Afspeellijst CKV, Tess

TRIMESTER 3:

 

‘Een Poppenhuis’:

Vertel iets over de schrijver Hendrik Ibsen:

Hendrik Ibsen is een schrijver uit Noorwegen die naast de bekende theaterstukken ‘Brand’ en ‘Peer Gynt’ het stuk ‘Een Poppenhuis’ schreef. Ibsen leefde van 1828 tot 1907, hij werd gezien als de eerste ‘moderne’ toneelschrijver. Naast theaterstukken schrijven schreef hij voornamelijk (dramatische) gedichten.

Vertel iets over de tijd waarin dit stuk, een poppenhuis, geschreven is. Over de stijl van het stuk en leg verbanden met de theatergeschiedenis:

In 1879 kwam ‘Een Poppenhuis’ uit. In 1889 kwam deze pas uit in Nederland, dit toneelstuk werd met gemengde gevoelens beoordeeld. Toendertijd was het heel raar en ongewoon als een vrouw haar gezin verliet, dus werd dit stuk als onrealistisch beschouwd. Aan de andere hand vonden de Nederlanders toch dat het verhaal heel goed was geschreven.

Het stuk gaat over een geheim. Wat is het geheim? Wie zijn daarbij betrokken? Wat doet dit geheim met de personages?

De betrokkenen bij het geheim zijn: Nora, de vader van Nora, Krogstad en haar man Helmer (hoewel hij dan niet van het geheim afwist).

De hoofdrolspeelster Nora heeft, zonder dat haar man Helmer ervan afwist, heel veel geld geleend. Helmer moet wegens ernstige ziekte naar Italië vertrekken om daar op te knappen. Helmer vraagt dan hoe ze aan dat geld daarvoor is gekomen. Nora houdt dan het geheim voor zich en verteld Helmer dat ze het geld heeft geërfd van haar pas overleden vader. Hoewel eigenlijk ze het geld had geleend van Krogstad waar ze voor die lening ook de handtekening van haar vader had vervalst. Nora gaat uiteindelijk op het einde weg bij haar gezin (Helmer en de kinderen).

Hoe laat Hendrik Ibsen het geheim uitkomen? Wat doet hij als schrijver om het geheim te introduceren? Om het geheim bekend te maken?

Ongeveer op de helft van het stuk gaan Krogstad en Nora ontmoeten als het ware. Het wordt duidelijk dat dit een geheim moet zijn omdat Nora deze ontmoeting geheim houdt voor haar man. Tijdens de gesprekken met Krogtstad kom je erachter dat het over geld lenen gaat. Ibsen laat het geheim bekend worden door middel van gesprekken tussen de (twee) personages.

Scène Drama:

Wat: loverboy wordt verliefd op prooi, maar wil niet dat ze erachter komt dat hij loverboy is.                                           

Wie: loverboy Pim en meisje Esmee.

Waar: in en voor een restaurant, en deels een steegje.                                                                                                                                                         

Waarom: hij wil Esmee niet kwijtraken.

Scène 1:

Pim: “Juan? Ja gast, met mij. Ja, ik heb weer zo’n chicky gehosseld. Ja nee, echt zo’n hele mooi chick weetje, ook nog lief en..”

*wordt onderbroken, stilte*

Pim: “Ja gast, ik weet het. Ik zei alleen dat ze goed voor ons kan zijn zowel van the inside als the oudside. Misschien haal ik haar vanavond nog binnen. Ja man, gewoon the usual. Een ring weet je.”

*Esmee komt aangelopen*

Pim: “Oh hea, ze komt eraan. Gotta go.”

*hangt op*

Pim: “Hé schat, wat zie je er weer prachtig uit”.

Esmee: “Oww, dank je lieverd.”

Pim: “Kom, dan gaan we naar binnen. Ik sterf nog van de honger.”

*lopen het restaurant binnen en gaan aan een tafeltje zitten*

Pim: “Schatje, wat wil je hebben?”

*Pim’s telefoon gaat af*

Pim: “Bestel maar alvast wat, ik moet deze eventjes nemen.”

Esmee: “Ok, tot zo, doe er niet te lang over :P .”

Pim: “Ik zal het snel ff afhande.. eh… een beetje afkappen, haha.”

*Pim neemt op, en komt meteen terug*

Pim: “Ehm, sorry schat. Ik moet echt gaan nu, noodgevalletje met mijn, ehm, moeder.”

Esmee: “Oh, niets ernstigs mag ik hopen?!”

Pim: “Ik weet het nog niet, het zal wel niet te ernstig zijn. Maar maak jij je maar geen zorgen. Kom ik breng je even naar huis en ik wil je nog zeggen dat ik je echt een heel leuk meisje vind Esmee.”

*lopen samen naar buiten, richting een steegje. Opeens wordt Esmee gegrepen en blijft Pim staan met zijn handen in zijn zakken naar de grond kijkend*

Esmee: “AAAAAAAAH, LAAT ME LOS. LAAT ME MET RUST. PIM HELP ME. HEEEEEEEEEEEEEEEEELP.”

*Pim blijft in dezelfde houding staan*

Pim: “Het spijt me heel erg schat.”

