Mijn leesautobiografie

Wie ben ik?

Mijn naam is Kyara de Graaff en ik ben 14 jaar oud. Mijn ouders zijn gescheiden en ze wonen allebei op andere plekken in Almere. Een deel van de tijd ben ik samen met mijn broertje bij mijn moeder en stiefvader en het andere deel van de tijd ben ik met mijn broertje bij mijn vader en stiefmoeder.

Lezen vroeger

Vroeger werd ik veel voorgelezen. Dit was vaak voor het slapen gaan en daardoor wilde ik meestal niet meer slapen omdat ik de rest van het verhaal wilde horen. Ik had niet echt favoriete boekjes.

Terwijl mijn vader lezen verschrikkelijk vindt, houdt mijn moeder juist erg veel van lezen. Mijn moeder had vroeger een bibliotheek abonnement maar die heeft ze een tijdje geleden opgezegd. Ze leest nu namelijk veel e-books, en dan met name thrillers en chicklit. Maar niet iedereen houdt van lezen. Mijn vader is hier een heel goed voorbeeld van. Hij vindt lezen verschrikkelijk. Het is mij dus wel duidelijk van wie ik mijn liefde voor lezen heb geërfd. Dan heb ik ook nog een broertje. Hij is qua lezen een beetje een combinatie van allebei mijn ouders: Hij leest af en toe wel boeken, maar hij houdt niet zoveel van lezen als mijn moeder of ikzelf.

Toen ik klein was kreeg ik soms wel boeken cadeau maar nu ik wat ouder ben krijg ik vaker boeken. Soms krijg ik ook boekenbonnen zodat ik zelf boeken kan kopen. Dan met name tijdens de feestdagen of mijn verjaardag. Ik heb ongeveer 100 boeken in mijn kast staan.

Ik heb leren lezen in groep 1. Ik leerde erg snel om te lezen, dit was dan ook een van de redenen dat ik eerder naar groep 2 kon. Ik vond het ook erg leuk om te lezen.

Op de basisschool las ik best wel veel boeken. Mijn favoriete genres waren avontuur en fantasie. Er waren niet echt dingen die ik heel belangrijk vond bij het kiezen van een boek. Ik las meestal gewoon de achterkant van het boek en als het me een leuk boek leek dan ging ik het lezen en zo niet dan legde ik het gewoon terug.

Rond de tijd dat ik naar de middelbare school ging begon ik een ander soort boeken te lezen. Meestal las ik boeken voor 15-18 jaar en mijn favoriete genres waren/zijn fantasie en Young Adult. Ook ben ik meer Engelse boeken gaan lezen. Ik denk dat mijn boekenvoorkeur met name veranderde doordat ik ouder werd.

Lezen nu

Voor mijn plezier lees ik met name Fantasy en Young Adult boeken. Ik lees eigenlijk overal wanneer ik tijd heb. Het maakt me niet zoveel uit waar het is, als het op een drukke plek is kan ik me nog steeds prima concentreren op mijn boek en als het echt te druk is dan luister ik gewoon naar muziek tijdens het lezen. Eigenlijk lees ik gewoon als ik tijd heb. Het is niet zo dat ik een bepaald moment heb waarom ik elke dag ga lezen. Als ik zin en tijd heb om te lezen dan lees ik gewoon. Wel lees ik vaak voordat ik ga slapen nog best een tijd omdat ik dan alle tijd heb en nergens naartoe hoef en ook geen andere verplichtingen heb.

Hieronder noem ik een aantal titels van boeken die ik redelijk recent heb gelezen:

 • Boekenreeks Blood of Eden – Julie Kagawa
  • The Immortal Rules
  • The Eternity Cure
  • The Forever Song
 • Boekenreeks Red Queen – Victoria Aveyard
  • Red Queen
  • Glass Sword
  • Kings Cage

Ik vond de Blood of Eden reeks het leukste. De boeken zijn naar mijn mening erg goed geschreven en ze waren erg spannend. Ik ben op het moment een andere boekenreeks aan het lezen van dezelfde auteur. Van de Red Queen reeks vond ik de eerste 2 delen wel leuk maar het derde deel vond ik niet zo goed. Het einde vond ik dan ook niet leuk. De reden dat ik deel 3 minder goed vind dan de eerste twee delen is omdat het erg langdradig was. Het duurde heel erg lang voordat er een beetje actie kwam en toen het eindelijk spannender werd vond ik dat de hoofdpersoon steeds verkeerde keuzes maakte. Hierdoor was het ook niet zo leuk meer om te lezen.

Over het algemeen lees ik alle boeken uit waar ik aan begonnen ben, ook al vind ik ze soms toch niet zo leuk als ik verwacht had. De enige reden dat ik soms een boek wegleg is omdat ik het dan gewoon echt geen leuk boek vind. Ik heb nooit een boek gelezen dat ik te moeilijk vond.

Als ik boeken zoek om te lezen kijk ik vaak naar genres en auteur. Ook lees ik liever boeken waar een hele reeks van is zodat ik meer kan lezen.

Naar mijn mening is een boek pas echt goed als het zo geschreven is dat het echt voelt alsof je het zelf meemaakt. De leukste boeken zijn altijd boeken waarbij je echt niets anders meer hoort of ziet omdat je compleet in het verhaal bent opgegaan. Als ik een goed boek lees wil ik het ook gewoon niet meer neerleggen. Dat is het enige waaraan een boek moet voldoen. Als ik het een leuk boek vind en gewoon niet meer kan stoppen met lezen dan is dat voor mij genoeg.

Ik verwacht dat ik voor de leeslijst boeken moet lezen die geschikt zijn voor de leeftijd 15-18. Ik denk wel dat we zelf mogen kiezen welk genre we willen lezen.

Ik heb weleens volwassen literatuur gelezen en ik vond het op zich wel leuk. Het verschilt natuurlijk wel door welke auteur het geschreven is en wat het genre is maar dat is natuurlijk bij alle boeken. Soms lees ik dus wel volwassen literatuur maar het liefste lees ik Young Adult boeken. Dit komt met name doordat ik me beter kan verplaatsen in de personages van Young Adult boeken dan in die van volwassen literatuur. Toch vind ik volwassen literatuur soms ook wel leuk. Dat komt juist doordat het weer eens iets anders is dan wat ik normaal gesproken lees.

 

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.