Afspeellijst CKV, Tess

4 januari 2010

TRIMESTER 3:

 

‘Een Poppenhuis’:

Vertel iets over de schrijver Hendrik Ibsen:

Hendrik Ibsen is een schrijver uit Noorwegen die naast de bekende theaterstukken ‘Brand’ en ‘Peer Gynt’ het stuk ‘Een Poppenhuis’ schreef. Ibsen leefde van 1828 tot 1907, hij werd gezien als de eerste ‘moderne’ toneelschrijver. Naast theaterstukken schrijven schreef hij voornamelijk (dramatische) gedichten.

Vertel iets over de tijd waarin dit stuk, een poppenhuis, geschreven is. Over de stijl van het stuk en leg verbanden met de theatergeschiedenis:

In 1879 kwam ‘Een Poppenhuis’ uit. In 1889 kwam deze pas uit in Nederland, dit toneelstuk werd met gemengde gevoelens beoordeeld. Toendertijd was het heel raar en ongewoon als een vrouw haar gezin verliet, dus werd dit stuk als onrealistisch beschouwd. Aan de andere hand vonden de Nederlanders toch dat het verhaal heel goed was geschreven.

Het stuk gaat over een geheim. Wat is het geheim? Wie zijn daarbij betrokken? Wat doet dit geheim met de personages?

De betrokkenen bij het geheim zijn: Nora, de vader van Nora, Krogstad en haar man Helmer (hoewel hij dan niet van het geheim afwist).

De hoofdrolspeelster Nora heeft, zonder dat haar man Helmer ervan afwist, heel veel geld geleend. Helmer moet wegens ernstige ziekte naar Italië vertrekken om daar op te knappen. Helmer vraagt dan hoe ze aan dat geld daarvoor is gekomen. Nora houdt dan het geheim voor zich en verteld Helmer dat ze het geld heeft geërfd van haar pas overleden vader. Hoewel eigenlijk ze het geld had geleend van Krogstad waar ze voor die lening ook de handtekening van haar vader had vervalst. Nora gaat uiteindelijk op het einde weg bij haar gezin (Helmer en de kinderen).

Hoe laat Hendrik Ibsen het geheim uitkomen? Wat doet hij als schrijver om het geheim te introduceren? Om het geheim bekend te maken?

Ongeveer op de helft van het stuk gaan Krogstad en Nora ontmoeten als het ware. Het wordt duidelijk dat dit een geheim moet zijn omdat Nora deze ontmoeting geheim houdt voor haar man. Tijdens de gesprekken met Krogtstad kom je erachter dat het over geld lenen gaat. Ibsen laat het geheim bekend worden door middel van gesprekken tussen de (twee) personages.

Scène Drama:

Wat: loverboy wordt verliefd op prooi, maar wil niet dat ze erachter komt dat hij loverboy is.                                           

Wie: loverboy Pim en meisje Esmee.

Waar: in en voor een restaurant, en deels een steegje.                                                                                                                                                         

Waarom: hij wil Esmee niet kwijtraken.

Scène 1:

Pim: “Juan? Ja gast, met mij. Ja, ik heb weer zo’n chicky gehosseld. Ja nee, echt zo’n hele mooi chick weetje, ook nog lief en..”

*wordt onderbroken, stilte*

Pim: “Ja gast, ik weet het. Ik zei alleen dat ze goed voor ons kan zijn zowel van the inside als the oudside. Misschien haal ik haar vanavond nog binnen. Ja man, gewoon the usual. Een ring weet je.”

*Esmee komt aangelopen*

Pim: “Oh hea, ze komt eraan. Gotta go.”

*hangt op*

Pim: “Hé schat, wat zie je er weer prachtig uit”.

Esmee: “Oww, dank je lieverd.”

Pim: “Kom, dan gaan we naar binnen. Ik sterf nog van de honger.”

*lopen het restaurant binnen en gaan aan een tafeltje zitten*

Pim: “Schatje, wat wil je hebben?”

