Zeik – Recensie

Zeik (Herman Brusselmans) – Recensie
Door Niels Vriezekolk

Algemene informatie
Titel: Zeik
Auteur: Herman Brusselmans
Jaar van uitgave: 2014
Genre: Humor, Thriller
Aantal bladzijden: 192

Korte samenvatting
De inspecteurs/rechercheurs Zeik, El Bazaz, Broekgat en Compas vervelen zich in Gent, er worden bijna geen moorden gepleegd. Totdat plots een jonge vrouw dood wordt aangetroffen. Ze was naakt gevonden met twee cijfers op haar rug geschreven: een doorgekraste 9 en een 12. Zeik, El Bazaz, Broekgat en Compas moeten de moordenaar zien te ontmaskeren aan de hand van deze aanwijzingen.

Recensie
Toen ik wat meer informatie over Herman Brusselmans zocht kwam ik erachter dat dit zijn 64e¬†boek is, hij schrijft twee boeken per jaar. Dit verklaard een beetje waarom ik het boek een beetje “meh” vond.

Zeik is een grove komedie met een misdaad verhaal. Het boek wordt gepresenteerd als “Literaire Thriller”, maar zo zou ik het niet noemen. Er komt bijna geen spanning in dit boek voor, er zitten vooral grove grappen in. Het misdaad verhaal was saai en niet spannend, er zat weinig vaart in. De grove humor in dit boek was opzich wel grappig, maar soms was het een beetje te veel van het goede. De personages is dit boek waren ook niet heel bijzonder.

Lees dit boek vooral niet als je een interessant/spannend misdaadverhaal verwacht, dat heeft het totaal niet. Het is een grove misdaad komedie die soms iets te grappig wilt zijn.

Ik geef “Zeik” een 6/10

1 reactie op “Zeik – Recensie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>