Turks fruit

Algemene informatie

Auteur: Jan Wolkers
Uitgeverij: Meulenhoff
Genre: Psychologische roman
Jaar uitgave: 1969

Samenvatting

Wanneer de ik-persoon aan het liften is, wordt hij opgepikt door Olga. Ze krijgen een heftige relatie, en trouwen. Olga’s moeder is tegen dit huwelijk en probeert Olga te manipuleren de ik-persoon te verlaten. Na een tijd gaat ze er dan ook vandoor met een zakenman. De ik-persoon heeft het er erg moeilijk mee en probeert zijn verdriet te verwerken. Dat doet hij door de ene na de andere relatie te hebben. Na enkele korte en mislukte huwelijken komt Olga terug in het leven van de ik-persoon. Ze blijkt ongeneeslijk ziek te en ligt in het ziekenhuis, ze heeft kanker en haar haren vallen uit. Ook haar tanden zitten los en het enige wat ze durft te eten is Turks fruit. Op het laatst gaat ze vredig dood.

Mening

Ik vond het verhaal soms een beetje lastig te volgen. Het was niet chronologisch verteld, wat het een beetje warrig maakte. Verder vond ik het wel een goed verhaal. Er komt goed naar voren hoe veel een persoon voor iemand kan betekenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>