Vriend van Pim: “Pim, sta daar niet zo help me of ga naar huis. Ja, ga maar, ik breng deze wel even chick naar die gast uit Oekraïne.”

*Esmee nog steeds schreeuwend*

Pim: “Juanes, doe alsjeblieft zachtjes.”

Scène 2:

Esmee werdt als vermist opgegeven en er zijn een paar maanden verstreken. Inmiddels is Pim gevlucht uit het loverboy-leven en nu omkomend aan spijt en schuldgevoel al die tijd zoekend naar Esmee.

*Pim pakt zijn telefoon en belt*

Pim: “Hé Juan.”

 *stilte*

“Ja ik weet het, jaa stil nou. Ik had je niet moeten bellen, I know, en ik wil ook niet terug in die loverboy-shit maar laat me heel even. Je was mijn beste vriend, kun je me please helpen? Ik zoek het adres waar je dat meisje Esmee naartoe hebt gebracht. Ik heb een hele grote fout gemaakt. Ze hoort daar niet. Ze hoort hier. Bij mij.”

*Pim slikt en laat even zijn telefoon zakken*

Pim: “Nee, ok. Ik, ehm, snap het. Bedankt man.”

*Pim laat zijn telefoon vallen en barst in huilen en woede uit op de grond*

TRIMESTER 2:

Film-Literatuur:

Lola Rennt:

Tijd en toeval, deze film zit qua tijd niet chronologisch in elkaar. De hoofdpersoon rent als het ware door de hele film om op tijd te komen op een belangrijke afspraak. Ze beleeft de hele tocht wel meerdere keren, omdat wanneer ze aankomt ze telkens te laat is. Haar hele avontuur om naar die afspraak te komen zie je steeds herhalen in de film alleen speelt haar avontuur steeds anders af.

Ook opmerkend is de kleur rood die steeds overal in voor komt, het haar van de hoofdrolspeelster is ook rood.

In deze film wordt veel met herhalen (de kleur rood, en haar avontuur) en flashbacks gewerkt.

Pulp Fiction:

Camerastand, tijd en sfeer, de camera wordt steeds op een ander punt gezet. Je ziet de film vanuit verschillende hoeken/perspectieven, vanuit de bovenkant, zijkant etc.

De sfeer in deze film word gecreëerd door het gebruik van kleuren beeld en zwart-wit beeld. Je hebt namelijk opeens stukjes in het zwart-wit, en dat moet een bepaalde sfeer opwekken.

Leni Rieffenstahl:

Camerastand, Leni Rieffenstahl is zeg maar de koningin van de filmtechnieken. Zij kwam met heel veel verschillende camerastanden en montage- en filmtechnieken. Ze filmt bijvoorbeeld iemand van onder om hem/haar groter te doen lijken, Hitler (de persoon die ze vroeger heeft gefilmd) was namelijk maar een klein mannetje die heel groot voor het volk moest zijn/lijken.

Ze heeft ook meer gebruik gemaakt van het bewegen van de camera, een grote groep mensen filmde ze niet vanuit één standpunt/perspectief, maar ze bewoog met de groep mee zodat je dan de groep beter ziet.

Natural Born Killers:

Sfeer, in deze film wordt een soort spannende maar toch (naar mijn mening) geheimzinnige sfeer neergezet. Spanning is een sfeer, door een sfeer blijft/is een film leuker om te kijken. De spannende/geheimzinnige sfeer wordt neergezet door het waaiende ‘wanted’ blaadje en het artikel waarover de man leest in de krant.

The Straight Story:

Sfeer/kleur, dit vond ik maar een rare film omdat ik er niet veel van snapte. De sfeer heeft het een beetje country en rustig doen lijken doordat alles heel ‘rustig’ is gefilmd en niet veel met verschillende standpunten/perspectieven is gewerkt. In de film verliep ook het acteerwerk heel rustig en ook oogde het landschap heel open en rustig.

De film lijkt een beetje countryachtig door het kleurgebruik. Het beeld is in een beetje in een rustige goudkleurige vloed gefilmd/gezet. Alsof de zon net opkomt en het dorpje/de omgeving net zo rustig is als de ochtend(zon).

Filmpje storyboard:

Esra, Amy, Brandon en ik hebben een filmpje gemaakt van foto’s van elke scene van een door ons vermoderniseerd stuk van Cleopatra & Julius Ceasar.

http://www.youtube.com/watch?v=dVN_pLrzvjE&feature=recentu

Uitwerking MacBeth eigen woorden:

MacBeth: dit is een scène waarbij de dokter is geroepen door de dame. Vrouwe MacBeth gedraagd zich raar sinds ze naar buiten was gegaan. De dame heeft gezien hoe ze uit bed stapte, haar nachtjapon aandeed, haar kast opendeed, papier pakte, wat opschreef, oplas, verzegelde en vervolgens weer in bed stapt met een snelle slaap volgend. De dokter ondervroeg de dame om Vrouwe MacBeth, die in haar slaap haar handen wreef en dingen mompelde als: “weg, rare vlek/plek, weg zei ik” en “wie had ooit gedacht dat die oude man zoveel bloed in zich had”. De dokter zei dat hij dit  nog nooit had gezien en zegt dat de dame goed op Vrouwe MacBeth moest letten.