*Pim’s telefoon gaat af*

Pim: “Bestel maar alvast wat, ik moet deze eventjes nemen.”

Esmee: “Ok, tot zo, doe er niet te lang over :P .”

Pim: “Ik zal het snel ff afhande.. eh… een beetje afkappen, haha.”

*Pim neemt op, en komt meteen terug*

Pim: “Ehm, sorry schat. Ik moet echt gaan nu, noodgevalletje met mijn, ehm, moeder.”

Esmee: “Oh, niets ernstigs mag ik hopen?!”

Pim: “Ik weet het nog niet, het zal wel niet te ernstig zijn. Maar maak jij je maar geen zorgen. Kom ik breng je even naar huis en ik wil je nog zeggen dat ik je echt een heel leuk meisje vind Esmee.”

*lopen samen naar buiten, richting een steegje. Opeens wordt Esmee gegrepen en blijft Pim staan met zijn handen in zijn zakken naar de grond kijkend*

Esmee: “AAAAAAAAH, LAAT ME LOS. LAAT ME MET RUST. PIM HELP ME. HEEEEEEEEEEEEEEEEELP.”

*Pim blijft in dezelfde houding staan*

Pim: “Het spijt me heel erg schat.”

Vriend van Pim: “Pim, sta daar niet zo help me of ga naar huis. Ja, ga maar, ik breng deze wel even chick naar die gast uit Oekraïne.”

*Esmee nog steeds schreeuwend*

Pim: “Juanes, doe alsjeblieft zachtjes.”

Scène 2:

Esmee werdt als vermist opgegeven en er zijn een paar maanden verstreken. Inmiddels is Pim gevlucht uit het loverboy-leven en nu omkomend aan spijt en schuldgevoel al die tijd zoekend naar Esmee.

*Pim pakt zijn telefoon en belt*

Pim: “Hé Juan.”

 *stilte*

“Ja ik weet het, jaa stil nou. Ik had je niet moeten bellen, I know, en ik wil ook niet terug in die loverboy-shit maar laat me heel even. Je was mijn beste vriend, kun je me please helpen? Ik zoek het adres waar je dat meisje Esmee naartoe hebt gebracht. Ik heb een hele grote fout gemaakt. Ze hoort daar niet. Ze hoort hier. Bij mij.”

*Pim slikt en laat even zijn telefoon zakken*

Pim: “Nee, ok. Ik, ehm, snap het. Bedankt man.”

*Pim laat zijn telefoon vallen en barst in huilen en woede uit op de grond*

TRIMESTER 2:

Film-Literatuur:

Lola Rennt:

Tijd en toeval, deze film zit qua tijd niet chronologisch in elkaar. De hoofdpersoon rent als het ware door de hele film om op tijd te komen op een belangrijke afspraak. Ze beleeft de hele tocht wel meerdere keren, omdat wanneer ze aankomt ze telkens te laat is. Haar hele avontuur om naar die afspraak te komen zie je steeds herhalen in de film alleen speelt haar avontuur steeds anders af.

Ook opmerkend is de kleur rood die steeds overal in voor komt, het haar van de hoofdrolspeelster is ook rood.

In deze film wordt veel met herhalen (de kleur rood, en haar avontuur) en flashbacks gewerkt.

Pulp Fiction:

Camerastand, tijd en sfeer, de camera wordt steeds op een ander punt gezet. Je ziet de film vanuit verschillende hoeken/perspectieven, vanuit de bovenkant, zijkant etc.

De sfeer in deze film word gecreëerd door het gebruik van kleuren beeld en zwart-wit beeld. Je hebt namelijk opeens stukjes in het zwart-wit, en dat moet een bepaalde sfeer opwekken.

Leni Rieffenstahl:

Camerastand, Leni Rieffenstahl is zeg maar de koningin van de filmtechnieken. Zij kwam met heel veel verschillende camerastanden en montage- en filmtechnieken. Ze filmt bijvoorbeeld iemand van onder om hem/haar groter te doen lijken, Hitler (de persoon die ze vroeger heeft gefilmd) was namelijk maar een klein mannetje die heel groot voor het volk moest zijn/lijken.

