Snackbar, werd tijd!

In voorgaande posts heb ik al verteld over het nieuwe winkelcentrum, en nu staat hij er en de eerste winkel is al open. En er komt nog meer!

Nu is er een snackbar geopend, Happy Snack. En daar waren ik en de andere bewoners van Noorderplassen heel blij mee! Op deze foto ziet je de aankondiging van de komst en nu is hij er! Happy Snack had al een snackbar in Almere Buiten wat een groot succes was. En nu is het dus tijd voor een uitbreiding. Meer nieuws volgt…

Eindelijk een winkelcentrum in Noorderplassen

image

Eindelijk is het zover, een winkelcentrum in Noorderplassen! De bewoners hebben hier heel erg lang op lopen wachten maar nu is het eindelijk zover!

Eerst moest je als je in Noorderplassen West woonde naar Kruidenwijk reizen om boodschappen te kunnen doen. Daar deed je ongeveer 20 min. over. Maar nu kunnen ik en de andere bewoners van Noorderplassen West binnen 5 min. (lopend) in de winkel staat of in een lekker gezellig café of restaurant zitten. Want Hoorne vastgoed heeft in onze wijk een appartementen complex gemaakt met de naam: Boven NP waarin alle bewoners boodschappen kunnen doen en waarin 52 appartementen zijn om bewoond te worden.

‘’Boven NP telt 51 koopappartementen, een aanlegsteiger en een mooie binnentuin. Maar het is meer! Zo wordt het een plek om elkaar te ontmoeten, onder meer in de horecagelegenheid met terras aan het water en elkaar tegen het lijf te lopen in de Vomar Voordeelmarkt van 1.500 m2 of in een van de andere winkels in het complex. Boven NP wordt een centrale plek voor de buurt waar mensen elkaar ontmoeten. Noorderplassen is een unieke, jonge groene wijk aan het water. Boven NP ligt in Noorderplassen West.. Dankzij het groene, waterrijke karakter is de buurt ideaal voor wandelaars, fietsers en waterrecreatie. Boven NP is zelfs per boot te bereiken via De Hoge Wetering. Vanaf dit water kunt u via de Noorderplassen zelfs het Markermeer bereiken. In Nooderplassen leef je buiten, midden in de stad en dat is uniek.’’  Hoorne vastgoed

In het complex komt een snackbar met de naam Happy Snack die ook al zit in Almere Haven en daar een groot succes is. Ook komt er een café en een Vomar Voordeelmarkt. En daarbij nog andere zaakjes zoals een kapper. Genoeg te doen dus voor de bewoners!

Meer informatie is te vinden op: www.bovennp.nl of op http://www.twitter.com/bovennp.

Bussen vertraagd

Op 9 februari 2012 waren de bussen vertraagd en daarbij kwam ook nog dat vele dienstregelingen door de war waren geschopt. Misschien kwam dit door de gladheid… Ik maakte dit mee en het was geen pretje, dit soort dingen geven veel stress!

connexxion_stconnex_360697a

Op tijd opgestaan en toch kom je telaat op school, dat overkwam mij dankzij Connexxion.

9:20: Ik sta bij de bus halte en de kaart die altijd in de bushalte hangt hing er niet. Ik moest dus wachten tot dat de bus kwam, er kwamen andere mensen naar me toe om te vragen of de bus al was geweest. Ik had geen idee.

9:35: De bus kwam, ik stap in en check in met mijn OV- Chipkaart. Ik zit en de bus rijdt weg. Ook in de bus werkten de digitale schermen niet correct.

9:45: Ik stap uit op het Centraal Station en zoek het perron waarop mijn bus naar School stopt. Omdat de digitale schermen ook hier weg waren gevallen wist ik niet waar ik moest zijn. Ik liep heen en weer om te kijken welke bussen ik zag maar ik kon mijn bus niet vinden. Ik zag later wel mijn bus maar hij stond stil zonder een chauffeur. Ik dacht: ‘’Laat ik maar gaan zitten voordat ik deze ook kwijt raak’’.

9:55: Ik word zenuwachtig omdat de chauffeur nu pas komt. Het dienstregeling scherm dat het hier wel doet zegt dat ik om 10:00 bij mijn school halte sta maar dat ga ik nooit redden!

10:05: De bus kwam ook nog eens later aan! Ik moet nu rennen naar school. Briefje halen en naar de klas.

10:15: In de klas, al hijgend ga ik zitten. Blij dat ik me niet morgen om 8:00 hoef te melden.

Schaatsbaan in Almere!

Je kunt vanaf nu schaatsen op het Schippersplein! Want er is namelijk een schaatsbaan aangelegd die wel tot half maart 2012 blijft liggen! Iedere woensdag kan er vrij geschaatst worden en is er schaatshuur mogelijk.
Schaatsbaan Schipperplein

Vanaf woensdag 16 november kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar van 14-15 uur Skating’s Cool! schaatslessen volgen bij ASV. 6 weken lang (tot aan de kerstvakantie) kunnen er lessen gevolgd worden. De kosten bedragen € 30 voor 6 lessen (exclusief eventuele schaatshuur). Tijdens deze lessen wordt het basis van het schaatsen geleerd, afgewisseld met leuke schaatsspelletjes. Vindt je het leuk om te schaatsen? Schrijf je dan snel in op de site: www.asv-almere.nl.  De serie lessen wordt afgesloten met een halfuur challenge. Je gaat kijken hoeveel km je in een half uur kunt schaatsen.

En als je binnenkort jarig bent kun je ook eens een sportief kinderfeestje geven. Op het Schipperplein geven ze een leuke kinderschaatsfeestjes voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er wordt een uur lang op een speelse manier oefeningen en vooral ook spelletjes gedaan. Dit wordt afgestemd op de leeftijd en wensen van de groep en staat onder begeleiding van jongeren van de schaatsvereniging. Er wordt afgesloten met een mini-11-stedentocht, waarbij iedereen een medaille en wat te drinken krijgt. De jarige krijgt ook nog een cadeautje.