Alleen maar Nette mensen

Recensie Alleen maar nette mensen
schrijver: Robert Vuijsje

Het boek gaat over de werkelijke identiteit van Samuel Davids. David is de hoofdpersoon in het verhaal. In het begin van het verhaal heeft hij een relatie met Naomi. Toen hij haar leerde kennen leken ze voor elkaar bestemd te zijn. Ze waren beiden intellectueel en ze hielden van dezelfde dingen. Deze relatie ging ook lang goed. Maar op een dag was hij het zat, altijd maar dat gezeur van “de nette mensen” zoals ze zeiden in Oud-Zuid. David was 21, maar nog wist hij niet wie hij echt was en waar zijn voorkeuren lagen. Hij kwam er al snel achter dat hij op lekkere getinte dikke vrouwen viel. In de proloog die in het verhaal werd beschreven werd duidelijk gemaakt dat de negerinnen vaak grote borsten hadden! Rond Cup F. Verder hadden de negerinnen hele brede achterwerken en gouden tanden. Hij regelde dat hij in een negerinnendisco aanwezig kon zijn. Hier schoot hij raak. Hij leerde Rowanda kennen, een pittige negerin uit de bijlmer. Hij fantaseerde altijd al over hoe de seks zou zijn met lekker dikke negerinnen. Hij zag dat hij nu in een Surinaamse familie was belandt en dat deze hele andere levensomstandigheden hadden. Er werd veel bemoeit door de familie en de boys in het verhaal waren allemaal stuk voor stuk players. David was zelf ook aanwezig bij groepsverkrachtingen en gangbangs. Rowanda ontdekt op den duur dat David niet alleen bezig is met Rowanda en wilt niks meer met hem te maken hebben. Iedereen stoot hem af op een gegeven moment. Zijn vrienden en hij zijn uit elkaar gegroeid, zijn Rowanda moet niks van hem omdat ze geen man wilde die loog, en zijn ouders waren van mening dat hij een Studie moest kiezen. Hij vocht met zijn gevoelens en hij vroeg zich af als welke afkomst hij geaccepteerd zou worden in de maatschappij. Zou ik toch Marokkaan zijn dacht hij? Hij wist het niet meer. Opeens ontmoette hij Naima toen hij naar de Albert Heijn ging. Dit meisje was van Marokkaanse afkomst. Na heel veel handelingen mag ze eindelijk bij hem komen eten! Hoe dit verder afloopt zul je zelf moeten beleven in dit boek.

mening over het boek:

ik vond dit boek een erg leuk boek om te lezen en het verbaasde me dat het een literair boek is. Ik was er vrij snel doorheen. Ik had het boek binnen een week uit. Ik pakte het boek door de titel die het boek heeft. Ik was nieuwsgierig wat er bedoeld werd met de titel. Al snel bleek dat dit boek een ironische titel aangenomen heeft. Het boek heeft veel variaties qua thema’s zowel seks als discriminatie komen er in voor. Dit boek is vooral aan te raden voor personen die niet zo snel lezen. De hoofdpersoon schrijft ook in zijn ik-verhaal en zo voel je dat je wat meer verbonden bent met het boek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>