Bijzondere dingen met poëzie

Janien Benaets van de Sausage Machine, de grande dame van het literatuuronderwijs in Vlaanderen geeft ons weer wat mooie ideeën over poëzie. Als je eens op een andere manier wil kijken naar poëzie, maak eens gebruik van een paar onderstaande suggesties.

  • op janien.wordpress.com/2008/01/26/, en een gedicht over Coca Cola van Nikita Vergauwen (4e jaar): janien.wordpress.com/2009/01/29/.
  • Bij Moniek Verhaaren liggen er gedichten op straatmosredna.blogspot.com/2008/09/gedichten-op-straat-in-google-maps.html.
  • Of je zou 160′s kunnen proberen: zie veel voorbeelden en lessuggesties op de site van Sofie Cerutti: precies160.nl. Ook heel leuk om te doen, weet ik uit mijn vroegere klaspraktijk.
  • Straks vergeet ik nog de beroemde elektronische Gedichtenmachine van Cobie van de Ven waar je kunt kiezen uit gedichtvormen als het elfje, de haiku, de limerick, het naamdicht en meer. Met rijmhulp waar nodig.
  • Ik weet niet over welke ‘hulpmiddelen’ je beschikt, maar je kunt ook uitgaan van bestaande gedichten en die laten ‘illustreren’ of in audio of video ’bewerken’: poetry hacking op ph09.be. Wel niet zo gemakkelijk, denk ik.

Posted under literatuur

This post was written by jeroenc on oktober 8, 2009

Tags:

Leave a Comment

Name (verplicht)

Email (verplicht)

Site

Reacties

More Blog Post