Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter was een van de bestsellers van het jaar 2006. Het boek is een meeslepend verhaal dat mij erg emotioneerde. Niet per se omdat het over borstkanker ging maar meer om het feit dat ik Stijn aan de ene kant wel begreep. Het boek gaat over Stijn en Carmen, die een succesvol bedrijfje hebben samen en niet te ontbreken een dochtertje Luna. Het leven lijkt allemaal erg rooskleurig te zijn totdat er bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Het blijkt gelukkig een goedaardig gezwel te zijn. Maar ondanks dat het een goedaardig gezwel is, gaat het niet goed met Carmen. Een half jaar later wordt er iets vreselijks ontdekt.. het type borstkanker blijkt een zeldzaam type te zijn die niet vaak voorkomt. Namelijk Mastitis carcinomatosis. Stijn’s wereld stort helemaal in, hij raakt helemaal in de war. Stijn weet totaal niet hoe hij hier mee om moet gaan, zijn vrouw heeft kanker, hoe moet hij dit aan Luna overbrengen dat mama ziek is. Stijn was altijd al geen monogaam mannetje geweest. Maar de ziekte van zijn vrouw liet hem tot het uiterste gaan, hij had een affaire gekregen met Roos. Hij weet dat dit niet goed is maar zijn liefde voor Roos voelt goed. Doordat zijn aandacht alleen maar naar Roos ging, besefte hij te laat hoe zijn vrouw er aan toe was. Hoewel hij trouw naar alle chemokuren en ziekenhuisbehandelingen ging. Het ging maar niet beter met Carmen. Carmen bleef zich maar zorgen maken om Luna, zij was een slim meisje en zag dat het niet goed ging met mama. Stijn verlangde naar Roos, maar wilde tegelijkertijd ook het beste voor Carmen. Hoe hij dit oplost, en hoe dit verhaal afloopt is te lezen in dit fantastische boek. Het is een aanrader voor elk boekenkast.

Mening:

Ik heb dit boek met plezier gelezen omdat dit boek gebaseerd is op een echt gebeurd verhaal. Dit verhaal heeft mij erg aan het denken gezet omdat het verhaal uit Kluun’s belevenissen werden verteld en niet die van Carmen. En daardoor zou ik me heel goed kunnen meeleven met Stijn en Carmen. Kanker is voor mij sowieso een heftig onderwerp en dit boek heeft een heel tragisch einde. Ik heb hier heel lang mee gezeten. Ik vond het boek zo goed dat ik ook de film ben gaan kijken, meestal heb je al een beeld wat er gaat gebeuren en gek genoeg was de film precies zo gemaakt hoe ik het verwacht had. Ik geef het boek 4 van de 5 sterren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>