Recensie Bint

Bint, F. Bordewijk

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: Bint

Schrijver: F. Bordewijk

Uitgeverij: Wolters-Noordhoff

Genre: Psychologische school roman

Eerste druk: 1998

Bladzijdes: 78

Het verhaal

De Bree is een leraar die een weggepeste collega van klas 4 d, bijgenaamd de Hel, mag vervangen. Hij wordt daarin bijgestaan door de uiterst dictatoriale directeur Bint die een systeem van tucht heeft ontwikkeld. Wat volgt is een psychologische oorlog die het hele schooljaar zal duren. Dan pleegt een van de leerlingen zelfmoord en neemt Bint plotseling ontslag. De vraag is of hij wel zo gestaald is als hij altijd heeft doen voorkomen.

Mening

Ik vond dit een redelijk boek. Voordat ik begon aan dit boek leek het mij wel interessant omdat er, volgens recensies, kenmerken van o.a. dictatuur in verwerkt zijn. Ik vond dit achteraf wel kloppen. Er kwamen kenmerken van een dictatuur naar voren. Het boek was kort en bondig geschreven. Het boek bestond maar uit 78 pagina’s en er werden voornamelijk hoofdzaken beschreven en minder details.

Het boek is in chronologische volgorde geschreven wat de verhaallijn goed tot stand bracht. Veder was er amper spanning in het verhaal, dit vond ik persoonlijk wat minder omdat mijn aandacht zonder spanning eerder wegzakt.

Al met al raad ik dit boek zeker aan, aan mensen die van boeken houden die kort zijn en betrekking hebben op dictatuur. Het verhaal bevat een duidelijke verhaallijn die vanaf het begin goed te volgen is.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>