Boeken die ik heb gelezen

-Anne frank
-Het gouden ei
-Het schnitzelparadijs
-Passievrucht
-Phileine zegt sorry
-Sonny boy
-Vals licht
- Blauw water

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Vals licht

Joost Zwagerman
Niveau 3

het boek gaat over Simon en Lizzie.
Lizzie is een prostituee en Simon gaat bij haar naar binnen. Later in het boek hebben ze wat met elkaar. Lizzie heeft geen leuke jeugd gehad en heeft nu een etage gehuurd die ze helemaal heeft geblindeerd en er een onderwater kamer van heeft gemaakt. Lizzie wordt ook gestalkt, ze zegt tegen Simon dat ze aan drugs is verslaafd en Simon wil haar daar van af helpen en stuurt haar naar een afkickkliniek. Lizzie gaat zich heel raar gedragen en zegt tegen Simon dat het komt door het afkicken. Ze zegt dat een jongen haar vroeger heeft beroofd van €9000,-. Simon gaat naar die jongen opzoek en regelt een afspraak tussen hun. Op een gegeven moment gaat Lizzie bij Simon wonen en weer later zegt ze dat ze moet onderduiken en verteld niet aan Simon waar dit is. Later is ze weer thuis en is het geld weer weg en zegt Lizzie dat ze weg moet. Simon komt er achter dat Lizzie nooit verslaafd is geweest maar dat ze vroeger drugskoerier is geweest en de drugs één keer aan de verkeerde heeft mee gegeven hierdoor heeft ze dus schulden en wordt ze gestalkt. Ze vertrekt en Simon zoekt haar nog één keer op. Het boek eindigt als Simon in de trein naar Amsterdam zit.

Ik vond het een rommelig boek omdat het niet helemaal duidelijk wordt wat er met Lizzie aan de hand is. En ik vind ook dat het boek vreemd eindigt omdat ze niet bij elkaar blijven. Ik zou het boek hierdoor niet aanraden aan andere.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Sonny boy

Annejet van der Zijl
Het boek is uit niveau 3

Het boek Sonny boy gaat over het leven van Rika en Waldemar. Ze ontmoeten elkaar wanneer Waldemar bij Rika in het pension komt logeren.

Rika was eerst getrouwd met Willem en samen hadden ze vier kinderen; Wim, Bertha, Jan en Henk. Op een gegeven moment moet Willem voor zijn werk verhuizen naar een dorp. Rika besluit niet mee te gaan en ze scheiden. Omdat Rika niet zoveel geld heeft besluit ze een pension op te richten waar Waldemar haar eerste logee is.

Iedereen kan goed opschieten met Waldemar ook de kinderen. Maar als ze erachter komen dat Rika en Waldemar een relatie hebben vluchten Jan en Willem naar hun vader. Hij wordt heel erg boos als hij hoort dat zijn ex-vrouw een relatie heeft met een neger en krijgt de voogdij over de kinderen. Dit doet Rika veel verdriet en ze stuurt daarom ook elke week cadeautjes en brieven.

Dan krijgen Waldemar en Rika een kindje, Waldy (zijn bijnaam wordt Sonny Boy). Ook al zijn Waldemar en Rika er erg blij mee, Rika’s familie is dat niet en willen daarom ook geen contact meer met haar hebben.

Als ze een nieuw pension in Scheveningen beginnen gaat alles weer goed, het bedrijf loopt goed, Waldemar heeft zijn studie afgerond en heeft een baan en de kleine Waldy heeft het ook erg naar z’n zin. Tot dat de oorlog uitbreekt.

ze krijgen te horen dat ze weg moeten uit Scheveningen en krijgen een nieuw huis. In dat huis laten ze Joden onderduiken, in het begin gaat het allemaal goed. Tot dat ze op een dag worden verraden en in de gevangenis terecht komen. Daarna komen ze in allerlei kampen terecht. Rika overlijdt aan een van de ziektes die uitbreekt, Waldemar overleeft de kampen en staat op een cruiseschip terug naar huis wanneer het gebombardeerd wordt door de Amerikanen, hij heeft de keus: op het schip blijven of zwemmen, hij kiest voor zwemmen maar wordt als nog dood geschoten als hij aan land komt.

