Sonny boy

Sonny boy
Schrijver:
Sonny boy

Sonny boy is een van de boeken die iedereen onderhand al gelezen moet hebben. Het boek gaat over Rika. Het eerste probleem speelt zich af als Rika verliefd wordt op de protestantse willem. Rika is zelf een streng katholiek. Gelukkig wordt het huwelijk goedgekeurd..het lijkt een goed huwelijk te zijn. Rika was een aantrekkelijke vrouw en ze hadden mooie kinderen. Ze verhuisden naar Goerree een heel saai plaatsje was dit. Het leven hier was zo anders dan in Den Bosch. Hoe beter Rika haar best probeerde te doen om zich aan te passen aan het rustige leventje daar hoe erger ze zich voelde. De ruzies laaide elke dag weer op. Ze vluchtte naar Den Haag en naam haar kleinste zoon mee. Hier ontmoette ze Waldemar een jonge Surinaamse jongen. Hij was een stuk jonger maar Rika kon zijn ogen niet van hem af houden. Ze kregen een relatie en later ook een kind. Ze zijn zielsgelukkig samen en het kind is prachtig. De tweede wereldoorlog breekt uit en Rika en Waldemar besluiten joden te laten onderduiken in hun pension, ze gaan hiermee door maar zien de gevaren hier niet van in. Ze gaan zelfs samenwerken met iemand. Dit gaat allemaal goed, tot op een dag…….

Mening:

Ik vond dit boek een van de mooiste boeken die ik tot nu toe heb gelezen, het is voor mij mooi om te lezen hoe verhalen gebaseerd worden op waarheden. Ik kan me dan nog erger inleven in het verhaal. Ik vind de liefde in dit boek ook helemaal om van weg te zwijmelen. Het is een tragisch boek, ik ben ook nog niet eens met het einde maar als ik ben heel erg positief over dit boek. Ik vind het dat ook niet zo gek dat het een van de populairste boeken is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>