natuurkunde – diagnostische toetsvraag

stel je voor je sluit een lampje op een batterij aan. het lampje gaat dan branden. leg uit waarom de stroomsterkte aan beide kanten van het lampje gelijk moet zijn.

Geplaatst in Geen categorie | 3 Reacties

natuurkunde opdracht 2/2

2. Als je twee lampjes zo fel mogelijk wil laten branden, hoe zou jij dat dan doen als je terugkijkt naar afgelopen les? (geen batterijen, stopcontacten ed aanwezig)

Ipv. batterijen gebruik ik de Zuil van Volta. De Zuil van Volta is opgebouwd uit verschillende laagjes in de vorm van ronde muntjes. De laagjes bestaan uit; aluminium folie, papier (geweekt in zoutoplossing!) en muntje van vijf eurocent. De lading wordt steeds sterker als je laagjes steeds hoger worden opgebouwd. Hierdoor kunnen de lampjes branden. Hoe meer spanning er vanaf komt hoe feller het licht gaat branden. Dit is dus de Zuil van Volta. Hoe hoger de zuil hoe sterker deze energiebron.

Je bouwt het op deze manier op tot je als laatst een muntje bovenaan hebt.
___ = aluminium
___ = papier
___ = munt


Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

natuurkunde opdracht 1/2

1. Wat is elektriciteit?
Elektriciteit is een stroom van elektronen. Als het ware verplaatsen de elektronen zich van het ene naar de andere plaats. Ze verplaatsen zich dus van atoom naar atoom. Een elektron is altijd negatief geladen. De verplaatsing noemen we een elektrische stroom. Elektronen verplaatsen zich het beste door metalen, ze worden dus geleiden.
E = elektroon
__ = stroom
K = kern (neutronen/protonen+)
O = wolk
Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie