De Passievrucht

De passievrucht gaat over Armin, Armin heeft een zoon Bo. De vrouw met wie hij Bo kreeg heette Monika, maar toen Bo drie jaar oud was overleed Monika aan een hersenvliesontsteking. Vervolgens kreeg hij een relatie met Ellen, al een tijd probeerde Armin ook met Ellen een kind te krijgen. Aangezien dit niet lukte lieten ze zich beiden testen op vruchtbaarheidid. Wat blijkt nou, Armin heeft de ziekte van Klinefelter, dit betekent dat hij geen kinderen kan krijgen. Dit komt als een harde schok bij hem aan, al helemaal omdat Armin al een zoon heeft! Bo kan dus niet zijn zoon zijn! Armin gaat op zoek naar de echte vader van Bo, zijn eerste doel is Robbert, dit is een ex van Monika. Maar deze man wist geeneens dat Monika allang is overleden, dus dit kan de vader niet zijn. Vervolgens bezoekt Armin de vroegere huisarts van Monika, maar ook deze blijkt geen relatie met Monika te hebben gehad. Ook gaat Armin langs Niko, een ex-collega van Monika, Armin raakt er bijna van overtuigd dat dit de vader van Bo is. Maar dit blijkt niet zo te zijn, het verhaal neemt een hele spannende wending.

Het is een prachtig en spannend boek. Het verhaal zelf is ook ontzettend origineel, ik heb niet eerder een boek gelezen met deze verhaallijn. Doordat het verhaal uit de ik-persoon van Armin wordt verteld, lees je continu zijn gedachten en wekt het medelijden met hem op. Je begrijpt Armin volkomen, de frustratie wie de echte vader van Bo is. Wel vind ik de flashbacks in het boek erg lastig. Tijdens de zoektocht naar de echte vader van Bo, lees je flashback naar de tijd hoe Armin Monika heeft ontmoet. Dus je springt van Armin en Ellen over naar Armin en Monika. Dit is soms wel lastig te volgen. Ook lees je de moeilijke tijd die Armin heeft gehad na het overlijden van Monika, hij vergreep zich namelijk aan de alcohol. Dit is een droevige gebeurtenis om te lezen.

1 reactie op “De Passievrucht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>