Verschillende verhalen:

Do not go gentle into that night.

Dit is een gedicht dat bestaat uit strofes, en de tekst rijmt. De tekst is in het Engels geschreven.

- Mutter Courgage Und Ihre Kinder. Dit is een fragment uit een Duits toneelstuk. De tekst is opgemaakt in grote en kleine letter & cursief gedrukten worden.

- De Bremer stadsmuzikanten. Dit is een Nederlands verhaal dat verdeeld is in alinea’s.

Vragen:

1. Één compliment van de vos aan de raaf? Is uw zangstem ook zo mooi, als uw rijke vedertooi.

2. Wat is de intentie van deze Nederlandse tekst, als je kijkt naar de laatste paar regels? Je moet eerlijk wezen.

3. Welke van de vertalingen vind je het mooist? Ik vind de Franse tekst vind ik het mooist, omdatik het in het Frans poëtischer vind klinken.

4. Welke van de 4 fabels vind het mooist qua moraal? De Engelse tekst vind ik het mooist qua moraal.

5. Bekijk bij alle teksten waar de moraal in de tekst staat. Is dit overal hetzelfde? Bij alle teksten is het moraal ongeveer gelijk, de moralen zijn alleen anders verwoord. Het moraal staat ongeveer in het midden van de tekst.

Ernst Jandl (1925-2000):

1. Welk dier beschrijft de dichter?
De dichter beschrijft een hondje, genaamd Ottos Mops.

2. De relatie tussen baas en dier: Hoe stelt de baas zich op naar zijn huisdier en hoe reageert het dier op zijn baasje?
Het baasje stelt zich heel dominant op tegenover zijn hondje, het hondje reageert hier op d.mv. wel gehoorzamen maar het baasje toch een beetje in de zeik te nemen door net niet helemaal te doen wat zijn baasje zegt.

3. Vind je Ottos Mops het voorbeeld van een gehoorzaam huisdier? Licht je antwoord kort toe.
Ik vind Ottos Mops niet het voorbeeld van een gehoorzaam huisdier, maar ik denk dat dit gedeeltelijk ook komt door zijn baasje. Aan de andere kant doet Ottos wel wat zijn baasje van hem vraagt, alleen neem thij hem een beetje in de zeik.

4. Hoe zou jij een huisdier opvoeden? Beschrijf in een paar zinnen jouw idee.
Ik zou naar een hondentraining zijn gegaan, met een proffesionele hondentrainer die jou dan ook kan helpen met het hondje.

5. Sins stasat er achter ‘’Otto’’ een dubbele punt, wat is daar de functie van?
Hierbij wordt duidelijk gemaakt wat hij tegen zijn hondje zegt.

6. Lees het gedicht hardop voor, wat valt je op aan gebruik van klinkers?
Elk woord bevat de letter O.

7. Dus waarom haalt Otto juist ‘koks’ en ‘obst’?
Otto haalt juist ‘koks’ en ‘obst’ omdat deze woorden een O bevatten en hij niet veel anders kon verzinnen.

Betekenis literatuur :
Literatuur is een ander woord voor letterkunde. Literatuur bestaat uit bijvoorbeeld; verhalen, gedichten, toneelstukken e.d. dezen geven meer dan dan alleen informatie.

Mijn woordweb:

Literatuur: boeken, teksten, genre, uitgevers, poësie, gedichten, schrijvers en lezen.

 

TRIMESTER 1:

 

Afspeellijst YouTube:

Onderwerp: Toneel: The Umbilical Brothers – Bathroom

Mijn moeder had mij gewezen op The Umbilical Brothers, ik heb dit filmpje gekozen omdat ik vind dat ze een plekje verdienen in mijn afspeellijst, met geweldige beatbox technieken, en goede voorbereidingen met een geweldige samenwerking, het lijkt of de twee mannen elkaar aan kunnen voelen.

Onderwerp: Dans: Riverdance

Ik heb Ierse Riverdance altijd al heel mooi gevonden, het is gewoon een aparte dans en ik vind niet dat Riverdance onder het kopje “tapdansen” moet worden geplaatst. Het vereist zeer veel tijd en bloed, zweet en tranen. Net als voor ballet leeft men voor Riverdance, en ik vind dat Riverdance onder mijn kopje van Dans hoort.

Onderwerp: Muziek: Alicia Keys – Through It All

 Dit liedje heb ik uitgekozen vanwege de tekst, de tekst spreekt mij heel erg aan en ik vind het ook heel mooi verwoord door Alicia Keys.

Onderwerp: Kunst: Julian Beever Krijttekeningen

Ik vind het heel knap wat Julian Beever wel niet met een paar meters stoep en krijt kan uitbeelden. Al zijn kunstwerken lijken levensecht, toen hij ook een keer een afgrond met lava maakte op een stoep durfden mensen er dan ook niet over te lopen, het lijkt zo echt dat je er bijna bang van word.

Onderwerp: Architectuur: Italiaanse Architectuur

Ik ben een heel grote fan van de Italiaanse Architectuur, met name de Romeinse. Firenze (Florence) is dan ook een prachtige stad, in dit filmpje zie je voornamelijk Firenze, met het liedje Con Te Partirò (met jou zal ik vertrekken) van Andrea Bocelli & Sarah Brightman. Zo hoop ik ook nog vaak naar Firenze te kunnen vertrekken.

