foto’s van het kerstgala kun je vinden op de website: http://s1130.photobucket.com/albums/m526/ChrisMastenbroek/Kerstgala%20Helenparkhurst%20onderbouw/#!cpZZ1QQtppZZ20

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Toets voorbereiding

Voordat je een toets kan gaan maken, zul je eerst de nodige oefeningen moeten doen om de leerstof te begrijpen en echt te leren. Onderstaand vind je tips voor het leren van multiplechoice vragen, open vragen en algemene toetstips. Het dossier gaan we klassikaal een keer doen in een mentoruur.

Multiplechoicetoets

Open_vragen_toets

Toets_voorbereiden

SV1thv_H7_inv

Lesbrief_relax

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Leren Leren

In dit document zijn handige tips te vinden om te “leren  leren” bijv, woordjes, mindmapping, leren voor toetsen, samenvattingen maken. Kijk eens of je daar wat aan hebt!

studievaardigheden klas 1

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen