Recensie Hemelvaart

Hemelvaart, Judith Koelemeijer

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: Hemelvaart

Schrijver: Judith Koelemeijer

Uitgeverij: Atlas Contact, uitgeverij

Genre: Psychologische roman

Eerste druk: 2013

Bladzijdes: 240

Het verhaal

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug. Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen? De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen? Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

Mening

Ik vond dit een erg mooi geschreven en aangrijpend verhaal. Het verhaal is waargebeurd en dit maakt het realistischer. Ik vind waargebeurde verhalen vaak mooi om te lezen, omdat ik dan weet dat deze gebeurtenis niet alleen op papier staat, maar zich ook in het echte leven heeft afgespeeld. In waargebeurde verhalen kan ik mij beter in de personages verdiepen, omdat er veel realiteit in is verwerkt.

Door de afwisseling van herinneringen en gedachtes van de hoofdpersoon vond ik het verhaal niet saai. De afwisseling zorgde voor nieuwe situaties. Ik vond het boek ook makkelijk te lezen. Dit kwam mede door het taalgebruik dat niet lastig was. Ook waren er veel emoties in verwerkt wat mijn aandacht trok.

Het boek vond ik duidelijk qua opbouw. Ondanks dat het boek niet in chronologische volgorde geschreven was, was het verhaal goed te volgen. De opbouw was duidelijk omdat je steeds goed kon volgen waar en wanneer iets zich afspeelde en met wie je in de situaties te maken had. Er werd duidelijk verteld wie aan het woord was of over wie het ging.

Al met al raad ik dit boek zeker aan, aan mensen die van boeken houden over waargebeurde verhalen. Ook is dit boek een aanrader als je van boeken houdt waar emotie in is verwerkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>