Sonny boy

Sonny boy
Schrijver:
Sonny boy

Sonny boy is een van de boeken die iedereen onderhand al gelezen moet hebben. Het boek gaat over Rika. Het eerste probleem speelt zich af als Rika verliefd wordt op de protestantse willem. Rika is zelf een streng katholiek. Gelukkig wordt het huwelijk goedgekeurd..het lijkt een goed huwelijk te zijn. Rika was een aantrekkelijke vrouw en ze hadden mooie kinderen. Ze verhuisden naar Goerree een heel saai plaatsje was dit. Het leven hier was zo anders dan in Den Bosch. Hoe beter Rika haar best probeerde te doen om zich aan te passen aan het rustige leventje daar hoe erger ze zich voelde. De ruzies laaide elke dag weer op. Ze vluchtte naar Den Haag en naam haar kleinste zoon mee. Hier ontmoette ze Waldemar een jonge Surinaamse jongen. Hij was een stuk jonger maar Rika kon zijn ogen niet van hem af houden. Ze kregen een relatie en later ook een kind. Ze zijn zielsgelukkig samen en het kind is prachtig. De tweede wereldoorlog breekt uit en Rika en Waldemar besluiten joden te laten onderduiken in hun pension, ze gaan hiermee door maar zien de gevaren hier niet van in. Ze gaan zelfs samenwerken met iemand. Dit gaat allemaal goed, tot op een dag…….

Mening:

Ik vond dit boek een van de mooiste boeken die ik tot nu toe heb gelezen, het is voor mij mooi om te lezen hoe verhalen gebaseerd worden op waarheden. Ik kan me dan nog erger inleven in het verhaal. Ik vind de liefde in dit boek ook helemaal om van weg te zwijmelen. Het is een tragisch boek, ik ben ook nog niet eens met het einde maar als ik ben heel erg positief over dit boek. Ik vind het dat ook niet zo gek dat het een van de populairste boeken is.

Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter was een van de bestsellers van het jaar 2006. Het boek is een meeslepend verhaal dat mij erg emotioneerde. Niet per se omdat het over borstkanker ging maar meer om het feit dat ik Stijn aan de ene kant wel begreep. Het boek gaat over Stijn en Carmen, die een succesvol bedrijfje hebben samen en niet te ontbreken een dochtertje Luna. Het leven lijkt allemaal erg rooskleurig te zijn totdat er bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Het blijkt gelukkig een goedaardig gezwel te zijn. Maar ondanks dat het een goedaardig gezwel is, gaat het niet goed met Carmen. Een half jaar later wordt er iets vreselijks ontdekt.. het type borstkanker blijkt een zeldzaam type te zijn die niet vaak voorkomt. Namelijk Mastitis carcinomatosis. Stijn’s wereld stort helemaal in, hij raakt helemaal in de war. Stijn weet totaal niet hoe hij hier mee om moet gaan, zijn vrouw heeft kanker, hoe moet hij dit aan Luna overbrengen dat mama ziek is. Stijn was altijd al geen monogaam mannetje geweest. Maar de ziekte van zijn vrouw liet hem tot het uiterste gaan, hij had een affaire gekregen met Roos. Hij weet dat dit niet goed is maar zijn liefde voor Roos voelt goed. Doordat zijn aandacht alleen maar naar Roos ging, besefte hij te laat hoe zijn vrouw er aan toe was. Hoewel hij trouw naar alle chemokuren en ziekenhuisbehandelingen ging. Het ging maar niet beter met Carmen. Carmen bleef zich maar zorgen maken om Luna, zij was een slim meisje en zag dat het niet goed ging met mama. Stijn verlangde naar Roos, maar wilde tegelijkertijd ook het beste voor Carmen. Hoe hij dit oplost, en hoe dit verhaal afloopt is te lezen in dit fantastische boek. Het is een aanrader voor elk boekenkast.

Mening:

Ik heb dit boek met plezier gelezen omdat dit boek gebaseerd is op een echt gebeurd verhaal. Dit verhaal heeft mij erg aan het denken gezet omdat het verhaal uit Kluun’s belevenissen werden verteld en niet die van Carmen. En daardoor zou ik me heel goed kunnen meeleven met Stijn en Carmen. Kanker is voor mij sowieso een heftig onderwerp en dit boek heeft een heel tragisch einde. Ik heb hier heel lang mee gezeten. Ik vond het boek zo goed dat ik ook de film ben gaan kijken, meestal heb je al een beeld wat er gaat gebeuren en gek genoeg was de film precies zo gemaakt hoe ik het verwacht had. Ik geef het boek 4 van de 5 sterren.

