Recensie Quarantaine van Wytske Versteeg

Quarantaine

Quarantaine gaat over een plastische chirurg genaamd Thomas Augustus. Thomas zit voor zijn gevoel gevangen in zijn huwelijk, wanneer hij verliefd wordt op een vrouw Maria die veel jonger dan hem is. Hij leeft een afgesloten leven na de uitbraak van een ziekte en vraagt zich af of hij wel is wie hij de afgelopen jaren is geweest.

Thomas Augustus heeft zijn innerlijk en persoonlijkheid nooit echt blootgesteld aan iemand omdat hij niemand toelaat. Zijn huwelijk is dan ook niet ideaal. Op een dag wordt hij verliefd op een student genaamd Maria, waardoor zijn instelling totaal veranderd. Hij wilt zich voor haar openstellen en wilt dat de gevoelens wederzijds zijn. Thomas Augustus is actief als chirurg wanneer er een zeer besmettelijke ziekte uitbreekt. Als reactie hierop gaat hij als een kluizenaar op een afgesloten stuk land leven. Er gebeurd veel in zijn gedachtes. Door gebrek aan social media begint hij van alles vast te leggen in verslagen. In zijn tijd die hij alleen doorbrengt denkt Thomas heel veel na. Hij komt erachter dat hij totaal veranderd is nadat Maria in zijn leven kwam, maar ook weer wegging. Het wordt duidelijk dat hij uiteindelijk een heel ander mens geworden is.

Quarantaine is een boek dat anderen die van psychologische romans houden zeker moeten lezen.

9789044626919_VRK

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>