Leesautobiografie

9 september 2010

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marloes van de l’Isle.  Ik lees best wel veel boeken niet alleen, omdat het moet maar ook gewoon in mijn vrije tijd.  Mijn eerste boek heb ik gelezen toen ik ongeveer 7 jaar was. Daarvoor was ik niet echt bekend met boeken doordat  ik in een ander land woonde en daar hadden ze toen geen  bibliotheken waar je een twee drie naar toe kon gaan om een boek te lenen en te lezen.

Toen ik in Nederland kwam raakte ik voor het eerst in aanraking met een ‘’leesboek’’. Ik vond het wel apart , want lezen voor mijn plezier daar had ik nog nooit van gehoord. Het was een hele nieuwe ervaring. Ik begon  met de boeken over vriendschap, detectives etc. daarna ging ik over naar de kippenvel reeks waar ik toen der tijd heel veel van genoten heb. En de boeken van Carry slee ; Timboektoe, afblijven, pijnstillers. Zo ging mijn basisschool periode er wel aan toe.

Tijdens mijn middelbare school periode is mijn smaak qua boeken zijn in de jaren verandert door veel genre uit te proberen ben ik er achter gekomen wat voor genres ik leuk vindt. Door dat ik boek verslagen moest maken en ook door de lijsten die ik kreeg met boeken ging ik op onderzoek uit. Ik kwam veel leuke boeken tegen zoals; Het Gouden ei, Turks fruit en Ik ook van jou. Eigenlijk nog veel meer maar het is te veel om op te noemen. IK ben wel tevreden met mijn ontwikkeling tot zo ver. Lezen is heel belangrijk voor onze kennis en verder ontwikkeling. In de 4e klas heb ik kennis gemaakt met literatuur van de middeleeuwen dat vond ik behoorlijk saai. Het sprak me totaal niet aan, maar op zich vond ik het niet erg ben ik weer een ervaring rijker.

Nou dat was het wel zo’n beetje.