Oom en tante op bezoek

Het is zaterdag middag. We krijgen straks bezoek van mijn oom en tante uit Weesp. Ze komen met hun kinderen. Mijn nichtje heet Sriny. Zij is 4 jaar oud. Mijn neefje heet Raamanaresh. Hij is 6 maanden oud.

Mijn vader en moeder kijken een film op de laptop. Mijn zusje en ik kijken televisie. Opeens gaat de bel :’Tringgg’. Ik loop naar de deur en ik doe de deur open.  Mijn oom en tante staan voor de deur. Mijn tante zegt: ‘ Mogen we naar binnen komen?’.  Ik zeg: ‘ Natuurlijk mogen jullie binnenkomen!’. Ze lopen naar binnen.  Mam en pap, tante Ragini is er! Mijn ouders komen de trap af.

Even later drinken de volwassenen koffie. De kinderen drinken limonade. Mijn nichtje zegt: ‘ Limonade lekker’. Mijn neefje kijkt grappig naar ons. Wil je met blokken spelen Sriny? Vraagt mijn zusje.  Jaaa! Zegt ze enthousiast.

Na het spelen met de blokken is het etenstijd.  Iedereen wast zijn handen en komt aan tafel zitten behalve mijn neefje. Hij zit in zijn  maxi cosi. Mijn moeder heeft witte rijst met kipkerrie en sperziebonen gemaakt.

Mijn nichtje zegt: ‘eten was lekker’. Nu krijgen we het toetje, zegt mijn zusje. Ik help mijn moeder met het toetje. Het toetje voor straks is vanille ijs met fruitsalade. Iedereen geniet van de vanille ijs met fruitsalade.

Mijn tante zegt: ‘ Het eten was heerlijk’.  We moeten gaan, zegt mijn oom. Morgen moet Sriny naar Tamilschool. Het was een gezellige avond, zegt mijn tante. Nadat iedereen zijn jas aan had, namen we afscheid. Tot ziens Abiramy en Thuvaragaa! roept mijn tante nog.

Mijn 10e verjaardag

Het is zomer en de zon schijnt. Vandaag ben ik 10 geworden. Dat word een groot feest. Straks komt mijn hele familie. Ik ruik de geur van taart al. Vader hangt slingers en blaast de ballonnen op. Ik doe mijn mooiste *Salwar aan. Mijn zus en haar man zijn gisteren bleven logeren, om mij vandaag te helpen met het feest. Ik loop naar de spiegel. Mijn zus komt de kamer binnen en doet mijn haar. Ik hoor de deurbel gaan en ik loop naar beneden. Ik doe de deur open. Mijn nichtjes en neefjes rennen naar binnen. Daar is de jarige job, zegt mijn tante.

Een paar minuten later zijn alle gasten er. We gaan de taart aansnijden! roept mijn moeder. Ik sta voor de tafel met de taart erop. Vader, moeder, broer, zus, zwager en zusje staan naast me. Mijn oom en tante maken allebei foto’s. Eén voor één komen mijn familieleden, kennissen en vrienden naar voren om foto’s met mij te maken. Daarbij krijg ik ook nog cadeautjes.

Een paar uur later zit iedereen taart te eten. Mijn neefjes en nichtjes spelen op zolder. De volwassenen zijn aan het kletsen in de tuin. Mijn vader maakt pasta met tomatensaus.

Iedereen aan tafel! roept mijn vader. Iedereen gaat in de tuin zitten en geniet van de pasta met tomatensaus.

Na het eten blijft iedereen gezellig ijs eten. Een paar uur later gaat iedereen één voor één weg. Het was een gezellig en een leuk feestje, zeiden mijn oom en tante. Dit is het leukste feestje ooit, zei ik.

Einde

* Salwar= Een `salwar kameez` is een kledingstuk dat wordt gedragen door moslima’s, hindoestaanse en sikh vrouwen in zuid-Centraal-Azië, met name in Pakistan en India.