Een buitenrit met Ravel

Zondag 26 februari 2012

Het was in de ochtend, redelijk vroeg en ik zat op www.bokt.nl te overleggen met mijn iemand op de manege die mij soms les geeft. We zouden om 2 uur vertrekken van de manege om op buitenrit te gaan.

Toen we op de manege waren:

Ik zadelde Ravel, mijn vader zou op Amadeus gaan en Anneke op Chad. Amadeus was fris en liep best hard, Chad wilt nooit voorop. Dus Anneke had snel besloten dat ik voorop zou gaan. Prima niks aan de hand dacht ik, de vorige keer op Shadow lukte dat ook prima! Maar toen ik de bak uit wou gaan staakte hij al. Anneke op Chad ging voorop, later ging ik weer voorop. Toen we de weg hadden bereikt en ik wou die oversteken in draf. We draafden op de 2e baan en er kwam een auto aan, Ravel stond in 1x midden op de weg stil! Ik dacht direct aan het ongeluk wat laatst was gebeurd waardoor iemand door een trein was geschept omdat de motor afsloeg. Ik gaf snel been en een tik met de zweep, gelukkig draafde hij weer verder..  We draafde eventjes, hij stond weer in 1x stil. De andere achter mij moesten een noodstop maken. Ik had weinig ruimte om hem naar voren te drijven. Op benen reageerde hij niet en ik gaf een tik met de zweep. En nog 1, hij luisterde maar niet! Hij kwam zo’n 10 cm van de grond. Anneke zei: ‘Dat was een stijger.’ Maar het was zo mini, maar het voelde raar. Later werd Ravel iets voorwaartser, er lag een tak op de grond met zijtakjes omhoog, ik besloot er langs te draven. Anneke sprong hem wel en zat in een rustig handgalopje achter me. Dat was grappig want Ravel was de kleinste van de paarden en draafde gewoon. Amadeus ging ervandoor Ravel nam een sprong maar ik had hem snel onder controle doordat ik rustig bleef. Chad maakte even een rare sprong en liep bijna tegen Ravel aan. Amadeus kwam weer terug en we gingen even stappen. Later bij het water ik stond bovenaan met Ravel en Anneke en mijn vader stonden bij het water. Hun kregen de paarden er niet in en ik bleef maar lachen. Ik keek door het bos en zei: ‘Hé! Dat is de kippenslachterij!’ Ze riepen mij en ik kwam eraan. Ravel wou er ook niet in maar ik drukte niet echt door. Een stukje verder gingen ze wel het water in. Op de terugweg ging het goed, Ravel stopte niet meer en liep wat harder.

Het was een super buitenrit!

Persoonlijk verslag.

Oliebollencup 2011, 31 december.

31 December 2011 werd ik wakker. We waren op de camping en gingen al vroeg naar de manege toe. Mijn vader hielp dat de pony’s op tijd klaar stonden en mijn moeder maakte foto’s van de kinderen die reden. Voor de wedstrijd begon hielp ik nog de hindernissen op de goede hoogte te zetten. Al gauw kwamen de eerste kinderen, de eerste zat op de pony. Anna rende mee tot en met hindernis 4, daarna rende Lisanne verder. Zo deden Shanna en ik het ook, eerst rende Shanna en ik stond achter hindernis 4 om de pony over te pakken. Op een gegeven moment na een aantal kinderen rende ik mee. Ik liet Pipo los maar bleef er naast rennen. We renden op een kruisje af, het middelpunt is het laagst. De pony ging naar de zijkant zodat ik het hoogst moest springen. Wanneer de ruiter mocht afstijgen was je blij dat je even rust had. Want door de bak rennen door het zand, hindernissen mee springen en op de pony letten was wel zwaar. Toen klasse 2 begon moest ik gewoon bij een hindernis blijven staan zodat de pony er niet langs kon, alles ging goed. Bamby vertikte het even om over een hindernis te gaan dus gingen Priscilla en ik daarbij staan zodat de  pony minder vlug er langs kon rennen.

 

Klasse 3 begon, de hoogste klassen. We liepen parcours, bij klasse 1 en 2 kon ik over de hindernissen stappen, maar hier ging ik het niet proberen. Dadelijk ligt er een balk op de grond. Toen wachtte ik tot Julia was geweest, ik nam Shadow over en begon een beetje te rijden. Veel stappen en een beetje draven. Ik nam mijn zweepje niet mee, want Shadow gaat erg hard in een parcours, dat had ik wel gemerkt bij de springcursus. Dit keer moest ik Shadow echt blijven drijven, hij was moe. Logisch, hij was een geliefde en brave pony. Heel veel wouden er op. Maar toen moest ik van de buitenbak naar de binnenbak stappen. Shadow was er heel braaf onder, hij wist dat het niet eng was want hij had vroeger springwedstrijden gereden. Ik moest aandrijven de hele tijd. Ik groette bij de jury en draafde aan, Anneke die mij springles gaf gaf aanwijzigen. “Niet harder,” riep ze. Ik reed op hindernis 1 af en ik galoppeerde daarna door. hindernis 2, op een rechte lijn. Ik hield mijn binnenbeen erbij zodat hij niet te erg afsneed. In een rechte lijn was daar hindernis 3. En dat was een oxer, een kruisje met een rechte balk er achter, net iets hoger dan het kruisje volgens mij. Ik galoppeerde er op af en ik dreef. Hij sprong! Zo een hoge oxer had ik nog nooit gesprongen! Laatst staan in een heel parcours. Volgens mij had ik nog nooit op die hoogte een parcours gesprongen. Ik galoppeerde door naar hindernis 4, eentje die schuin staat, prima, toen reed ik op 5 af. Een kruisje, in de lijn iets verder op stond een dubbeltje. De 1e van dat dubbeltje ging prima, de 2e kwam die niet lekker uit had ik het idee. Ik ging door op nummer 7, een behoorlijke, beetje schuine oxer, een stijltje. Ik nam na die sprong een bocht naar rechts, sprong hindernis 4 van de andere kant die dan tegelijk hindernis 8 was. Gelukt, geen balk aangeraakt en er ook geen enkele balk eraf, of een weigering. Barage tijd! Ik draafde even en sprong in de hoek van A-F aan. Ik probeerde zo snel mogelijk te gaan maar Shadow was moe, ik voelde het duidelijk. “Dit gaat op tijd!” Zei Anneke, ik wist dat al, maar het viel niet mee op Shadow naar voren te laten galoppeerden. Eerst lukte het niet goed. Ik kon niet goed afsnijden in dat parcours. Of er stond een hindernis in de weg of een kerstboompje. Ik nam een kortere bocht naar hindernis 2 en hield binnenbeen er aan. Hij sprong. Ik versnelde op weg naar hindernis 3. Ik sprong en vergat kort te draaien. Anneke riep “Draaien!!!” ik draaide snel en galoppeerde naar nummertje 4. Daarna versnelde ik naar hindernis 5. In die hoek verloor ik mijn beugel en galoppeerde ik door en ging draven, barage tijd was niet snel maar zeker niet langzaam.

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.