Ze heeft ook meer gebruik gemaakt van het bewegen van de camera, een grote groep mensen filmde ze niet vanuit één standpunt/perspectief, maar ze bewoog met de groep mee zodat je dan de groep beter ziet.

Natural Born Killers:

Sfeer, in deze film wordt een soort spannende maar toch (naar mijn mening) geheimzinnige sfeer neergezet. Spanning is een sfeer, door een sfeer blijft/is een film leuker om te kijken. De spannende/geheimzinnige sfeer wordt neergezet door het waaiende ‘wanted’ blaadje en het artikel waarover de man leest in de krant.

The Straight Story:

Sfeer/kleur, dit vond ik maar een rare film omdat ik er niet veel van snapte. De sfeer heeft het een beetje country en rustig doen lijken doordat alles heel ‘rustig’ is gefilmd en niet veel met verschillende standpunten/perspectieven is gewerkt. In de film verliep ook het acteerwerk heel rustig en ook oogde het landschap heel open en rustig.

De film lijkt een beetje countryachtig door het kleurgebruik. Het beeld is in een beetje in een rustige goudkleurige vloed gefilmd/gezet. Alsof de zon net opkomt en het dorpje/de omgeving net zo rustig is als de ochtend(zon).

Filmpje storyboard:

Esra, Amy, Brandon en ik hebben een filmpje gemaakt van foto’s van elke scene van een door ons vermoderniseerd stuk van Cleopatra & Julius Ceasar.

http://www.youtube.com/watch?v=dVN_pLrzvjE&feature=recentu

Uitwerking MacBeth eigen woorden:

MacBeth: dit is een scène waarbij de dokter is geroepen door de dame. Vrouwe MacBeth gedraagd zich raar sinds ze naar buiten was gegaan. De dame heeft gezien hoe ze uit bed stapte, haar nachtjapon aandeed, haar kast opendeed, papier pakte, wat opschreef, oplas, verzegelde en vervolgens weer in bed stapt met een snelle slaap volgend. De dokter ondervroeg de dame om Vrouwe MacBeth, die in haar slaap haar handen wreef en dingen mompelde als: “weg, rare vlek/plek, weg zei ik” en “wie had ooit gedacht dat die oude man zoveel bloed in zich had”. De dokter zei dat hij dit  nog nooit had gezien en zegt dat de dame goed op Vrouwe MacBeth moest letten.

Verschillende verhalen:

Do not go gentle into that night.

Dit is een gedicht dat bestaat uit strofes, en de tekst rijmt. De tekst is in het Engels geschreven.

- Mutter Courgage Und Ihre Kinder. Dit is een fragment uit een Duits toneelstuk. De tekst is opgemaakt in grote en kleine letter & cursief gedrukten worden.

- De Bremer stadsmuzikanten. Dit is een Nederlands verhaal dat verdeeld is in alinea’s.

Vragen:

1. Één compliment van de vos aan de raaf? Is uw zangstem ook zo mooi, als uw rijke vedertooi.

2. Wat is de intentie van deze Nederlandse tekst, als je kijkt naar de laatste paar regels? Je moet eerlijk wezen.

3. Welke van de vertalingen vind je het mooist? Ik vind de Franse tekst vind ik het mooist, omdatik het in het Frans poëtischer vind klinken.

4. Welke van de 4 fabels vind het mooist qua moraal? De Engelse tekst vind ik het mooist qua moraal.

5. Bekijk bij alle teksten waar de moraal in de tekst staat. Is dit overal hetzelfde? Bij alle teksten is het moraal ongeveer gelijk, de moralen zijn alleen anders verwoord. Het moraal staat ongeveer in het midden van de tekst.

