Sonny Boy (Annejet van der Zijl)

Titel: Sonny Boy

Auteur: Annejet van der Zijl

Genre: roman

Jaar uitgave: 2004

Aantal pagina’s: 304

Dit boek is zo mooi! Het gaat over De liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw – voor en in de 2de wereld oorlog – wat zo goed als onmogelijk is. Dit maakt het daardoor een heel meeslepend en interessant verhaal. Sonny boy is dan ook de naam van het kind dat ze hebben gekregen. Hier vooraf is nog van alles gebeurd. Je wordt als het ware mee getrokken in een verhaal over liefde, lust en vriendschappen. Het hoofdpersoon, Rika, maakt keuzes in het leven waar niet iedereen achter staat maar ze doet het wel, dat vind ik zo knap. Het verhaal is ook nog eens heel fijn geschreven waardoor ik er makkelijk door heen las. De gevoelens spatte van het papier, waardoor je medelijden gaat krijgen met Rika. Je krijgt ook een goed beeld over hoe het er in die tijd aan toe ging, dat is best schrikwekkend, omdat het nu heel anders is. Ik vond dit een heel mooi boek om te lezen dus ik zou hem ook zeker aanraden.

8/10

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>