Boekrecensie Bezonken Rood

Bezonken Rood, Jeroen Brouwers

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: Bezonken Rood

Schrijver: Jeroen Brouwers

Uitgeverij: Amsterdam, De Arbeiderspers

Genre: Psychologische roman

Eerste druk: 1981

Bladzijdes: 152

Het verhaal

De veertig jarige Jeroen Brouwers krijgt in de ochtend van 28 januari 1981 via telefonisch bericht te horen dat zijn moeder de avond te voren is komen te overlijden. Het contact tussen hem en zijn moeder verloopt al jaren stroef. Jeroen Brouwers begint na het overlijden van zijn moeder na te denken over zijn leven. Hierdoor komen er allerlei herinneringen naar boven, zo ook zijn ervaringen over Jappenkamp Tjideng.

Mening

Ik vond dit geen goed boek. Ik had verwacht dat het Jappenkamp veel meer aan bod zou komen. Het boek bevat veel verschillende gebeurtenissen die niet veel met elkaar te maken hebben. Hierdoor zat er niet echt een bepaalde verhaallijn in.

Ik vond niet een indrukwekkend boek. Dit kwam doordat er weinig gevoelens in het boek verwerkt waren. Ook las je wel veel over vele gebeurtenissen, maar deze hadden bijna niks met elkaar te maken. Er zat geen chronologische volgorde in het boek wat af en toe voor verwarring zorgde. De opbouw vond ik dus niet duidelijk en fijn.

Vanaf de eerste bladzijde trok het boek me al niet aan. Gaandeweg kwam dit ook niet. Ik werd niet gedreven om het boek snel uit te lezen.

Er zat geen spanning in het boek. Ik houd persoonlijk meer van boeken waarin spanning is verwerkt omdat dit mij aanspoort om verder te lezen. Ik lees dan ook sneller een boek uit. Ik raad dit boek niet aan.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>