Ernst Jandl (1925-2000):

1. Welk dier beschrijft de dichter?
De dichter beschrijft een hondje, genaamd Ottos Mops.

2. De relatie tussen baas en dier: Hoe stelt de baas zich op naar zijn huisdier en hoe reageert het dier op zijn baasje?
Het baasje stelt zich heel dominant op tegenover zijn hondje, het hondje reageert hier op d.mv. wel gehoorzamen maar het baasje toch een beetje in de zeik te nemen door net niet helemaal te doen wat zijn baasje zegt.

3. Vind je Ottos Mops het voorbeeld van een gehoorzaam huisdier? Licht je antwoord kort toe.
Ik vind Ottos Mops niet het voorbeeld van een gehoorzaam huisdier, maar ik denk dat dit gedeeltelijk ook komt door zijn baasje. Aan de andere kant doet Ottos wel wat zijn baasje van hem vraagt, alleen neem thij hem een beetje in de zeik.

4. Hoe zou jij een huisdier opvoeden? Beschrijf in een paar zinnen jouw idee.
Ik zou naar een hondentraining zijn gegaan, met een proffesionele hondentrainer die jou dan ook kan helpen met het hondje.

5. Sins stasat er achter ‘’Otto’’ een dubbele punt, wat is daar de functie van?
Hierbij wordt duidelijk gemaakt wat hij tegen zijn hondje zegt.

6. Lees het gedicht hardop voor, wat valt je op aan gebruik van klinkers?
Elk woord bevat de letter O.

7. Dus waarom haalt Otto juist ‘koks’ en ‘obst’?
Otto haalt juist ‘koks’ en ‘obst’ omdat deze woorden een O bevatten en hij niet veel anders kon verzinnen.

Betekenis literatuur :
Literatuur is een ander woord voor letterkunde. Literatuur bestaat uit bijvoorbeeld; verhalen, gedichten, toneelstukken e.d. dezen geven meer dan dan alleen informatie.

Mijn woordweb:

Literatuur: boeken, teksten, genre, uitgevers, poësie, gedichten, schrijvers en lezen.

 

TRIMESTER 1:

 

Afspeellijst YouTube:

Onderwerp: Toneel: The Umbilical Brothers – Bathroom

Mijn moeder had mij gewezen op The Umbilical Brothers, ik heb dit filmpje gekozen omdat ik vind dat ze een plekje verdienen in mijn afspeellijst, met geweldige beatbox technieken, en goede voorbereidingen met een geweldige samenwerking, het lijkt of de twee mannen elkaar aan kunnen voelen.

Onderwerp: Dans: Riverdance

Ik heb Ierse Riverdance altijd al heel mooi gevonden, het is gewoon een aparte dans en ik vind niet dat Riverdance onder het kopje “tapdansen” moet worden geplaatst. Het vereist zeer veel tijd en bloed, zweet en tranen. Net als voor ballet leeft men voor Riverdance, en ik vind dat Riverdance onder mijn kopje van Dans hoort.

Onderwerp: Muziek: Alicia Keys – Through It All

 Dit liedje heb ik uitgekozen vanwege de tekst, de tekst spreekt mij heel erg aan en ik vind het ook heel mooi verwoord door Alicia Keys.

Onderwerp: Kunst: Julian Beever Krijttekeningen

Ik vind het heel knap wat Julian Beever wel niet met een paar meters stoep en krijt kan uitbeelden. Al zijn kunstwerken lijken levensecht, toen hij ook een keer een afgrond met lava maakte op een stoep durfden mensen er dan ook niet over te lopen, het lijkt zo echt dat je er bijna bang van word.

Onderwerp: Architectuur: Italiaanse Architectuur

Ik ben een heel grote fan van de Italiaanse Architectuur, met name de Romeinse. Firenze (Florence) is dan ook een prachtige stad, in dit filmpje zie je voornamelijk Firenze, met het liedje Con Te Partirò (met jou zal ik vertrekken) van Andrea Bocelli & Sarah Brightman. Zo hoop ik ook nog vaak naar Firenze te kunnen vertrekken.