Foto’s Architectuur & Muziekje onder de foto’s:

Foto’s architectuur met Oempaloempa-muziekje

Dit filmpje is gemaakt door Julian, de foto’s en het muziekje is met het groepje gemaakt. Het groepje bestond uit Amy Bijsmans, Laura Bisschoff, ik (Tess van den brink) en Julian Jenner.

Ik krijg weer een melding dat  dit niet mogelijk is : “Bestandstype voldoet niet aan de veiligheidsrichtlijnen. Probeer een ander.” Ik heb ook dit bestand op mijn USB-stick.

Motieven:

Ke$ha – Tik Tok

Het electronische deuntje van het begin is het motief. In het refrein veranderd deze, daarna veranderd het motief weer terug in het beginmotief.

Chairlift – Bruises

De bas is in dit liedje het motief die bijna meteen wanneer het liedje begint te horen is.

Bob Sinclar & Sugar Hill Gang – Lala Song

Hier word telkens hetzelfde motief herhaald.

Cultureel zelfportret:

Beeldende Kunst:

Ik ga zelden of nooit naar musea, vroeger moest ik daar ook niet zoveel van hebben. Maar de laatste jaren, eigenlijk echt vanaf de vierde klas, heb ik meer interesse gekregen in musea. Ik vraag nu zelfs soms om naar musea te gaan. Ik zou heel graag naar het Hermitage te Amsterdam willen gaan voor de tentoonstelling van: Aan het Russische hof, omdat dat iets is waar ik weinig tot niets van weet en ik het leuk vind om te kijken naar de meubelstukken en kledingstukken van het Russische hof van de negentiende eeuw.

Nemo was een museum dat ik me nog best goed kan herinneren, ik was er rond mijn achtste heengegaan met mijn zusje (toentertijd een jaar of zes) en mij opa. Dit museum gaat voornamelijk om de wetenschap die je spelenderwijs ontdekt. Dit trok mij als kind heel erg aan, en ik vond de wetenschap zelf ‘ontdekken’ dan ook helemaal mijn ding.

Verder nog een museum waar ik ooit heen ben geweest:

-Het Spoorwegmuseum, Utrecht. Ik was echter nog te klein om mij hier iets over te herinneren.

- Het Anne Frankhuis, Amsterdam. Dit vond ik best wel heftig, dat een Joodse familie zo lang in angst is ondergedoken en dat je op die plaats kon staan. Ik werd in sommige kamers zelfs een beetje angstig, alsof je het zelf een beetje beleeft.

Architectuur:  

Ik heb mij altijd geïnteresseerd in architectuur, ik kon mezelf ook altijd erg opwinden over sommige zeer moderne huizen/objecten. Ik vond altijd dat ik het veel beter kon. Ik heb ook een hele tijd binnenhuisarchitecte willen worden, aangezien dit een MBO opleiding was, ben ik toch verder gaan kijken. Ik wilde daarna ook architecte worden, maar dat beroep vereist een Vwo-diploma.

Film:  

Ik heb in mijn leven heel veel  films gezien; thuis, in de bioscoop, op school etc. De meeste films die ik kijk zijn romantische komedies, thrillers/horrors, actie films of een film met een hele goede verhaallijn of die mij aanspreken. Voorbeelden van films die ik heb gezien; (op elk meisje haar lijstje:)

The Titanic, The Notebook, An Officer And A Gentleman, Lord Of The Rings (allemaal), Dirty Dancing, Scarface, Mickey Blue Eyes, alle reeds verschenen Harry Potter films.

Mijn reeds bezochten in de bioscoop: The Curious Case Of Benjamin Button (drama/fantasy), Hangover (komedie), My Sister’s Keeper (drama) , This Is It (documentaire), 2010 (science fiction), Paranormal Activity (thriller), Komt Een Vrouw Bij De Dokter (drama, romantiek).

Muziek:

