De Buitenvrouw

De Buitenvrouw
schrijver: Joost Zwagerman

Samenvatting

het boek gaat over Theo Altena en Iris Pompier. Theo is 33 jaar oud en gelukkig getrouwd met Sylvia. Samen wonen ze in Alkmaar. Sylvia is en fiscaal adviseur voor de gemeente en Theo werkt op het Westfries College als docent. Theo stelt zich heel soft op omdat hij wilt dat hij gemogen wordt op de school. Dit is echter niet het geval, de leerlingen maken hier misbruik van. Theo leert Iris kennen en gaat vreemd. Elke dinsdag hebben ze samen twee tussenuren, deze uren zijn ze altijd samen en maken ze gebruik van iris’ huis om te vrijen. Theo ziet steeds gekke teksten op het bord en rare karikaturen, eentje ervan is: Blackie is the best. Op den duur hadden ze een relatie van 14 maanden en Iris vertelt dit aan haar man. Haar man is woest, hij ging zelf ook vreemd maar hij was woest om het feit dat dit met een blanke man was.. hoe durfde ze..!

Theo kwam aan op school en ziet weer dezelfde tekst op het bord. Theo word dit keer wel heel boos en hij ziet dit als racisme. Wat blijkt er nou, de vader van Wouter (leerling Theo) blijkt Theo en Iris elke dinsdag samen te zien. Diezelfde dag maar iets later ziet Theo pornografische afbeeldingen op zijn bureau liggen met dezelfde tekst. Hij stuurt 6 jongens met de foto’s naar de conrector en vooral Wouter. De conrector komt later naar Theo toe en zegt dat het al overduidelijk is dat hij een affaire heeft met Iris. Theo ziet niks anders in dan maar toegeven. Hij geeft toe en neemt een paar dagen verlof. Iris is die dag ook niet op school geweest, ze was van de fiets gevallen ging er rond. Theo weet dat dit flauwekul is en wacht haar op. Maar iris is boos. Iris vindt het niet leuk dat hij hun verraden heeft. Haar man heeft haar geslagen en ze is ook nog boos. Ze beëindigd deze relatie en gaat naar huis. Theo vertelt niks over dit voorafje en gaat verder met zijn leven.

mening:

Ik vond dit boek eigenlijk niet zo leuk, het lezen duurde erg lang. Ik had dit boek gekozen omdat ik de titel wel spannend vond. Want vreemdgaan verloopt nooit goed. Het boek was erg langdradig en had het wat spannender verwacht terwijl het boek gewoon makkelijk geschreven was. Verder was de inhoud wel goed alleen het einde was niet hoe het in mijn hoofd gepland was. Dit maakte voor mij dat ik het boek niet leuk vond. Dit boek heeft 3 van de 5 sterren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>