Recensie: Komt een vrouw bij de dokter

Titel: Komt een vrouw bij de dokter

Auteur: Kluun

Jaar: 2003

Ander werk van auteur:  Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! en De weduwnaar

Genre: Roman

 

Stijn en Carmen zijn samen een geweldig stel. Het geld van hun eigen bedrijfen stroomt binnen, ze wonen in een mooi huis met hun gezonde en geliefde dochter Luna. Stijn heeft alleen een handje van vreemdgaan maar dit word gedoogd door Carmen. Als Carmen pijn voelt in haar borst besluiten ze naar het ziekenhuis te gaan. Hier komen de dokters erachter dat ze een zeldzaam soort borstkanker te hebben. Carmen krijgt allemaal behandelingen en eerst lijkt het goed met haar te gaan. Na een tijdje hakken de chemokuren erin en verliest Carmen haar, haar. Stijn weet zo langzamerhand niet meer of hij nog wel van Carmen houd en gaat daarom bij vreemd bij de vleet. Carmen heeft het allemaal wel door en de sfeer is om te snijden.

Een jaar na de diagnose blijkt dat de kanker is uitgezaaid naar haar lever. Ze kan niet meer genezen worden, alleen maar langer in leven gehouden worden. Stijn heeft het moeilijk en kan zijn gevoelens niet goed kwijt. Hierdoor begint hij een vaste verhouding, dit is voor hem nieuw. Het meisje heet Roos en zowat elk moment van de dag probeert hij bij haar te zijn. Als hij een keer om 6 uur ‘s ochtends naar huis rijd verongelukt hij in zijn auto. Carmen is woedend en gaat met Luna bij vrienden wonen. Stijn besluit zijn leven te beteren en gaat niet meer vreemd en doet alles voor Carmen. Ze kopen een nieuw prachtig huis en samen is hun doel om het laatste deel van Carmen’s leven zo mooi mogelijk te maken. Carmen is nog maar een schaduw van wat ze vroeger was maar plezier maken kan ze nog steeds. De laatste maanden leven ze als bourgondiërs in hun nieuwe huis. Al hun vrienden komen langs en er word gegeten gelachen en vooral stevig gedronken. Na een lange tijd word de pijn voor Carmen teveel ze overlegt met haar arts om euthanasie te plegen. Hij stemt akkoord en dus gaat zij dood.

Het leven is verandert voor Stijn en Luna. Maar nu kunnen ze fris een nieuwe tijd tegemoet.

Ik vind “Komt een vrouw bij de dokter” het beste boek dat ik ooit voor Nederlands heb gelezen. De ik persoon is Stijn en hij vertelt het verhaal geweldig. Nadat ik het boek had uitgelezen ging ik meteen naar de bibliotheek voor het vervolg “de weduwnaar”. Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen omdat het simpelweg geweldig is. Ik geef dit boek daarom ook een 8

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>