Vele hemels boven de zevende (Griet op de Beeck)

Titel: Vele hemels boven de zevende.

Auteur: Griet op de Beeck

Genre: Roman

Jaar uitgave: 2013

Aantal pagina’s: 215

Prachtig, diepzinnig maar toch gemakkelijk geschreven.
Ik was opzoek naar een leuk en interessant boek waarmee ik mijn plezier voor lezen weer zou oppakken. Mijn Nederlands leraar heeft mij toen dit boek aangeraden. Ik was eerst een beetje sceptisch omdat het zo’n filosofische titel heeft en meestal spreekt mij dat niet echt aan. Maar toen ik begon te lezen was ik meteen verkocht. De verschillende figuren, wat er overigs 5 zijn maar daar kom ik later op terug, vertellen allemaal uit de ik persoon wat ik heel lekker geschreven vind. Er zijn dus 5 verschillende personen die allemaal op de 1 of ander mannier in contact met elkaar staan. Ze vertellen over dagelijks bezigheden, familie problemen, noem maar op. Het belangrijkste persoon, de 36-jarige Eva, die eigenlijk wel de rode draad in het verhaal is, werkt in de gevangenis, is ongehuwd en hoogopgeleid. Je wordt meegesleept in alle emoties en verhalen van de personages, het lijkt net of je het zelf mee maakt zo krachtig en goed is het geschreven. Ik las hem dan ook in een teug uit, ik ga niet te veel vertellen over waar het verhaal over gaat want je moet het zelf gaan lezen. Griet op de Beeck heeft hier een risico genomen met die verschillende figuren, maar risico’s zijn er om te nemen. Bij deze is dat dus ook zeker goed uitgepakt. Dus mensen ren naar de bieb of boekhandel en haal dit boek of download hem voor je e-reader. En dan hoop ik dat jullie net zo’n mooie ervaring als ik hebben.

9/10

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>