Ik kom terug

Ik kom terug is een roman geschreven door Adriaan van Dis.

In het boek kijk je door de ogen van de, ongeveer 65 jarige, Adriaan van dis, die aan het begin van het boek nog in Parijs woont. Adriaan heeft een slechte band met zijn moeder, die in een bejaardentehuis woont. Op haar 90ste verjaardag belt ze Adriaan en vraagt ze hem of hij haar kan helpen om nog een paar laatste dingen te doen, voordat ze zelfmoord zou plegen. Adriaan verhuist om deze reden terug naar Nederland. Terwijl hij zijn moeder helpt haar laatste wensen te vervullen merkt hij dat ze vol met geheimen en herinneringen zit, die ze voor het eerst in zijn leven met hem wil delen. Adriaan is hier heel erg nieuwsgierig naar en probeert dan ook zoveel mogelijk te weten te komen, dit doet hij onder andere door uren lang met zijn moeder aan de telefoon te zitten. Alles wat Adriaan te weten komt schrijft hij op en bewaart hij.

In het boek draait het allemaal om de zoon-moeder relatie, deze relatie is in ik kom terug erg moeilijk en moeizaam. Je merkt dat van Dis het ene moment heel zacht over zijn moeder schrijft, terwijl hij de bladzijde daarna weer vol uithaalt. Op deze manier laat van Dis prachtig zien dat hij worstelt met de liefde voor zijn moeder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>