Terug naar de kust

Terug naar de kust
schrijver: saskia Noort

het boek gaat over Maria. Maria woont samen met haar 2 kinderen! Wolf en Merel heten ze. Zij zelf heeft een relatie met Geert. Dit is de vader van Wolf. Langzamerhand gaat het niet meer zo goed tussen Maria en Geert. Maar wat blijkt…Maria blijkt weer zwanger te zijn van Geert. Maria had dit niet verwacht en wilde dit kind ook absoluut niet houden. Ze pleegde een abortus en verbrak de relatie met geert. Ze dacht terug aan de vader van Merel, door hem was ze gaan zingen en was ze zangeres geworden. Ze had hem lang niet gesproken. 5 dagen later na haar abortus ziet ze iets liggen in de bus. Dit kaartje is bedreiging tegenover haar. Ze weet totaal niet wie het heeft gedaan maar ze verdenkt natuurlijk haar ex-man Geert als eerst. Langzamerhand komt ze erachter dat dit niet Geert is maar iemand anders. Haar spijt van haar abortus werd alleen maar erger en erger. Opeens op een dag kreeg ze foto’s opgestuurd kregen van ongeboren baby’s en ze kreeg met alle verwarringen een pakje met een dode rat. Ze is doodsbang.. en besluit de politie te bellen. Met veel teleurstelling gaat ze terug naar huis omdat de politie niks voor haar kan doen. Ze ontdekt dat Steve achter haar fietst. Steve was toch in Amerika dacht ze? Hij was dus terug en hij wilde zijn dochter weer zien. Een paar dagen later gaat in de ochtend de deurbel. Ze zag een begrafenis ondernemer die waarschijnlijk gebeld zou zijn door Petra Vos. Maar die was haar overleden.. ze werd steeds angstiger en angstiger.. hoe dit boek verder afloopt zul je zelf moeten lezen. Het is een echte aanrader dus hup !

 

mening:


ik vond de titel niet zo spannend maar gelukkig hebben saaie titels wel leuke verhalen. Nou leuk kan je het niet noemen maar wel heel spannend en een goede inhoud. Je weet totaal niet welke richting je moet denken. Ze leiden je ook naar een verkeerd spoor met denken. Het boek heeft een heel originele verhaallijn die erg geboeid blijft. Je wilt steeds doorlezen en doorlezen. Ik heb de film ervan niet gezien maar ik zit er wel over na te denken om de film te kijken. Ik zou graag de verschillen willen zien. Dit boek is een zeer goed boek die je niet snel weglegt. Kortom 4 van de 5 sterren.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>