Vals licht

Vals licht                                                                                                                           Joost Zwagerman

Lizzie is weggelopen van huis en trouwde al heel jong. Om geld te verdienen werd ze prostituee. Na een tijdje scheidde ze en ging alleen wonen, maar ze bleef nog wel prostituee. In Amsterdam ontmoette ze tijdens haar ‘werk’ Simon. Ze werden verliefd op elkaar en gingen vaak naar elkaar toe. Alles over het ‘werk’ van Lizzie moest geheim blijven, want niemand wist dat ze prostituee was en niemand mocht het ook te weten komen. Simon en Lizzie gaan steeds meer met elkaar om, maar opeens komt Simon erachter dat Lizzie prostituee blijft om geld te hebben om drugs te kopen. Hij gaat mee naar haar psycholoog en helpt haar afkicken.

Ik vond het een goed boek. Ik kwam er namelijk erg makkelijk doorheen, dat omdat ik erg in het boek zat. Dit kwam vooral, omdat het verhaal erg realistisch was. Het zou zo in het echte leven kunnen gebeuren.

De personen werden erg duidelijk beschreven. Ook hun gevoelens werden duidelijk in het boek. Vooral Simon Prins vond ik sympathiek. Hij wilde Lizzie elke keer weer helpen. Hij stak veel energie in hun relatie. Ik kon me goed plaatsen in Simon, omdat de situatie en zijn gedachten heel duidelijk beschreven werden. Alleen denk ik dat ik niet zoveel geduld zou hebben als hem. Ik zou eerder de relatie hebben beëindigd.

Het boek was daarnaast erg makkelijk te lezen, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Er zaten geen moeilijke woorden, zinnen en gedeeltes in waar je doorheen moest komen. Daardoor was het ook niet echt een spannend boek, waar ik normaal wel naar zoek. Toch waren de problemen die er in het verhaal voorkwamen vermakelijk genoeg om het boek te blijven lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>