Recensie de morgen loeit weer aan

De morgen loeit weer aan, T. Marugg

Recensie gemaakt door Lesley V5V3

Algemene informatie

Titel: De morgen loeit weer aan

Schrijver: Tip Marugg

Uitgeverij: Bezige Bijl, de

Genre: Psychologische roman

Eerste druk: 1988

Bladzijdes: 138

Het verhaal

Een oude man leeft als een kluizenaar buiten de stad. In het gezelschap van vier honden, een grote drankvoorraad en een pistool op het nachtkastje overpeinst hij tijdens een lange nacht zijn leven, tot de ochtend weer aanbreekt: ‘Buiten hoor ik het gekraai van hanen. De morgen loeit weer aan en is niet te vertrouwen.’

Mening

Ik vond dit een saai boek. In het boek gebeurde niks spannends of iets onverwachts. Het hele boek gaat over het leven van een oude man waarin niks bijzonders gebeurt. Doordat er totaal geen spanning inzat trok het boek mijn aandacht niet. Ondanks dat het een kort verhaal is, leek het verhaal eeuwen te duren. Ik kwam moeilijk door het boek heen en las het ook niet met plezier.

Ik vond het verhaal ook niet duidelijk. Er werd weinig duidelijk over de hoofdpersoon zoals zijn verleden. Het taalgebruik vond ik ook niet makkelijk. Er werden veel moeilijke woorden gebruikt waardoor ik af en toe niet snapte wat er gebeurde.

Al met al raad ik dit boek niet aan. In het verhaal gebeurt weinig. Er zit geen spanning in het boek en het taalgebruik is lastig. Houd je echter van boeken waarin geen spanning zit en het taalgebruik moeilijk is, dan raad ik je het boek wel aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>