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas
schrijver: Maria Mosterd

Het boek gaat over de twaalfjarige Maria. Haar beste vriendin heet Nikki. Ze vinden het beide heel erg spannend. Ze kicken er dus op om ook een beetje cool te zijn. Op de eerste dag staat er al een groepje met jongens bij de school. Er staat een getinte jongen met heel veel kettingen en sieraden die haar wel aanspreekt. Maria zoekt oogcontact en die krijgt ze ook. Ze raakt aan de praat met Manou maar heeft niet in de gaten dat hij een loverboy is. Maria denkt niet na en door de ruzies thuis zoekt ze een uitvlucht. Ze gaat met Manou mee naar huis. Dit brengt niet veel goeds met zich mee. Ze leert hier blowen en heeft seks met Manou gehad. Het deed erg pijn maar door dat ze high was voelde ze hier weinig van. Nikki haar beste vriendin en zij groeien een beetje uit elkaar. Ze weet dat ze naar school moet, maar ze is toch liever bij Manou. Hij geeft haar het gevoel dat ze speciaal is. Ze gaat de verkeerde kant op en de band met haar moeder wordt er ook niet beter op. Op een dag zeg Manou dat hij een probleem heeft en in ruil daarvoor moet zij naar bed met de vrienden van Manou. Maria is bijna altijd stoned maar alsnog beseft ze heel goed wat er allemaal gebeurd. En op een gegeven moment wordt dit normaal. Manou vindt Maria verantwoordelijk genoeg en mag nu ook zelf zaakjes opknappen. Manou wil ook dat hij voorgesteld wordt aan de moeder van Maria. Maria twijfelt hier aan maar gaat er maar op in. De dag breekt aan dat Maria Manou wilt voorstellen maar komt erachter dat hij opgepakt is. Maria neemt de zaakjes nu over en wordt intussen door Manou bedreigd. Ze verschijnt weer op school en ze krijgt direct een gesprek. De leiding wilt weten wat er speelt en Maria vertelt zo subtiel mogelijk dat ze seks moest hebben met jongens in groepsverband. Ze moet dit haar moeder vertellen en haar moeder heeft een vermoeden dat dit aan Manou ligt. De moeder verbiedt Maria om met hem om te gaan. Manou bedenkt een plan om met Maria naar het buitenland te gaan maar dit mislukt. Haar moeder stuurt Maria naar een internaat. Maar alsnog heeft ze hier contact met Manou alleen lukt het hem niet om haar daar weg te krijgen. Na de internaat gaat ze naar een pleeggezin en spreekt ze Manou bijna niet meer. Elke dag dachtt ze nog naar hem, hoe hij liep, hoe hij ruikte… Maria wilde een nieuw leven en ging naar India.

Mening:

Toen ik dit boek voor het eerst las was het heel spannend voor mij om te lezen omdat dit boek een bestseller was. Dit boek was eerst waar gebeurd en daarom shockeerde het mij ook zo. Later bleek dit allemaal onzin te zijn geweest. Of nouja het was wel een waar gebeurd verhaal maar er was veel lariekoek bij verzonnen. De waarde van het boek voor mij is hierdoor wel enorm gedaald. En toen ik het boek eenmaal uithad was het einde niet echt spectaculair. De climax in het verhaal zit dan ook middenin. Dit is jammer want de climax hoort eigenlijk een beetje aan het einde te zitten. Dit boek geef ik 3 van de 5 sterren.

Hersenschimmen

Hersenschimmen
schrijver: J.Bernlef

het verhaal gaat over Maarten Klein, deze 71 jarige man woont samen met zijn vrouw Vera in Amerika. Ze hebben twee kinderen maar die wonen heel ver van hem af. Op een zondag staat hij voor het raam, hij wacht op de kinderen die altijd langs zijn huis lopen als ze naar school gaan. Zijn vrouw vertelt hem dat het zondag is en de kinderen dus niet naar school hoeven. Maar die dag merkt hij dat hij wel meerdere dingen vergeet. Hij voelt zich erg warrig en raar. Hij scheurt zomaar een krant zonder enige reden en hij kan de kruiswoordpuzzel niet meer oplossen.

De volgende dag wordt het allemaal nog raarder, zijn vrouw vroeg hem om koffie te maken maar gaf hem suiker bij de koffie. Zijn vrouw keek hem verbaasd aan zegt dat ze al tien jaar geen suiker meer gebruikt. Hij raakt verdwaald wanneer hij de hond uitlaat. Dit is nog niet eens het ergste, hij raakte de hond ook nog eens kwijt. Vera maakt zich zorgen waar haar man uithangt en komt hem ophalen. En die avond zegt maarten allemaal stomme dingen, hij beweert dingen te herinneren die helemaal niet gebeurd waren. En dan nog alsof het allemaal niet erg genoeg was vroeg hij aan zijn vrouw hoe het ging met haar overleden man.