Ik vind Sonny Boy een mooi boek waarin heel veel gebeurd. Het einde vind ik wel zielig, nadat ze zo hebben gevochten in hun leven gaan ze uiteindelijk allebei toch nog dood. Ik vind het ook erg zielig voor Waldy. Het boek vind ik een echte aanrader, het is een mooi verhaal wat je snel uitleest. Kortom Sonny boy is een prachtig boek.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Phileine zegt sorry

Ronald Giphart
Niveau 3

Het boek gaat over een jong stel, Max en Phileine.
Max gaat toneelspelen in Amerika, hij doet daar een naakte versie van Romeo en Julia.
Phileine komt hem in Amerika verassen en onderneemt veel dingen met de nieuwe vrienden van Max. Op een avond gaat ze naar de voorstelling van Max en ontdekt dat dit dus naakt is. Ze maakt daar een hele toestand van en komt er zelfs mee op tv. In het begin vindt ze al die aandacht wel leuk maar daarna biedt ze haar excuus aan en aan het einde van het boek zegt ze: sorry.

Ik vond het een saai boek, het gaat de hele tijd over hetzelfde en er zit niet veel actie in soms zitten er wel kleine stukjes tussen wat grappig. Maar ik zou het boek niet aanraden aan andere.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Passie vrucht

Karel Glastra van Loon
Niveau 2

Het boek gaat over 4 hoofdpersonen.
Armin, Monika, Ellen en Bo.
Monika is overleden en Armin zorgt alleen voor hun zoon Bo tot hij een relatie krijgt met Ellen, een vroegere vriendin van Monika. Armin en Ellen willen samen een kind maar dat lukt niet, in het ziekenhuis komen ze erachter dat Armin onvruchtbaar is, Bo is dus niet Armin’s zoon en dat heeft hij nooit geweten.
In het boek gaat Armin opzoek naar de echte vader van Bo, dit is erg lastig omdat Monica is overleden. Hij gaat bij iedereen van vroeger langs, maar iedereen kan de vader zijn. op een gegeven moment vind hij een brief onder het bed van zijn zieke vader waarin hij leest dat zijn eigen vader de vader van Bo is. Later hoort hij dat Ellen dit altijd al wist. In het begin heeft hij het er moeilijk mee maar naderhand accepteert hij het.

Ik vond het een leuk boek om te lezen omdat je graag wilt weten wie de vader is. Het einde vond ik erg verrassend omdat je zoiets niet verwacht.
Ik vind het boek een echte aanrader.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Het schnitzel paradijs

Khalid Boudou
Het boek is uit niveau 3

Het schnitzel paradijs gaat over Nordip.

Nordip is een jongen die na zijn schooltijd niet meer zoveel heeft gedaan. Hij wil een baan en wordt via zijn neef aangenomen bij de Blauwe Gier. De Blauw Gier is een restaurant waar hij gaat werken als afwasser. De baas had hem verteld dat hij niet mee hoefde te doen aan het spel.

Tegen zijn ouders had hij verteld dat hij de administratie deed dus die waren heel trots op hem. Hij zei dat hij jongens moest helpen in het restaurant terwijl het juist andersom was.

Op een gegeven moment kwamen mensen het restaurant controleren op fraude en het bleek dat er heel veel mensen illegaal in het restaurant werkte. Nordip begon zich steeds meer af te vragen wat het spel nou inhield. Daarom zei de baas dat hij het maar moest gaan spelen met Wilhelm. Het spel was een potje dammen. Nordip had dit nog nooit gedaan maar won toch van Wilhelm die tot dan toe nog van iedereen had gewonnen, maar dus niet van Nordip.

Nordip werd nu de hoogste kok in de keuken, maar de rest vond dat niet leuk. Daarom werd de Blauwe Gier in brand gestoken. Nordip had er niks mee te maken en liep rustig weg met zijn gedachten bij zijn neef.

Ik vond het Schnitzel paradijs een erg leuk boek en heb er ook erg om moeten lachen. Ik heb ook de film gezien die vind ik ook erg leuk. Ik vind het boek een aanrader omdat het gewoon heel leuk is om te lezen en het leest ook lekker makkelijk. Ik had hem best snel uit.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Het gouden ei

Tim Krabbé
Dit boek is uit niveau 3

Het boek gaat over Rex.

Rex en zijn vriendin Saskia gaan op vakantie naar Frankrijk. Ze stoppen onderweg bij een tankstation om te tanken en wat drinken te halen. Saskia gaat naar het winkeltje maar komt niet meer terug. Rex zoekt haar overal maar ze is nergens te vinden.