Foto’s Architectuur & Muziekje onder de foto’s:

Foto’s architectuur met Oempaloempa-muziekje

Dit filmpje is gemaakt door Julian, de foto’s en het muziekje is met het groepje gemaakt. Het groepje bestond uit Amy Bijsmans, Laura Bisschoff, ik (Tess van den brink) en Julian Jenner.

Ik krijg weer een melding dat  dit niet mogelijk is : “Bestandstype voldoet niet aan de veiligheidsrichtlijnen. Probeer een ander.” Ik heb ook dit bestand op mijn USB-stick.

Motieven:

Ke$ha – Tik Tok

Het electronische deuntje van het begin is het motief. In het refrein veranderd deze, daarna veranderd het motief weer terug in het beginmotief.

Chairlift – Bruises

De bas is in dit liedje het motief die bijna meteen wanneer het liedje begint te horen is.

Bob Sinclar & Sugar Hill Gang – Lala Song

Hier word telkens hetzelfde motief herhaald.

Cultureel zelfportret:

Beeldende Kunst:

Ik ga zelden of nooit naar musea, vroeger moest ik daar ook niet zoveel van hebben. Maar de laatste jaren, eigenlijk echt vanaf de vierde klas, heb ik meer interesse gekregen in musea. Ik vraag nu zelfs soms om naar musea te gaan. Ik zou heel graag naar het Hermitage te Amsterdam willen gaan voor de tentoonstelling van: Aan het Russische hof, omdat dat iets is waar ik weinig tot niets van weet en ik het leuk vind om te kijken naar de meubelstukken en kledingstukken van het Russische hof van de negentiende eeuw.

Nemo was een museum dat ik me nog best goed kan herinneren, ik was er rond mijn achtste heengegaan met mijn zusje (toentertijd een jaar of zes) en mij opa. Dit museum gaat voornamelijk om de wetenschap die je spelenderwijs ontdekt. Dit trok mij als kind heel erg aan, en ik vond de wetenschap zelf ‘ontdekken’ dan ook helemaal mijn ding.

Verder nog een museum waar ik ooit heen ben geweest:

-Het Spoorwegmuseum, Utrecht. Ik was echter nog te klein om mij hier iets over te herinneren.

- Het Anne Frankhuis, Amsterdam. Dit vond ik best wel heftig, dat een Joodse familie zo lang in angst is ondergedoken en dat je op die plaats kon staan. Ik werd in sommige kamers zelfs een beetje angstig, alsof je het zelf een beetje beleeft.

Architectuur:  

Ik heb mij altijd geïnteresseerd in architectuur, ik kon mezelf ook altijd erg opwinden over sommige zeer moderne huizen/objecten. Ik vond altijd dat ik het veel beter kon. Ik heb ook een hele tijd binnenhuisarchitecte willen worden, aangezien dit een MBO opleiding was, ben ik toch verder gaan kijken. Ik wilde daarna ook architecte worden, maar dat beroep vereist een Vwo-diploma.

Film:  

Ik heb in mijn leven heel veel  films gezien; thuis, in de bioscoop, op school etc. De meeste films die ik kijk zijn romantische komedies, thrillers/horrors, actie films of een film met een hele goede verhaallijn of die mij aanspreken. Voorbeelden van films die ik heb gezien; (op elk meisje haar lijstje:)

The Titanic, The Notebook, An Officer And A Gentleman, Lord Of The Rings (allemaal), Dirty Dancing, Scarface, Mickey Blue Eyes, alle reeds verschenen Harry Potter films.

Mijn reeds bezochten in de bioscoop: The Curious Case Of Benjamin Button (drama/fantasy), Hangover (komedie), My Sister’s Keeper (drama) , This Is It (documentaire), 2010 (science fiction), Paranormal Activity (thriller), Komt Een Vrouw Bij De Dokter (drama, romantiek).

