Boekrecensie: Beatrijs

Beatrijs

Recensie gemaakt door Lesley C4V3

Algemene informatie

Titel: Beatrijs

Schrijver: Onbekend

Genre: Marialegende

Bladzijdes: 59

Het verhaal

Het verhaal gaat over een jonge Non, Beatrijs, die verliefd is op een vriend. Ze besluit het klooster te verlaten voor haar liefde om een gelukkig leven met hem te kunnen leiden. Hij belooft Beatrijs om haar nooit in de steek te laten tot de dood hen scheidt. Na 7 jaar verlaat hij haar dan toch. Beatrijs blijft met haar twee kinderen achter en om die te kunnen voeden verkoopt ze zichzelf als hoer voor zeven jaar. Wat Beatrijs elke dag blijft doen is bidden tot Maria. Beatrijs krijgt met de dag meer spijt van haar zonden en besluit om terug te willen keren naar het klooster. Ze bid hiertoe naar Maria om te vragen of ze haar zonden wilt vergeven en dit gebeurt. Vervolgens krijgt ze op een nacht een stem te horen die haar vertelt dat de deuren van het klooster voor haar open staan. Niemand heeft Beatrijs gemist in het klooster omdat Maria al haar taken had overgenomen. In het klooster biecht ze al haar zonden op en leeft verder als non.

Mening

Ik vond dit een makkelijk te lezen boek. Het verhaal bestond uit weinig bladzijdes en het taalgebruik was niet moeilijk. Er werden niet veel moeilijke woorden gebruikt waardoor ik het verhaal goed te volgen vond.

Het verhaal op zich vond ik oké. Ik vond het niet bepaald een leuk boek maar zeker ook geen stom boek. Het verhaal heeft te maken met God en daar heb ik persoonlijk niet zoveel mee. Ik ben niet gelovig en vind het niet interessant of leuk om daar dingen over te lezen.

Het boek vond ik duidelijk qua opbouw. Het verhaal werd in chronologische volgorde verteld. Hier en daar werden er sprongen gemaakt door de jaren heen maar dit zorgde niet voor verwarring.

Al met al raad ik dit boek wel aan, aan mensen die van korte en duidelijke boeken houden. Het boek is makkelijk en snel te lezen. Als je van Marialegendes houdt, dan raad ik het je aan om dit boek zeker te lezen.

 

2 reacties op “Boekrecensie: Beatrijs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>