8 jaar later ontmoet Rex Raymond die zegt te weten wat er met Saskia is gebeurd. Rex herkent Raymond van het tankstation en wil wel weten wat hij te vertellen heeft. Raymond verteld Rex wat er is gebeur maar onder één voorwaarde, Rex moet het zelfde ondergaan als Saskia. Rex doet dat omdat hij toch wil weten wat er met zijn grote liefde is gebeurd. Hij wordt mee genomen naar het tankstation en moet daar slaap middel in nemen. Als hij wakker wordt ligt hij begraven in een doodskist. En dat is dus ook gebeurd met Saskia: levend begraven.

Ik vind het een heel raar boek. wat er gebeurd is met Saskia en Rex is heel erg en bizar. Ik vond het moeilijk te lezen omdat het een raar verhaal is. Ik heb er best wel lang over gedaan terwijl het en dun boekje is. Ik zou het niet aan raden want ik vond het geen leuk verhaal en je denkt dat je het snel uit heb maar dat valt tegen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Blauw water

Simone van der Vlugt
niveau 3

Het boek gaat over Lisa en haar dochter Anouk.
Het boek begint dat er opeens een man in Lisa d’r tuin staat die haar dwingt mee naar binnen te gaan. Ze wil ontsnappen maar omdat haar dochtertje er bij is kan ze niet snel handelen en doet ze wat de man zegt, de man sluit alle deuren af.
Later rijdt er een journalist op het landweggetje vlak bij Lisa’s huis, ze is de weg kwijt en wil het gaan vragen. Ze staat voor het raam van Lisa en ziet de man met een mes staan, de journalist gaat snel weer terug naar de auto en wil 112 bellen maar dan valt haar mobiel onder het rempedaal en beland ze in het water een voorbijganger red haar, ze heeft daarna wel geheugen verlies.
Ondertussen in het huis gaan de mishandelingen en het misbruik gaan gewoon door, de man blijkt een ontsnapte Tbs’er te zijn. De ex man van Lisa komt langs en die word vermoord. Later loopt de journaliste gaat langs de dijk om zich zo steeds iets meer te herinneren van wat er gebeurd is, dan belt ze aan en doet de Tbs’er open en ook de journaliste wordt opgesloten, ze raken in een gevecht en Senta(de journaliste) hoort gebonk van uit de kelder ze maakt het open en daar zijn Lisa en Anouk. Ze slaan de Tbs’er neer met een breek ijzer en bellen 112, ze wachten samen op de politie en dan is het boek afgelopen.

Ik vond het een spannend boek en het leest lekker door. Ik zou het wel aanraden aan andere.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Anne Frank

Anne Frank
Het boek is uit niveau 2

Het boek is het dagboek van Anne Frank in de tijd van de oorlog. Je leest hierin wat haar bezig houd en waar ze aan denkt en bang voor is.

Anne moet in de oorlog onderduiken omdat ze joods is. Ze duikt onder met haar ouders, haar zus en de familie van Daan, later trekt ook nog meneer van Dussel in. In het bedrijf van haar vader zit een draaiende boeken kast waar achter nog een huis zit: het achterhuis.

In haar dagboek verteld Anne hoe moeilijk het is om de hele dag bezig te zijn zonder geluid te maken. Want tijdens kantoor uren mogen ze de wc niet door spoelen en ook de kraan niet laten lopen omdat de kans dat iemand ze dan hoort erg groot is.

Op 4 augustus 1944 vallen de Duitsers het pand binnen en ontdekken ze het achterhuis. Iedereen wordt gearresteerd en naar concentratie kampen afgevoerd. Anne overlijdt aan de tyfus, twee maanden voor de bevrijding. Alleen Otto Frank (Anne’s vader) overleeft het en brengt haar dagboek uit als boek.

Ik vind het boek tegenvallen, ik had er namelijk meer van verwacht. Ik vond het boek een beetje eentonig, maar dat is ook wel logisch als je er over nadenkt heb je ook niet zo veel te doen de hele dag, maar toch had ik er hogere verwachtingen van. Ik zou het boek niet zo snel aanraden aan iemand omdat ik er moeilijk doorheen kwam en er erg lang over gedaan heb voordat ik het uit had.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie