Recensie Sonny Boy

Sonny Boy, A. van der Zijl

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: Sonny Boy

Schrijver: Annejet van der Zijl

Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Genre: Biografische roman

Eerste druk: 2004

Bladzijdes: 219

Het verhaal

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien.

Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Mening

Ik vond dit een goed boek. Het taalgebruik was makkelijk wat zorgde voor duidelijkheid. Ook werd het verhaal verteld door een verteller en niet vanuit een ik-persoon. Dit vond ik fijn vanwege het feit dat de verteller de hele situatie beschreef. Vaak heb je met verhalen vanuit de ik-persoon geschreven dat er alleen gericht wordt op het perspectief van de ik-persoon. Fragmenten en brieven die in het verhaal gebruikt werden zorgde ervoor dat de verhaallijnen duidelijk waren.

Het verhaal bevat verschillende verhaallijnen wat ik aantrekkelijk vond. Door de verschillende verhaallijnen kwamen verschillende gebeurtenissen vanuit andere personen tot stand. Door meerdere verhaallijnen konden situaties duidelijker worden gemaakt. De ene verhaallijn kon een verklaring voor een gebeurtenis geven uit een andere verhaallijn.

Al met al raad ik dit boek zeker aan, aan mensen die van boeken houden die spanning bevatten. Ook raad ik dit boek aan als je iemand bent die het liefst boeken leest die in een makkelijke taal geschreven zijn.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>