Recensie #10: Ooggetuigen, Carry Slee

Frank en Olga zijn getrouwd maar bedriegen elkaar. Ze hebben een zoon, Ruben. Frank is makelaar maar de zaken staan er niet goed voor. Hij neemt dan ook elke kans aan om wat winst te maken zodat hij zijn gezin wat meer luxe kan bieden. Dat er ergens iets scheelt met hun zoon Ruben, hebben ze wel door, maar ze komen er pas na een tijd achter dat hij wordt gepest. Op een dag gaan ze wel heel erg ver met pesten wat ernstige gevolgen heeft.

Peter is conciërge op de school van Ruben en heeft meermaals gezien dat Ruben gepest werd maar had er zijn redenen voor om niemand hiervan op de hoogte te brengen. Dit geheim draagt hij met zich mee en het is niet het enige geheim dat hij heeft.

Victor is vader van Lars, die samen met zijn vrienden Ruben pest. Hij bezit enkele discotheken en heeft nog meer plannen. Hij gaat een deal aan met Frank, maar deze heeft totaal niet door dat Victor niet meteen het beste met hem voorheeft , wat ervoor zorgt dat hij zijn compagnon van zijn makelaarskantoor kwijtraakt.

Nicole is getrouwd met Sjoerd maar bedriegt hem met Tom, wat zorgt voor spanning en discussie zowel met Sjoerd als met Tom. Ze heeft een dochter, Natascha, die een jaar geleden aangereden werd bij het treinspoor en daardoor verlamd is en in een rolstoel zit. Nog steeds weten ze niet wie Natascha aangereden heeft.

Ik koos dit boek omdat ik erg benieuwd was naar de schrijfstijl van Carry Slee in volwassen boeken. Vroeger las ik bijna alleen maar boeken van haar. De schrijfstijl was speels en luchtig wat mij erg aansprak. Er zat een duidelijke structuur is waardoor haar verhalen altijd erg duidelijk waren. In dit boek is dit iets minder zo. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit één van bovengenoemde personages. Het is dus telkens even omschakelen om het verhaal te blijven volgen. Verder is haar schrijfstijl bijna wel hetzelfde, heel erg duidelijk.

Het verhaal vond ik erg boeiend omdat bij elk nieuw hoofdstuk er een raadsel bleef bestaan wat in het volgende hoofdstuk van die personage werd opgelost. Ik had tijdens het lezen in het begin wel al een vermoede waar het verhaal naar toe zou gaan. Dit zorgde er ook extra voor dat ik er graag achter wilde komen of ik gelijk had waardoor ik door bleef lezen. De spanning in dit boek is duidelijk aanwezig wat mij altijd erg aanspreek in boeken.

Ik denk wel dat ik nog meer boeken van Carry Slee zou willen lezen om erachter te komen of het toeval was dat zij hier dezelfde schrijfstijl hanteerde als in haar kinderboeken of dat zij toch nog een andere kant heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>