4/4 van het boek

  • wat vond ik ervan
  • had ik het verwacht
  • hamvraag

Het einde van het boek:

Het einde van het boek vond ik leuk, spannend en interessant. Joost kan er niks aan doen dat hij gepest werd en dat kwam nu ook bij hem door. Hij had namenlijk een slim plan bedacht, maar aan het begin twijfelde hij aan het plan, maar hij was dapper genoeg om het plan te voltooien. Het plan was dat Anke de deur dicht moest doen wanneer Oscar en Joost samen en alleen in een hok zaten. Joost had het allemaal opgenomen wat Oscar had gezegd. Een dag later ging Joost naar de school omroepgeval (helaas ben ik de naam vergeten) en daar hoorde alle leerlingen, docenten en de rector allemaal wat Oscar had gezegd  

Wat vond ik er van:

Ik vond het plan van Joost heel slim, maar het boek viel me wel een beetje tegen ik had meer spanning en actie verwacht.

Had ik het verwacht:

Een klein beetje wel. Ik had wel verwacht dat ze iets gingen doen om Oscar terug te pakken, maar niet op deze manier. 

Hamvraag:

Gaat Joost nog verder worden gepest?

Wat gaan Anke en Joost samen doen als de ouders van Joost een paar dagen weg zijn?

3/4 van het boek

  • wat gebeurd er nu
  • zijn er meerdere mogelijkheden
  • hamvraag


Wat gebeurd er nu?

Het pesten van Joost is erger geworden, omdat de zus van Joost de pesters had teruggepakt. Anke praat niet graag over haar broer, maar toch vertelde ze aan Joost wat de reden was hoe haar broer was gestorven ze dacht namelijk dat ze te weinig geholpen had. Ik denk nu dat ze Joost gaat helpen in het laatste deel van het schooljaar, omdat ze haar broer te weinig had geholpen. Verder ben ik wel nieuwsgierig, want ik vind het boek erg leuk en spannend en ik ga gauw doorlezen

Zijn er meerdere mogelijkheden:

Ik weet niet of er nog meerdere mogelijkheden zijn of komen en dat komt denk ik, omdat het boek heel onvoorspelbaar is in dit deel.

Hamvraag:

Gaat Anke Joost helpen dat Joost niet meer wordt gepest?

tot mijn laatste blog

2/4 van het boek

Het boek Schoolstrijd gaat eigenlijk alleen over Joost en het nieuwe meisje Anke.

Joost wordt nog steeds gepest door leerlingen uit zijn klas. Hij vindt dat niet leuk en hij besluit het pesterij te gaan negeren. Joost trekt zich er niks van aan en doet net of het hem   niks kan schelen.

Anke is een heel vrolijk meisje, maar zij heeft ook iet erg meegemaakt namelijk haar broer Rob is overleden. Haar moeder wou een nieuw leven beginnen een is daarom verhuisd samen met Anke en Anke’s vader woont nog in het oude huis.

Ik vind dat het boek nog niet zo spannend is. Het is wel spannender dan bij het 1st blog.

Mijn hamvraag is:

Hoe lang gaan de jongens Joost nog pesten?

Ik moet snel weer verder lezen, want morgen moet de blog af

1/4 deel van het boek Schoolstrijd

Voor Joost begint er een nieuw schooljaar. Joost vind het niet leuk , omdat hij gepest wordt op school. Op zijn eerste schooldag maakt hij kennis met zijn nieuwe klas hij kent bijna iedereen behalve een meisje Anke die is nieuw. Joost word de eerste schooldag al gelijk gepest. De eerste schooldag gaat Joost met Anke praten en ze gaan dan veel met elkaar om.

Ik vond het begin een beetje saai, omdat er geen spanning inzat. Ik hoop dat het boek veel spannender en wat leuker wordt.

Mijn hamvraag is: Waarom pesten ze Joost?

Tot de volgende blog.

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.