Muziek:

Ik heb een hele brede smaak qua muziek, van klassiek tot pop, R&B tot Hiphop en rap, Rock tot Indie, Dance tot Electro en de muziek waar ik het meest naar luister is Italiaans, Italiaanse pop, rock, R&B, rap etc. Artiesten waar ik het meest naar luister zijn: Andrea Corr (mijn grote voorbeeld, voormalig leadzangeres van The Corrs), Alicia Keys (zij zingt de teksten naar mijn gevoel recht in het hart), Alessandra Amoroso, Beyoncé, Cassie Davis (ik bewonder haar manier van liedjes maken, de tekst schrijven in haar eigen thuisstudiootje en stap voor stap het lied in elkaar zetten met gebruik van vanalles; blikjes met verschillende inhoud, vanalles in haar omgeving wat haar inspireert), Chris Brown (een R&B zanger met naar mijn mening een hele mooi zangstem),The Corrs (mijn voorbeelden, een Ierse familiegroep die door henzelf genoemd; celtic pop/rock produceren, jammer genoeg is de groep nu in een time-out en zijn twee zussen solo verder gegaan), dARI (een Italiaanse groep die een drukke mix maken van rock, dance, rap, electro en pop. Rare combinatie maar verslavend door de pakkende teksten),Eros Ramazzotti (deze man heeft mij samen met Tiziano Ferro en Laura Pausini, Italiaans geleerd, met prachtige poëtische teksten over de liefde, vriendschap, trots, dagelijkse bezigheden etc. gezongen met een typisch lage Italiaanse mannenstem), Fabri Fibra (een Italiaanse rapper, met wrede teksten, rapt over de dagelijkse bezigheden en wat hem dwarszit), Gianluca Capozzi, Gianna Nannini (zangeres met een typische Italiaanse, schorre vrouwenstem, zingt voornamelijk over de liefde), Guns N’ Roses, John Mayer (deze man adoreer ik heel erg, prachtige gitaarsessies met een heel mooie rustige stem, schrijft heerlijke liedjes, ik vind zijn live/akoestische versies duizenden malen beter dan de CD versies. John Mayer wil ik zeker één keer in concert hebben gezien!), Kings Of Leon, The Killers, Lady GaGa, Laura Pausini, Marco Mengoni (winnaar van de Italiaanse X-factor 2009), Michael Jackson (een geweldige entertainer die de basis zette van vele verschillende genre’s in zowel dans als muziek), Mika (zanger waarbij ik zijn aparte stijl zeer bewonder), The Script, Tiziano Ferro (geweldige zanger met poëtische liedjes over de liefde met een vleugje R&B).

Concerten en festivals waar ik heen ben geweest: The Corrs, The Borrowed Heaven-Tour, Ahoy Rotterdam.

Het Bevrijdingsfestival, en dit jaar 2010 ga ik waarschijnlijk naar Pinkpop en wil ik heel graag naar John Mayer, jammer genoeg waren de concertkaartjes in vier minuten uitverkocht.

Literatuur:

Als kind las ik heel veel. Ik verslond Leesleeuws, Leesleeuws waren boekjes die je via  een abbonement via de basisschool iedere maand mee naar huis kreeg, de boekjes zijn geschreven door bekende (kinderboeken)schrijvers zoals Paul van Loon, Nanda Roep, Lydia Rood en Selma Noort. Ik heb nog steeds alle Leesleeuws in mijn kast staan van de groepen 1 / 2 tot en met 8. Tegenwoordig lees ik voornamelijk boeken van mijn literatuurlijst voor Nederlands, zoals; Oeroeg van Hella S. Haasse en Komt Een Vrouw Bij De Dokter van Kluun. Ik lees naast boeken van mijn literatuurlijst ook Italiaanse strips en tijdschriften zoals de Donald Duck (Paperino), maar ook boeken die zich in Italië afspelen zoals Reünie In Rome van Iris Boter, de Stravaganza-serie van Mary Hoffman (een serie fictie boeken over één bepaald persoon uit heden teleporteerd naar een bepaalde stad in Italië met behulp van een talisman).