Maarten gaat naar zijn werk waar hij al vier jaar niet meer heeft gewerkt want hij is immers met pensioen. Opeens weet hij het weer en gaat geschokt naar huis. Vera is hopeloos en schakelt de huisarts in. De huisarts zegt haar dat ze een fotoalbum aan hem moet laten zien. Dit leverde helemaal niks op, Maarten wist van niemand meer wie ze waren.

het gaat nog slechter met Maarten, hij wordt steeds brutaler en hij ergert zich steeds meer aan de situatie. Hoe het nu verder gaat, en wat er verder gaat gebeuren ga ik niet vertellen….

 

Mening:

Ik vond dit boek een van de leukste boeken die ik heb gelezen.  Het ging over dementie. Dit maak ik natuurlijk niet mee in het dagelijks leven en ik ken ook niet iemand die aan het dementeren is. Zelf ben ik wel heel vergeetachtig dus soms moest ik wel even lachen en kon ik mezelf erin herkennen. Het einde vond ik wel triest maar ik had er wel vrede mee. In mijn hoofd was het einde ook zo gepland. Ik wil jullie niet teveel verklappen maar het is een goed boek die in je hoofd blijft zitten. Dit boek krijgt natuurlijk 4 van de 5 sterren.

Terug naar de kust

Terug naar de kust
schrijver: saskia Noort

het boek gaat over Maria. Maria woont samen met haar 2 kinderen! Wolf en Merel heten ze. Zij zelf heeft een relatie met Geert. Dit is de vader van Wolf. Langzamerhand gaat het niet meer zo goed tussen Maria en Geert. Maar wat blijkt…Maria blijkt weer zwanger te zijn van Geert. Maria had dit niet verwacht en wilde dit kind ook absoluut niet houden. Ze pleegde een abortus en verbrak de relatie met geert. Ze dacht terug aan de vader van Merel, door hem was ze gaan zingen en was ze zangeres geworden. Ze had hem lang niet gesproken. 5 dagen later na haar abortus ziet ze iets liggen in de bus. Dit kaartje is bedreiging tegenover haar. Ze weet totaal niet wie het heeft gedaan maar ze verdenkt natuurlijk haar ex-man Geert als eerst. Langzamerhand komt ze erachter dat dit niet Geert is maar iemand anders. Haar spijt van haar abortus werd alleen maar erger en erger. Opeens op een dag kreeg ze foto’s opgestuurd kregen van ongeboren baby’s en ze kreeg met alle verwarringen een pakje met een dode rat. Ze is doodsbang.. en besluit de politie te bellen. Met veel teleurstelling gaat ze terug naar huis omdat de politie niks voor haar kan doen. Ze ontdekt dat Steve achter haar fietst. Steve was toch in Amerika dacht ze? Hij was dus terug en hij wilde zijn dochter weer zien. Een paar dagen later gaat in de ochtend de deurbel. Ze zag een begrafenis ondernemer die waarschijnlijk gebeld zou zijn door Petra Vos. Maar die was haar overleden.. ze werd steeds angstiger en angstiger.. hoe dit boek verder afloopt zul je zelf moeten lezen. Het is een echte aanrader dus hup !

 

mening:


ik vond de titel niet zo spannend maar gelukkig hebben saaie titels wel leuke verhalen. Nou leuk kan je het niet noemen maar wel heel spannend en een goede inhoud. Je weet totaal niet welke richting je moet denken. Ze leiden je ook naar een verkeerd spoor met denken. Het boek heeft een heel originele verhaallijn die erg geboeid blijft. Je wilt steeds doorlezen en doorlezen. Ik heb de film ervan niet gezien maar ik zit er wel over na te denken om de film te kijken. Ik zou graag de verschillen willen zien. Dit boek is een zeer goed boek die je niet snel weglegt. Kortom 4 van de 5 sterren.