Ik heb een hele brede smaak qua muziek, van klassiek tot pop, R&B tot Hiphop en rap, Rock tot Indie, Dance tot Electro en de muziek waar ik het meest naar luister is Italiaans, Italiaanse pop, rock, R&B, rap etc. Artiesten waar ik het meest naar luister zijn: Andrea Corr (mijn grote voorbeeld, voormalig leadzangeres van The Corrs), Alicia Keys (zij zingt de teksten naar mijn gevoel recht in het hart), Alessandra Amoroso, Beyoncé, Cassie Davis (ik bewonder haar manier van liedjes maken, de tekst schrijven in haar eigen thuisstudiootje en stap voor stap het lied in elkaar zetten met gebruik van vanalles; blikjes met verschillende inhoud, vanalles in haar omgeving wat haar inspireert), Chris Brown (een R&B zanger met naar mijn mening een hele mooi zangstem),The Corrs (mijn voorbeelden, een Ierse familiegroep die door henzelf genoemd; celtic pop/rock produceren, jammer genoeg is de groep nu in een time-out en zijn twee zussen solo verder gegaan), dARI (een Italiaanse groep die een drukke mix maken van rock, dance, rap, electro en pop. Rare combinatie maar verslavend door de pakkende teksten),Eros Ramazzotti (deze man heeft mij samen met Tiziano Ferro en Laura Pausini, Italiaans geleerd, met prachtige poëtische teksten over de liefde, vriendschap, trots, dagelijkse bezigheden etc. gezongen met een typisch lage Italiaanse mannenstem), Fabri Fibra (een Italiaanse rapper, met wrede teksten, rapt over de dagelijkse bezigheden en wat hem dwarszit), Gianluca Capozzi, Gianna Nannini (zangeres met een typische Italiaanse, schorre vrouwenstem, zingt voornamelijk over de liefde), Guns N’ Roses, John Mayer (deze man adoreer ik heel erg, prachtige gitaarsessies met een heel mooie rustige stem, schrijft heerlijke liedjes, ik vind zijn live/akoestische versies duizenden malen beter dan de CD versies. John Mayer wil ik zeker één keer in concert hebben gezien!), Kings Of Leon, The Killers, Lady GaGa, Laura Pausini, Marco Mengoni (winnaar van de Italiaanse X-factor 2009), Michael Jackson (een geweldige entertainer die de basis zette van vele verschillende genre’s in zowel dans als muziek), Mika (zanger waarbij ik zijn aparte stijl zeer bewonder), The Script, Tiziano Ferro (geweldige zanger met poëtische liedjes over de liefde met een vleugje R&B).

Concerten en festivals waar ik heen ben geweest: The Corrs, The Borrowed Heaven-Tour, Ahoy Rotterdam.

Het Bevrijdingsfestival, en dit jaar 2010 ga ik waarschijnlijk naar Pinkpop en wil ik heel graag naar John Mayer, jammer genoeg waren de concertkaartjes in vier minuten uitverkocht.

Literatuur:

Als kind las ik heel veel. Ik verslond Leesleeuws, Leesleeuws waren boekjes die je via  een abbonement via de basisschool iedere maand mee naar huis kreeg, de boekjes zijn geschreven door bekende (kinderboeken)schrijvers zoals Paul van Loon, Nanda Roep, Lydia Rood en Selma Noort. Ik heb nog steeds alle Leesleeuws in mijn kast staan van de groepen 1 / 2 tot en met 8. Tegenwoordig lees ik voornamelijk boeken van mijn literatuurlijst voor Nederlands, zoals; Oeroeg van Hella S. Haasse en Komt Een Vrouw Bij De Dokter van Kluun. Ik lees naast boeken van mijn literatuurlijst ook Italiaanse strips en tijdschriften zoals de Donald Duck (Paperino), maar ook boeken die zich in Italië afspelen zoals Reünie In Rome van Iris Boter, de Stravaganza-serie van Mary Hoffman (een serie fictie boeken over één bepaald persoon uit heden teleporteerd naar een bepaalde stad in Italië met behulp van een talisman).

Ik lees ook Engelse boeken, en boeken met een verhaal dat echt gebeurt is of vaak gebeurt, zoals het boek van Helen Vreeswijk, Chatroom.

Theater:

Ik ga niet heel vaak naar musicals, musicals waar ik heen ben geweest zijn: De Drie Musketiers, Mamma Mia, Dirty Dancing. Voorstellingen ging ik vaker heen als kind zo ben ik bij een voorstelling van Ernst, Bobbie & de Rest geweest in Amersfoort, en ben ik twee keer naar Het Grote Feest van Sinterklaas geweest in Ahoy, Rotterdam.

Verder vind ik Najib Amhali een heel goede cabaretier, en vind ik ook dat Dara O’ Brien, een Ierse comedien, hele goede grappen heeft.

Mijn moeder had me ooit eens gewezen op The Umbilical Brothers (zie YouTube afspeellijst), deze groep bestaat uit twee mannen, die samen heel indrukwekkende performances neerzetten door middel van toneel, beatboxtechnieken, visuele technieken en zeer goede samenwerking.

Vragen CKV van les 1:

1. Wat betekend de afkorting CKV?

De afkorting CKV betekend Culturele Kunstzinnige Vormgeving

 

2. Wat is cultuur?

Cultuur zijn gewoontes van de mensen in een bepaalde groep. Ook zijn het eigenschappen van een bepaalde groep, zoals taal en voedsel.

 

3. Wat is natuur?
Natuur is fauna (dieren) en flora (planten) samen.

 

4. Wat is een cultureel zelfportret en waar moet het aan voldoen?
Een cultureel zelfportret is een soort ‘opstel’ over wat je allemaal al hebt gedaan in je leven wat te maken heeft met cultuur. In je cultureel zelfportret moeten alle definities van cultuur aan bod komen en moet je vertellen of je er al wel/niet wat mee hebt gedaan. En wanneer/wat het was.

 

5. Noem 6 voorbeelden uit je eigen omgeving die met kunst te maken hebben.

- Foto’s

-Muziek

-Inrichting van het huis

-Eten

-Schilderij/vlag

-Tekeningen

 

 

6. Wat zijn de domeinen binnen CKV?

De domeinen binnen CKV zijn:

- Culturele activiteiten.

