Bint

De Bree wordt leraar op de school waar Bint het schoolhoofd van is. De Bree verklaart de leerlingen van 4D de oorlog, de andere klassen geven niet veel problemen. Een leerling van Beek dreigt met zelfmoord als hij geen voldoende rapport krijgt. Van Beek pleegt inderdaad zelfmoord en de leerlingen komen in opstand tegen de tucht op school. Maar 4D doet daar niet aan mee en helpt zelfs om de opstand te stoppen. Later gaat de Bree met twaalf leerlingen uit 4D op schoolreis naar Frankrijk waar twee leerlingen een dag verdwijnen omdat ze op eigen houtje zijn gaan fietsen, de andere tien leerlingen straffen deze twee aan het eind van de dag af.

Dan komen de diploma-uitreikingen waar de Bree Bint even ziet wankelen. Het volgend jaar heeft Bint ontslag genomen, hij was niet opgewassen tegen zijn eigen systeem. De Bree blijft er wel les geven al was dat aanvankelijk niet zijn bedoeling.

Ik vond het geen leuk boek, maar ik vond het wel verfrissend om deze visie op een opvoeding beschreven te zien worden. Ik vond het ook opmerkelijk hoe erg de hoofdpersoon er in groeit. Ik zou het boek niet aan anderen aanraden, omdat ik het zelf geen leuk boek vond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>