 

De Buitenvrouw

De Buitenvrouw
schrijver: Joost Zwagerman

Samenvatting

het boek gaat over Theo Altena en Iris Pompier. Theo is 33 jaar oud en gelukkig getrouwd met Sylvia. Samen wonen ze in Alkmaar. Sylvia is en fiscaal adviseur voor de gemeente en Theo werkt op het Westfries College als docent. Theo stelt zich heel soft op omdat hij wilt dat hij gemogen wordt op de school. Dit is echter niet het geval, de leerlingen maken hier misbruik van. Theo leert Iris kennen en gaat vreemd. Elke dinsdag hebben ze samen twee tussenuren, deze uren zijn ze altijd samen en maken ze gebruik van iris’ huis om te vrijen. Theo ziet steeds gekke teksten op het bord en rare karikaturen, eentje ervan is: Blackie is the best. Op den duur hadden ze een relatie van 14 maanden en Iris vertelt dit aan haar man. Haar man is woest, hij ging zelf ook vreemd maar hij was woest om het feit dat dit met een blanke man was.. hoe durfde ze..!

Theo kwam aan op school en ziet weer dezelfde tekst op het bord. Theo word dit keer wel heel boos en hij ziet dit als racisme. Wat blijkt er nou, de vader van Wouter (leerling Theo) blijkt Theo en Iris elke dinsdag samen te zien. Diezelfde dag maar iets later ziet Theo pornografische afbeeldingen op zijn bureau liggen met dezelfde tekst. Hij stuurt 6 jongens met de foto’s naar de conrector en vooral Wouter. De conrector komt later naar Theo toe en zegt dat het al overduidelijk is dat hij een affaire heeft met Iris. Theo ziet niks anders in dan maar toegeven. Hij geeft toe en neemt een paar dagen verlof. Iris is die dag ook niet op school geweest, ze was van de fiets gevallen ging er rond. Theo weet dat dit flauwekul is en wacht haar op. Maar iris is boos. Iris vindt het niet leuk dat hij hun verraden heeft. Haar man heeft haar geslagen en ze is ook nog boos. Ze beëindigd deze relatie en gaat naar huis. Theo vertelt niks over dit voorafje en gaat verder met zijn leven.

mening:

Ik vond dit boek eigenlijk niet zo leuk, het lezen duurde erg lang. Ik had dit boek gekozen omdat ik de titel wel spannend vond. Want vreemdgaan verloopt nooit goed. Het boek was erg langdradig en had het wat spannender verwacht terwijl het boek gewoon makkelijk geschreven was. Verder was de inhoud wel goed alleen het einde was niet hoe het in mijn hoofd gepland was. Dit maakte voor mij dat ik het boek niet leuk vond. Dit boek heeft 3 van de 5 sterren.

Alleen maar Nette mensen

Recensie Alleen maar nette mensen
schrijver: Robert Vuijsje

Het boek gaat over de werkelijke identiteit van Samuel Davids. David is de hoofdpersoon in het verhaal. In het begin van het verhaal heeft hij een relatie met Naomi. Toen hij haar leerde kennen leken ze voor elkaar bestemd te zijn. Ze waren beiden intellectueel en ze hielden van dezelfde dingen. Deze relatie ging ook lang goed. Maar op een dag was hij het zat, altijd maar dat gezeur van “de nette mensen” zoals ze zeiden in Oud-Zuid. David was 21, maar nog wist hij niet wie hij echt was en waar zijn voorkeuren lagen. Hij kwam er al snel achter dat hij op lekkere getinte dikke vrouwen viel. In de proloog die in het verhaal werd beschreven werd duidelijk gemaakt dat de negerinnen vaak grote borsten hadden! Rond Cup F. Verder hadden de negerinnen hele brede achterwerken en gouden tanden. Hij regelde dat hij in een negerinnendisco aanwezig kon zijn. Hier schoot hij raak. Hij leerde Rowanda kennen, een pittige negerin uit de bijlmer. Hij fantaseerde altijd al over hoe de seks zou zijn met lekker dikke negerinnen. Hij zag dat hij nu in een Surinaamse familie was belandt en dat deze hele andere levensomstandigheden hadden. Er werd veel bemoeit door de familie en de boys in het verhaal waren allemaal stuk voor stuk players. David was zelf ook aanwezig bij groepsverkrachtingen en gangbangs. Rowanda ontdekt op den duur dat David niet alleen bezig is met Rowanda en wilt niks meer met hem te maken hebben. Iedereen stoot hem af op een gegeven moment. Zijn vrienden en hij zijn uit elkaar gegroeid, zijn Rowanda moet niks van hem omdat ze geen man wilde die loog, en zijn ouders waren van mening dat hij een Studie moest kiezen. Hij vocht met zijn gevoelens en hij vroeg zich af als welke afkomst hij geaccepteerd zou worden in de maatschappij. Zou ik toch Marokkaan zijn dacht hij? Hij wist het niet meer. Opeens ontmoette hij Naima toen hij naar de Albert Heijn ging. Dit meisje was van Marokkaanse afkomst. Na heel veel handelingen mag ze eindelijk bij hem komen eten! Hoe dit verder afloopt zul je zelf moeten beleven in dit boek.