- Kennis van Kunst en Cultuur

- Praktische activiteiten

- Reflectie en Kunstdossier

 

7. Hoeveel kunstdisciplines zijn er en benoem deze?

Er zijn 6 kunstdisciplines, deze zijn:

- Film

- Muziek

- Toneel

- Architectuur

- Poëzie

- Schilderen

 

8. Noem verscheidende voorbeelden bij iedere kunstdiscipline.

Film: de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Muziek: bijv. een concert van een artiest waar je helemaal gek op bent.

Toneel: een musical, bijv. Dirty Dancing.

Architectuur: Bepaalde gebouwen, NEMO

Poëzie: werk van dichters, gedichten

Schilderen: bijv. Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer.

 

9. Leg uit wat een ervaringsverslag is.

Een ervaringsverslag is een verslag die je maakt naar aanleiding van een cultureel activiteit die je hebt gedaan.

 

10. Een ervaring verslag hoeft niet alleen schriftelijk, maar kan ook in de vorm van een fotoreeks, een filmpje, een beeldende uitwerking of een fysieke presentatie. Noem de voordelen van een schriftelijk verslag en de voordelen van een niet schriftelijk verslag.

Voordelen schriftelijk verslag:

- Je bent het gewend

- Sommige mensen vinden het makkelijker te schrijven

- Het kost meestal minder tijd

Voordelen niet schriftelijk verslag:

- Je kan je creativiteit los laten.

- Het is een leukere manier om met school bezig te zijn

251 reacties op “Afspeellijst CKV, Tess”

 1. Mirjam Zegt:

  dag Tess,

  Als je een youtube filmpje wilt uploaden, doe je dat als url. Kies de knop media invoegen, neem het tweede rolmenu (url) en voeg de url in. Jammer dat ik nu je filmpjes niet kan geoordelen.
  Maak je de vier rubrieken nog even aan en zet je de verschillende onderdelen onder de juiste rubriek?
  Je ‘vragen ckv van les 1′ is nog niet compleet he?

  groet,
  Mirjam

 2. Marijke Zegt:

  Hoi,

  We hebben gezien dat de links werken.
  Nu alleen nog even de vragen van CKV afmaken, het waren er in totaal 12 en dan ben je er!!

  groetjes Mirjam en marijke

 3. Hanneke Zegt:

  Tess,

  Het ziet er goed uit, maar om een beter overzicht te krijgen, kun je trimester 1 en 2 beter scheiden.

  Dan kan ik ook makkelijker reageren.

 4. Mirjam Zegt:

  dag Tess,

  Uit trimester 2 mis ik de filmopdrachten nog.
  (eigen filmpje en beschrijving behandelde filmische middelen)

 5. Ming Kearley Zegt:

  Couldn’t be written any better. Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 6. schede audio usb Zegt:

  I believe that youtube is a great tool for anyone interested in watching or uploading videos. I have been using the site for years now, and still think it is doing a good job!

 7. Denny Khare Zegt:

  I would like to thank you for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to start my own BlogEngine blog now.

 8. chitarre elettriche fender Zegt:

  A friend of mine advised this site. And yes. it has some useful pieces of info and I enjoyed scaning it. Therefore i would love to drop you a quick note to express my cheers. Take care

 9. congas salsa Zegt:

  I believe that youtube is a great tool for someone curious in watching or uploading videos. I have been using the site for years now, and still think it is doing a good job!

 10. hello kitty coloring pages Zegt:

  This post has some really wonderful insights and interpretations in it. Do you still feel this way?

 11. presonus studiolive Zegt:

  I think I will become a great follower.Just want to say your article is striking. The clarity in your post is simply striking and i can take for granted you are an expert on this subject.

 12. violini Zegt:

  pleasant post, keep up with this interesting work. It really is good to know that this topic is being covered also on this web site so cheers for taking time to discuss this!

 13. cassa acustica Zegt:

  I have to say this post was certainly informative and contains useful content for enthusiastic visitors. I will definitely bookmark this blog for future reference and further viewing. thank a bunch for sharing this with us!

 14. cd dj Zegt:

  nice one, I thoroughly enjoyed reading your article. I really appreciate your wonderful know-how and the time you put into educating the rest of us.

 15. ovation case Zegt:

  cheers for such a brilliant blog. Where else could anyone get that kind of info written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the watch out for such info.

 16. jak poderwac kobiete Zegt:

  Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 17. laserworld Zegt:

  Considerably, the article is in reality the greatest on this noteworthy topic. I agree with your conclusions and will eagerly look forward to your next updates. Saying cheers will not just be sufficient, for the wonderful clarity in your writing. I will immediately grab your rss feed to stay privy of any updates!

 18. tastiera pianoforte Zegt:

  Very pleasant site, I just came to know of it yesterday evening. Bookmarked this and also stumbled upon it. Thanks a lot,You had some pleasant ideas in the post, I enjoyed scaning it.

 19. Joinery Brisbane Zegt:

  Some really helpful information in there. Another great update.

 20. equalizzatore Zegt:

  This website is disseminating valuable info to people who are most concerned of the following issues being targeted by this site. Many certainly will keep coming back to check out updated posts.

 21. ceiling speakers review Zegt:

  What would the world be like without hypothetical situations?

