Marte Jacobs

 

Afbeeldingsresultaat voor marte jacobs

Het verhaal begint in het heden, wanneer er een reunie van een paar schoolvrienden plaatsvindt. Emile wordt aan Marte herinnert.

Het verhaal gaat terug naar het verleden. Emile is 16 en is op een feest van een vriend. Daar ontmoet hij de 9 jarige Marte. 2 Jaar later komt Marte bij Emile op school. Nadat Emile van school afgaat komen hij en Marte elkaar regelmatig tegen. Ze spreken steeds af op de plek waar ze elkaar als laatst hebben gezien. Terwijl Emile een vriendin genaamd Therese heeft voelt ie nog altijd een sterke band met Marte. Hij heeft zelfs een gedicht genaamd ‘Pasgeboren Girafje’ voor haar geschreven.

Emiles vriend Willem en Marte krijgen een seksuele relatie. Marte pleegt zelfmoord wanneer ze 18 is. Willem schrijft een boek over Marte genaamd ‘Een meisje uit mijn jeugd’.

Genre: Psychologische roman

Perspectief: Vanuit de hoofdpersoon Emile Binnenhaum

Jaar: Eind jaren 50 en begin 2000; er is sprake van tijdssprongen

Non-fictie

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>