Persoonlijk verslag

Al sinds 4 april heb ik een beugel. Mijn eerste beugel was een buitenboord. Deze moest ik eerst 24/7 aanhouden. Hij mocht alleen af bij het eten en bij het douchen en tandenpoetsen. Na een maand of 3 moest ik de buitenboordbeugel van 7 uur s ’avonds tot en met 7 uur s ’morgens aan. 2 maanden later hoefde ik de buitenboorbeugel alleen maar aan wanneer ik ging slapen.

Voor ik de buitenboordbeugel in mocht, moest ik eerst ringetjes passen. Want in deze ringetjes kwam de beugel te zitten. De ringetjes kwamen bovenin te zitten. Bij de 1e afspraak werden de ringetjes gepast en bij de 2e afspraak, werden de ringetjes vastgelijmd met een zure citroenlijm. Ik moest een veiligheidsbril op omdat als de citroenlijm er per ongeluk uitspoot , ik het niet in mijn gezicht kreeg. De afspraak duurde anderhalf uur.

In het begin deed de beugel erg veel pijn, vooral tijdens het slapen. Maar daarna deed de beugel véél minder pijn. Ik vergat soms zelfs dat ik hem in had!  Het mapje waar de beugel in moest nam ik overal mee naar toe. Ik moest hem alleen niet vergeten mee naar huis te nemen. Alleen, elke keer dat ik van de orthodontist  terug kwam, deed de beugel een paar dagen weer pijn. En dat was eigenlijk best wel balen.

Na 9 maanden was ik klaar met de buitenboordbeugel. Ik kreeg slotjes. Ik moest weer op een afspraak komen om  weer ringetjes te passen, deze kwamen onderin. Bij de 2e afspraak kreeg ik eindelijk mijn slotjes. Eerst werden de ringetjes onderin vastgelijmd, daarna kwam het moeilijkste gedeelte voor de vrouw die mijn slotjes erin ging zetten. Want  brackets , dit zijn  kleine, vierkante ijzeren onderdeeltjes die met lijm op je tanden worden geplakt, moesten op een rechte lijn, op mijn tanden geplakt worden. Dit duurde zo’n uur. Maar ik moest tijdens het plakken van de brackets, heel erg nodig naar de wc. Ik moest wachten tot de vrouw klaar was met het erop plakken van mijn brackets. Pas toen mocht ik naar de wc. Toen ik terug van de wc kwam, mocht ik een kleurtje kiezen die over mijn brackets kwamen. Ik koos goud, want dat vond ik wel een mooie kleur.

Toen ik thuis kwam voelde ik nog niks, maar na een paar uur deed het behoorlijk pijn. En de volgende ochtend deden mijn tanden zo’n pijn dat ik niet eens meer in mijn brood kon eten. Ik kon alleen nog vla eten en ik kon alleen nog maar drinken. Na die dagen voelde ik er niks meer van. Ik vond het alleen jammer dat ik geen cola meer mocht drinken, maar nu maakt het niks meer uit, want eigenlijk mis ik het niet zo heel erg meer.

Sinds 8 februari heb ik er elastiekjes bij gekregen, deze  moeten ervoor zorgen dat mijn kiezen meer op elkaar gaan staan. Deze moet ik 24/7 een hele maand in houden. Ze mogen alleen uit bij tandenpoetsen en eten. Ook heb ik een soort ketting over m’n bovenste rij tanden gekregen, deze zorgen ervoor dat al mijn bovenste tanden kaarsrecht staan.

Uiteindelijk viel alles wel mee. Eens in de maand heb ik eventjes pijn, maar dat duurt maar 3 dagen. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden!

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.