 22. preampli micro Zegt:

  cheers for dropping this story. I am definitely tired of struggling to find relevant and intelligent commentary on this subject. Everyone nowadays seem to go to extremes to either drive home their viewpoint or suggest that everybody else in the globe is wrong. thank for your concise and relevant insight.

 23. zoom Zegt:

  The both of us really enjoyed your article. It appears like you’ve put a lot of effort into your post and the human race need much more of these on the Net these days. I do not real have a large deal to say in retort, I just wanted to comment to tell well done. marvelous post. i never thought of that.

 24. Get Backlinks Zegt:

  Remarkable post and will look forward to your future update. I don’t think I could have put it better myself.

 25. blackstar Zegt:

  Thanks for sharing the info. I located the information very useful. That’s a fantastic post you posted. I will come back to read some more.

 26. Quintin Yunk Zegt:

  I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 27. marantz Zegt:

  cheers particularly for the quickstart vids, I was so excited after downloading the tools that you cannot imagine how disappointed I was to discover I couldn’t get them to work! You came to my rescue and saved the day!

 28. Office Furniture Ipswich Zegt:

  I just added this blog to my rss reader, excellent stuff. I wish I had your insight.

 29. osram Zegt:

  Good story and a nice summation of the problem. My only problem with the analysis is given that much of the population joined the chorus of deregulatory mythology, given vested interest is inclined toward perpetuation of the current system and given a lack of a popular cheerleader for your arguments, I’m not seeing much in the way of change.

 30. Mary Hoheisel Zegt:

  great points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest about your post that you made a few days ago? Any positive?

 31. Coleman Arciga Zegt:

  Thank you, I have just been looking for information about this subject for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 32. Lavern Mongillo Zegt:

  Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 33. Lauren Truly Zegt:

  Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is great blog. A great read. I will certainly be back.

 34. Jesse Rooth Zegt:

  Terrific work! This is the type of info that should be shared around the internet. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

 35. Emerson Leonard Zegt:

  It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 36. daw digital audio Zegt:

  I realise this is off topic but while your blog looks pleasant, it could be far better if you’ll be able to use lighter colors too in the design. This will encourage a lot more scaners come to check it out more often!

 37. cavi audio Zegt:

  I have to say this post was certainly informative and contains useful content for enthusiastic visitors. I will definitely bookmark this blog for future reference and further viewing. cheers a bunch for sharing this with us!

 38. all 3 Zegt:

  Interesting views regarding that!

 39. Shelby Theodore Zegt:

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 40. Tamera Moman Zegt:

  It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! I’m sure you had fun writing this article.Excellent entry! I’m been looking for topics as interesting as this. Looking forward to your next post.

 41. line6 pod studio ux2 Zegt:

  I admit, I have not been on this website in a long time, however it was joy to find it again. It is such an important topic and ignored by so many, even professionals! I thanx for helping to make people more aware of these issues. Just great stuff as per usual!

 42. Jordan Mccaghren Zegt:

  I wish to show some thanks to the writer just for bailing me out of such a crisis. Because of searching through the the web and meeting methods which were not helpful, I figured my entire life was over. Living without the approaches to the difficulties you’ve solved through your guideline is a serious case, and the kind which might have in a wrong way affected my entire career if I hadn’t come across your blog post. Your own understanding and kindness in handling every item was very helpful. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a step like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks so much for your skilled and results-oriented help. I will not be reluctant to refer the website to anybody who ought to have recommendations on this issue.

 43. Gordon Martelles Zegt:

  It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 44. roland v piano Zegt:

  This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It’s the old what goes around comes around routine.

 45. Elbert Allie Zegt:

  I will immediately grab your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 46. Hershel Romey Zegt:

  Hello my friend! I wish to say that this post is awesome, nice written and include almost all vital infos. I’d like to see more posts like this .

 47. Kieth Farmwald Zegt:

  Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely great. I really like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is really a terrific web site.

 48. Alfonso Caruth Zegt:

  I have read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a magnificent informative website.

 49. Bud Hincks Zegt:

  magnificent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you recommend about your post that you made a few days ago? Any positive?

 50. hotels Zegt:

  quite intriguing post

 51. Zack Hitsman Zegt:

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 52. Office Furniture Perth Zegt:

  A topic close to my heart thanks, do you twitter?

 53. Hotels in Tbilisi Zegt:

  Nice job, really good article mate

 54. Tory Torri Zegt:

  I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 55. Hotels in Tbilisi Zegt:

  thank you very much for sharing

 56. Adolph Basulto Zegt:

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 57. Tbilsi Hotels Zegt:

  This was an interesting post

 58. hotel Zegt:

  I will definitely recommend this to my friends

 59. Hotels in Tbilisi Zegt:

  quite intriguing post

 60. Tyree Kathman Zegt:

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this site and give it a look regularly.

 61. SEO Link Building Zegt:

  This is a note to the webmaster. Please check out my brother’s website, he is offering a great service that you may be intrested in. Does your website not get enough visitors or not rank for keywords with Google? Well he can help! He can provide you with safe tiered link building system! This will help your rankings in the search engines and make your website more visible to your target audience. Take a quick look as I am sure you will be interested. http://www.backlinkhorsepower.com

 62. Hotel Zegt:

  Somebody essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish incredible. Magnificent job!