mening over het boek:

ik vond dit boek een erg leuk boek om te lezen en het verbaasde me dat het een literair boek is. Ik was er vrij snel doorheen. Ik had het boek binnen een week uit. Ik pakte het boek door de titel die het boek heeft. Ik was nieuwsgierig wat er bedoeld werd met de titel. Al snel bleek dat dit boek een ironische titel aangenomen heeft. Het boek heeft veel variaties qua thema’s zowel seks als discriminatie komen er in voor. Dit boek is vooral aan te raden voor personen die niet zo snel lezen. De hoofdpersoon schrijft ook in zijn ik-verhaal en zo voel je dat je wat meer verbonden bent met het boek.

Het Gouden Ei

Het gouden ei
schrijver: Tim Krabbé

Het Gouden Ei is een heel goed boek. De schrijver is Tim Krabbé. Je zou denken dat het een boek is voor de wat jongere mensen omdat het niet zoveel bladzijdes heeft. Het boek zelf bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft het verhaal dat zich afspeelt rondom Saskia en Rex. Hierin kun je lezen dat Saskia opeens verdwijnt. Dit deel gaat dan ook het meest over Rex Hofman. De schrijver laat Rex zijn gevoelens tonen in dit deel, hij is erg overstuur en begint Saskia dan ook te zoeken en te zoeken… Maar nergens kan hij haar vinden, hij probeert het in de servicewinkel, maar ook de medewerkers weten niet waar ze is. Hij weet zich geen raad meer en dit laat de schrijver ook tonen aan hem. Saskia is van de aardbodem verdwenen…

Het tweede deel van het boek speelt zich af rondom Raymond Lemorne. De schrijver heeft het hier ook vooral om deze man. Deze man heeft verschillende absurde gedachtes. Zo vroeg hij zich ooit af wat er zou gebeuren als hij van een flatgebouw af zou springen. Ook heeft hij een absurde gedachte om een misdaad te plegen. Hij wilt iemand levend begraven. En Saskia wordt hier de dupe van. Uiteindelijk ook Rex Hofman… De gedachtes van Raymond Lemorne worden erg goed uitgedrukt door de schrijver en hij is dan ook het personage in het ‘tweede deel’ dat het meeste aandacht krijgt van de schrijver.

In dit boek heb je te maken met twee echte hoofdpersonen. Dit zijn Rex Hofman en Raymond Lemorne. Het probleem waar Rex mee te maken krijgt is dat hij zijn vrouw kwijtraakt, ze is spoorloos verdwenen. Hij kan dit nooit meer uit zijn gedachtes wrijven, het is gebeurt en hij kan het maar niet loslaten. Hij krijgt een andere vriendin, Lieneke genaamd, en ook als hij bij haar is voelt hij de eenzame gedachte rondom zijn Saskia. Hij beweert dat hij het er niet over wilt hebben met haar, maar aan de andere kant is dit het enige wat hem bezighoudt in zijn hoofd. Op een gegeven moment komt hij Raymond Lemorne tegen en deze man beweert dat hij Rex alles laat weten over hoe Saskia van de aardbodem is verdwenen, dit in ruil voor de dood. Hij moet namelijk hetzelfde meemaken als wat Saskia heeft meegemaakt: levend begraven zijn. Het probleem van Rex is dat hij zo nieuwsgierig is dat het zelfs zijn leven kost.
Het probleem van de tweede hoofdpersoon, Raymond Lemorne, is dat hij allerlei absurde gedachtes in zijn hoofd heeft. Hij wilt weten hoe het is om van een flatgebouw af te springen, hij wilt een misdaad plegen, iemand levend begraven. Het ergste is dan ook dat hij deze vreemde gedachtes allemaal uitvoert. Hij laat zelfs twee mensen van het leven beroven, maar dit is allemaal niet zeker. Het einde van het boek verklapt het nog niet, maar we weten wel zeker dat ze allebei van de aardbodem verdwenen zijn, zowel Saskia als Rex.

Mening:

Het boek is op zich wel een goed en leuk boek alleen je moet de inhoud snappen. Verder hebben ze allemaal hele rare en gekke gedachtes. Wat niet leuk is dat er doden vallen, ik houd er echt niet van als er doden vallen in een boek. Maar het boek is niet een van mijn favorieten. Ik geef het boek 3 van de 5 sterren.

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.