Recensie #11: Een onschuldig meisje, J. Bernlef

De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wanneer er een nieuwe, aardige leraar op school komt, grijpt ze haar kans. Ze probeert hem te verleiden en vertelt haar vriendinnen de wildste verhalen over hen beiden – al gaat hij in werkelijkheid niet in op haar avances. Toch wordt de sfeer steeds grimmiger en beschuldigen de dorpelingen hem al snel van seksueel misbruik. Hoe kan hij zich verdedigen tegen een uit de hand gelopen leugen?

Toen ik de samenvatting van dit boek las sprak het mij erg aan omdat het mij een spannend boek met veel raadsels leek.
Het vorige boek wat ik las van Bernlef, Hersenschimmen, vond ik erg mooi verwoord waardoor ik ook graag dit boek wilde lezen. De manier van verwoorden in dit boek was zo mooi dat ik benieuwd was of dat Bernlef in dit boek ook ging lukken. Dit is aardig gelukt naar mijn mening al is het natuurlijk moeilijk te vergelijken met een boek dat geschreven is vanuit een dementerend  persoon.

De spanning in de samenvatting trok mijn aandacht en dit heeft het verhaal ook waargemaakt toen ik het las. Verschuilen achter leugens is erg moeilijk waardoor je benieuwd blijft wat de volgende stap zal zijn om eronder uit te komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>