Efter

Efter                                                                                                                                   Hanna Bervoets

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. In het boek wordt liefde als een verslaving gezien, namelijk het ‘Love Addiction Disorder’ (LAD), waar mensen van moeten afkicken. Je volgt in het verhaal dan ook meerdere mensen die in de afkick kliniek ‘Jaghthof’ zitten tegen deze verslaving.

In de kliniek komen de patiënten in aanraking met het medicijn Efter. Het  is een nieuw medicijn op de markt tegen verliefdheid, maar veroorzaakt veel slachtoffers. In het proloog verteld Laura Horst, een journaliste die haar twijfels heeft bij dit medicijn, over slachtoffer #103 van Efter. Verder gaat het hele verhaal over het eerste slachtoffer.

Ik vond het een erg goed boek. Het had namelijk een sterke spanningsopbouw, waar ik persoonlijk erg van houd. Je wist namelijk dat er iets mis was met het medicijn, maar er werd niet meteen verteld wat nou precies het probleem was. Je ontdekt elke keer een klein onderdeel van het plot. Dit maakte het erg makkelijk voor mij om het boek te lezen. Daarnaast had het boek ook geen open einde wat een goede afsluiting was van het verhaal.

In het boek werd je door verschillende personages meegenomen. Elk hoofdstuk werd verteld vanuit een ander perspectief. Dit vond ik zelf erg leuk. Het was ook goed en overzichtelijk aangegeven wanneer het weer over een andere relatie ging. Het was dus niet storend. Daarnaast werd het verhaal ook niet chronologisch verteld. Het begon namelijk in december en ging toe weer terug naar mei en verder. Ook dit was goed aangegeven en dus niet verwarrend.

Er kwamen daarnaast ook veel verzonnen woorden voor in het boek. Woorden die waarschijnlijk in de toekomst worden gebruikt, zoals Seos en Toad. In het begin vond ik dit erg verwarrend tijdens het lezen, maar je kwam er al gauw genoeg achter wat die woorden betekenden. Daarnaast vond ik het erg realistisch geschreven, het is best eng om te bedenken dat het misschien zo ver kan gaan in de toekomst. Toch denk ik niet dat het ooit zo ver zou komen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>