Ik lees ook Engelse boeken, en boeken met een verhaal dat echt gebeurt is of vaak gebeurt, zoals het boek van Helen Vreeswijk, Chatroom.

Theater:

Ik ga niet heel vaak naar musicals, musicals waar ik heen ben geweest zijn: De Drie Musketiers, Mamma Mia, Dirty Dancing. Voorstellingen ging ik vaker heen als kind zo ben ik bij een voorstelling van Ernst, Bobbie & de Rest geweest in Amersfoort, en ben ik twee keer naar Het Grote Feest van Sinterklaas geweest in Ahoy, Rotterdam.

Verder vind ik Najib Amhali een heel goede cabaretier, en vind ik ook dat Dara O’ Brien, een Ierse comedien, hele goede grappen heeft.

Mijn moeder had me ooit eens gewezen op The Umbilical Brothers (zie YouTube afspeellijst), deze groep bestaat uit twee mannen, die samen heel indrukwekkende performances neerzetten door middel van toneel, beatboxtechnieken, visuele technieken en zeer goede samenwerking.

Vragen CKV van les 1:

1. Wat betekend de afkorting CKV?

De afkorting CKV betekend Culturele Kunstzinnige Vormgeving

 

2. Wat is cultuur?

Cultuur zijn gewoontes van de mensen in een bepaalde groep. Ook zijn het eigenschappen van een bepaalde groep, zoals taal en voedsel.

 

3. Wat is natuur?
Natuur is fauna (dieren) en flora (planten) samen.

 

4. Wat is een cultureel zelfportret en waar moet het aan voldoen?
Een cultureel zelfportret is een soort ‘opstel’ over wat je allemaal al hebt gedaan in je leven wat te maken heeft met cultuur. In je cultureel zelfportret moeten alle definities van cultuur aan bod komen en moet je vertellen of je er al wel/niet wat mee hebt gedaan. En wanneer/wat het was.

 

5. Noem 6 voorbeelden uit je eigen omgeving die met kunst te maken hebben.

- Foto’s

-Muziek

-Inrichting van het huis

-Eten

-Schilderij/vlag

-Tekeningen

 

 

6. Wat zijn de domeinen binnen CKV?

De domeinen binnen CKV zijn:

- Culturele activiteiten.

- Kennis van Kunst en Cultuur

- Praktische activiteiten

- Reflectie en Kunstdossier

 

7. Hoeveel kunstdisciplines zijn er en benoem deze?

Er zijn 6 kunstdisciplines, deze zijn:

- Film

- Muziek

- Toneel

- Architectuur

- Poëzie

- Schilderen

 

8. Noem verscheidende voorbeelden bij iedere kunstdiscipline.

Film: de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Muziek: bijv. een concert van een artiest waar je helemaal gek op bent.

Toneel: een musical, bijv. Dirty Dancing.

Architectuur: Bepaalde gebouwen, NEMO

Poëzie: werk van dichters, gedichten

Schilderen: bijv. Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer.

 

9. Leg uit wat een ervaringsverslag is.

Een ervaringsverslag is een verslag die je maakt naar aanleiding van een cultureel activiteit die je hebt gedaan.

 

10. Een ervaring verslag hoeft niet alleen schriftelijk, maar kan ook in de vorm van een fotoreeks, een filmpje, een beeldende uitwerking of een fysieke presentatie. Noem de voordelen van een schriftelijk verslag en de voordelen van een niet schriftelijk verslag.

Voordelen schriftelijk verslag:

- Je bent het gewend

- Sommige mensen vinden het makkelijker te schrijven

- Het kost meestal minder tijd

Voordelen niet schriftelijk verslag:

- Je kan je creativiteit los laten.

- Het is een leukere manier om met school bezig te zijn

Hallo allemaal!

6 oktober 2009

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.