Recensie Het behouden huis

Het behouden huis, W.F. Hermans

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: Het behouden huis

Schrijver: Willem Frederik Hermans

Uitgeverij: Bezige Bij, de

Genre: Psychologische roman

Eerste druk: 1952

Bladzijdes: 76

Het verhaal

Een Nederlandse soldaat, in gevecht met de Duitsers, betreedt na een vuurgevecht een luxe villa, die wel bewoond schijnt, maar waar niemand is. Hij neemt er zijn intrek, baadt en trekt een schoon pak aan. Dan staat er een Duitse soldaat voor de deur: hij wil het huis confisqueren voor een Duits peloton, en ziet zijn vijand aan voor de rechtmatige bewoner van het huis.

Mening

Ik vond dit een makkelijk boek om te lezen. Het boek was in duidelijk taal geschreven en bevatte weinig pagina’s. Vanwege de korte lengte van het boek las ik het boek snel uit. Het verhaal was duidelijk vanwege het feit dat er een hoofdlijn was. Situaties werden duidelijk beschreven door o.a. beschrijvingen van personen en omgevingen.

Het boek was in chronologische volgorde geschreven waardoor ik de volgorde van de situaties goed onder ogen kon houden. Het boek bevatte ook spanning wat ervoor zorgde dat ik gemotiveerd was om het boek uit te lezen.

Al met al raad ik dit boek zeker aan, aan mensen die van boeken houden die spanning bevatten. Ook raad ik dit boek aan als je iemand bent die van korte duidelijke verhalen houdt.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>