 63. Archie Tetrault Zegt:

  It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 64. Antone Joyce Zegt:

  My spouse and i were now more than happy that Edward could finish off his investigation by way of the ideas he discovered in your web page. It is now and again perplexing just to possibly be giving out things which usually people today could have been trying to sell. And we also grasp we’ve got the writer to appreciate for that. The most important explanations you made, the simple web site menu, the relationships you will assist to promote – it’s got all astounding, and it’s really facilitating our son and us understand this issue is pleasurable, and that is wonderfully essential. Thanks for everything!

 65. Hotels in Tbilisi Zegt:

  Your phrase simply excellent

 66. Cecil Tongue Zegt:

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 67. Jorge Stanage Zegt:

  hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 68. Israel Libel Zegt:

  I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They’re really convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 69. insurance Zegt:

  Hello!
  disability insurance info ,

 70. Lee Kasimis Zegt:

  I am glad for commenting to make you know what a fine encounter my cousin’s child found reading your webblog. She noticed some details, including what it is like to have an excellent teaching mood to have many people clearly master specific complex topics. You actually surpassed our own expectations. Many thanks for producing the insightful, dependable, edifying as well as unique guidance on your topic to Sandra.

 71. Evan Guilbault Zegt:

  Thanks for another informative web site. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way? I’ve a project that I am just now working on, and I’ve been on the look out for such information.

 72. hotels Zegt:

  I can believe to you :)

 73. Julian Tewes Zegt:

  It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 74. Elliot Korby Zegt:

  Hi there, I found your blog via Google while looking for a related topic, your site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 75. Office Furniture Mackay Zegt:

  I enjoyed seeing this, do you twitter?

 76. Adrian Badeau Zegt:

  hello there and thank you for your info – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this website, as I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

 77. tbilisi Zegt:

  In my opinion you commit an error. I can defend the position. Write to me in PM, we will talk.

 78. Dorian Spinola Zegt:

  Hey very nice web site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…I am happy to find a lot of useful info here in the post, we need work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 79. Foster Brondyke Zegt:

  You can certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 80. Conrad Shewbridge Zegt:

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 81. Andreas Chappelle Zegt:

  My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 82. Broderick Luiso Zegt:

  Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 83. Jerold Trippett Zegt:

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

 84. tbilisi Zegt:

  .. Seldom.. It is possible to tell, this exception :)

 85. tbilisi Zegt:

  Excuse, I have removed this message

 86. Hotels in Tbilisi Zegt:

  Yes you the storyteller

 87. Tbilsi Hotels Zegt:

  Willingly I accept. An interesting theme, I will take part. Together we can come to a right answer. I am assured.

 88. tbilisi Zegt:

  And not so happens))))

 89. Tbilsi Hotels Zegt:

  I can recommend to visit to you a site on which there is a lot of information on a theme interesting you.

 90. hotel Zegt:

  At you a migraine today?

 91. senuke Zegt:

  _www.linkwheelbandit.com

 92. FunBrain game Zegt:

  This was an interesting post

 93. FunBrain game Zegt:

  quite intriguing post

 94. FunBrain games Zegt:

  This was an interesting post

 95. FunBrain game Zegt:

  Thank a lot good post!

 96. Fun Brain games Zegt:

  This was an interesting post

 97. Fun Brain games Zegt:

  Thank a lot good post!

 98. Fun Brain Zegt:

  This was an interesting post

 99. Fun Brain game Zegt:

  This was an interesting post

 100. Funbrain Zegt:

  I will definitely recommend this to my friends

 101. Fun Brain games Zegt:

  quite intriguing post

 102. Fun Brain game Zegt:

  quite intriguing post

 103. Fun Brain games Zegt:

  thank you very much for sharing

 104. FunBrain games Zegt:

  thank you very much for sharing

 105. FunBrain games Zegt:

  Nice job, really good article mate

 106. Fun Brain game Zegt:

  keep it up! Thanks

 107. Fun Brain game Zegt:

  thanks good for topic

 108. FunBrain game Zegt:

  thanks good for topic

 109. German Piercey Zegt:

  I must voice my admiration for your generosity supporting all those that have the need for guidance on this field. Your very own commitment to passing the solution throughout appears to be remarkably useful and have constantly encouraged associates like me to achieve their objectives. Your personal warm and helpful recommendations implies much to me and somewhat more to my peers. Thanks a ton; from all of us.

 110. Office Furniture Brisbane Zegt:

  You have some real insight into the things you write about. I like your writing style.

 111. Funbrain Zegt:

  Everything is interesting

 112. FunBrain games Zegt:

  keep it up! Thanks

 113. Fun Brain game Zegt:

  thank you very much for sharing

 114. Fun Brain game Zegt:

  Everything is interesting

 115. Fun Brain games Zegt:

  I will definitely recommend this to my friends

 116. FunBrain games Zegt:

  Everything is interesting

 117. Fun Brain games Zegt:

  thanks good for topic

 118. obuwie alegro Zegt:

  It’s actually a great and useful piece of information. I’m glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 119. obuwie Zegt:

  wonderful post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

Mijn reactie