Malva

Malva van Hagar Peeters.

Malva is het verhaal van de dochter van een dichter, of beter gezegd de ‘punt-komma’ van deze dichter. Malva was geboren met een waterhoofd en stierf op acht jarige leeftijd. In de brieven van de dichter werd Malva beschreven als een ‘punt-komma’ hierom worden alle witregels in het boek ook vervangen door een punt-komma. het verhaal gaat dus over een meisje, een meisje dat niet meer hier is, maar van boven neerkijkt op de geschiedenis van haar vader en uiteindelijk haar vader meeneemt naar het dodenrijk. Naast deze fictieve vertoningen komt er ook een moreel vraagstuk naar voren in het boek. Is het juist dat mensen met een belangrijke carrière hun kinderen verwaarlozen, voor die carrière? Sokrates zelf gaat met de dichter het gesprek aan. Er zit ook een autobiografisch deel in het boek, waarbij Malva aan Hagar Peeters gaat vertellen over zijn vader, die als journalist bij de begrafenis van de dichter, en vader van Malva, was. Hierdoor wordt het vraagstuk ook persoonlijk.

Hagar Peeters weet heel goed hoe hij jou als lezer mee moet nemen in het verhaal en ook hoe hij de juiste emoties bij iemand naar boven kan halen, zonder de mogelijkheid om zelf na te denken, over het vraagstuk van het boek, van de lezer af te nemen. De persoonlijkheid die hij in het boek stopt door ook met de hoofdpersoon over zijn eigen vader te praten geeft Malva een extra dimensie die het boek nog spannender maakt. Het taalgebruik is ook zeer makkelijk vergeleken met andere boeken wat in mijn optiek ook bijdraagt aan de belevenis van het boek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>