Boekrecensie: Het leven uit een dag

Het leven uit een dag, A.F.Th. van der Heijden

Recensie gemaakt door Lesley C4V3

Algemene informatie

Titel: Het leven uit een dag

Schrijver: A.F.Th. van der Heijden

Uitgeverij: Querido

Genre: Psychologische roman, ontwikkelingsroman & ideeënroman

Eerste druk: 2008

Bladzijdes: 1988

Het verhaal

Een jongen genaamd Benny Wult wordt geboren in een wereld waarin het leven maar een dag duurt. Niks is herhaalbaar, zo ook de liefde. In een café zit een blinde ,ondanks dat hij alles ‘ziet’, man waar Benny Gini Trades ontmoet. Hij wordt verliefd op haar. Beide willen dat hun liefde herhaalbaar is. Hiervoor is maar een oplossing, zorgen dat je terecht komt in de hel waar herhaling zich afspeelt. Een moord plegen is hiervoor de manier…

Mening

Ik vond het een mooi en indrukwekkend verhaal. De gevoelens van de personages werden duidelijk omschreven met detaills waardoor ik mezelf goed kon inleven in de personages. De hoofdlijn van het verhaal was duidelijk omdat er niet veel bijzaken aan bod kwamen. Doordat het boek toch wat van de werkelijkheid had en ook niet realistische onderdelen bevatte, werd ik nieuwschierig naar het einde.

Het boek bevatte ook spanning. De spanning die in het boek zat zorgde ervoor dat het verhaal aantrekkelijker werd en makkelijker door te lezen was. De spanning werd op verschillende manieren tot stand gebracht waardoor het verhaal niet eentonig werd. De spanning werd onder andere omschreven doormiddel van gebeurtenissen in de natuur zoals onweer, bliksem en donkere lucht.

Ik vond dat het boek niet al te makkelijk door te lezen was. Dit kwam omdat er veel moeilijke woorden werden gebruikt. Ook werd er hier en daar oud nederlands gebruikt. Dit zorgde ervoor dat ik een paar keer wat bladzijdes moest teruglezen om de draad weer op te pakken.

De opbouw van het verhaal werd in chronologische volgorde verteld wat voor een duidelijke verhaallijn zorgde. De gebeurtenissen werden wel duidelijk omschreven doordat er veel over de personen en de tijd waarin de gebeurtenissen zich afspelen verteld werd. Doordat geen enkele gebeurtenis herhaald werd was het belangrijk dat je alles goed snapte.

Al met al raad ik dit boek zeker aan, aan mensen die van aangrijpende, romantische en spannende boeken houden. Het verhaal bevat een mooi verhaal waar je vanaf het begin in wordt mee getrokken.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>