Drie

Het boek Drie, geschreven door Maarten Schinkel, gaat over de verschillende dimensies.

De vier dimensies zijn hoogte, breedte, lengte en tijd. De dimensie tijd is nog wat omstreden maar het is waarschijnlijk toch die vierde dimensie.

Maar het lijkt erop dat er nog meer dan vier dimensies zijn, niet vijf of zes maar elf dimensies.

Het verhaal gaat over Walter Bardinsky, de snaartheorie van de elf dimensies en welke invloeden deze elf dimensies hebben op Walkter.

 

De wetenschapsjournalist Walter Bardinsky wordt uitgenodigd op het Institute for Theoretical Physics and Multidimensional Analysis waar hij een geheim onderzoek bij woont.

Walter moet een week lang zijn normale, luie leven missen om een week tussen onderzoekers die het hebben over de elf dimensies.

Walter gelooft niet in de elf dimensies maar is wel erg nieuwsgierig en besluit de voorwaarden van het instituut te accepteren.

De voorwaarden zijn dat hij alleen mag schrijven wat het instituut goedkeurt.

 

Lijnrecht tegenover het leven van Walter staat het leven van Berry, een junk die voor alles in zijn leven heeft moeten vechten.

Berry zwerft van vriend naar vriend met als enige doel zo veel en zo goedkoop mogelijk drugs halen.

Tussen de levens van Berry en Walter staat Spike, een beroemdheid die voor de helft heeft moeten vechten voor zijn beroemdheid maar de andere helft is aan komen waaien.

Door zijn beroemdheid is Spike een oppervlakkige man die geniet van het herkend worden op straat, de vraag is wat hebben deze drie mannen met elkaar te maken.

 

Walter vind dit antwoord langzaam in het instituut, maar daarvoor moet hij wel eerst een tijd door tijd en ruimte maken.

Walter verliest zichzelf in de denk wijze van het instituut en de snaartheorie, hij begint te twijfelen aan de echtheid van zijn bestaan en alles om hem heen.

Volgens de snaartheorie wordt niets door het lot of door een god bepaald, bovendien is Walters eigen wil in dat geval niets meer dan een onderdeel van een groter programma dat voor hem bestuurd word.

 

Het boek Drie is een interesant boek met een goed verhaal, door de hoofdpersoon in drie verschillende dimensies te laten zien leer je veel over Walter en vraag je jezelf af of hij de persoon is die hij is door omstandig heden of door zijn eigenpersoonlijkheid.

De snaartheorie wordt daar in tegen niet heel goed uitgelegd en welke zeven dimensies er naast de bekende vier zijn wordt niet verteld, dit zorgt ervoor het de snaartheorie een beetje ongeloofwaardig en lastig te volgen is.

Toch is het een leuk boek en ik zou het aanraden aan iedereen die het interessant lijkt om 1 persoon in drie verschillende dimensies te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>