van den vos Reynaerde

van den vos Reynaerde
Op de hofdag van koning Nobel komt iedereen naar het hof. Alleen Reinaert de vos gaat niet. Hij heeft namelijk last van een slecht geweten. Op het hof is er zoveel commentaar op Reinaert dat er wordt besloten hem te halen. De trouwe  beer wordt op pad gestuurd om dit te doen. Hij slaagt hier alleen niet in door toedoen van de sluwe Reinaert. Een tweede wordt op pad gestuurd. Tibeert de kater, wordt ook het slachtoffer van Reinaert zijn sluwe streken. Ten slotte wordt Grimbeert de das, een oom van Reinaert, eropuit gestuurd. De slimme vos lijkt berouw te tonen. Na het biechten komen ze aan bij het hof. Reinaert wordt ter dood veroordeeld en de galg wordt gereedgemaakt. Maar Reinaert heeft nog een verrassing in petto…….

Ik vond dit een leuk boek om te lezen. Dit doordat ik de schrijfwijze uit die tijd wel interessant vind. Ook is het een goed opgebouwd boek,  het einde goed is geschreven, omdat het niet heel voorspelbaar is. Omdat het einde anders is dan de meeste huidige verhalen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>