Vakantie met twee huizen

Een vakantie betekent voor de meeste mensen naar het buitenland of een pretpark gaan. Mijn vakantie bestond uit een zee van kartonnen dozen. Niet echt de ideale vakantieomgeving, zeker als je 24 uur per dag thuis zit, aangezien je niet naar school gaat.

Mijn kamer was in de vakantie in een grote bende veranderd, ik ben echt lui in de vakantie. (enige probleem: hoe ruim ik die zooi nu op?) Mijn moeder kondigde elke ochtend aan: ‘ik ga even naar het huis, tot straks!’  3 á 4 uur later is absoluut niet straks. Maar goed, in de tijd dat ze weg was, mijn vader naar zijn werk was en Rutger, (mijn broertje) met zijn vrienden speelde, had ik het rijk voor me alleen. Dat betekende niet in de ochtend uitslapen, helaas. Mijn wakkere familie kan aardig wat lawaai maken.                                                                                                     De eerste twee dagen heb ik alleen maar huiswerk gemaakt. Woensdag en zondag was ik naar een knutselclub geweest op aanraden van mijn moeder. Het was leuk. Ik had op woensdag geschilderd en op zaterdag gekleid. Vrijdag heb ik wel iets leuks gedaan: ik ben naar de sauna geweest. Ik heb daar heerlijke ravioli gevuld met oude kaas en basilicum gehad, met een romige saus. Zalig!

De rest van de dagen waren hetzelfde, opstaan, eten, lezen/computeren/koken en dan weer slapen. Ook heb ik met mijn vader twee nieuwe banken gekocht. We vonden een prachtige zachte bank. We ploften erin en zeiden tegelijk: ‘hier kom ik niet meer uit!’ Dat was wel leuk, banken uitzoeken.                                                                                                                                 Ook hebben we een dressoir gekocht voor de tv. Het in elkaar zetten duurde alleen heel lang. Eigenlijk hadden we er twee willen kopen, een als opbergruimte, de andere om de tv op te zetten. Maar toen we de eerste eindelijk in elkaar hadden, was het eerste wat m’n vader zei: ‘als dat volgende kastje even beroerd gaat, laat dan maar lekker zitten.’

Mijn vakantie was dus vrij simpel. Inpakken, uitpakken, bouwpakketten in elkaar zetten en huiswerk maken. Ik had heel graag nog wat leuk willen doen, maar de volgende vakantie ben ik aan de beurt. Dan heb ik twee huissleutels in m’n zak zitten en kan ik doen wat ik wil.

s ‘Nachts door Amsterdam

Mijn vader heeft een zeilboot. Een van tien meter lang met een teakhouten dek. Ik de vakantie varen we er mee. Meestal gingen we dan naar Hoorn (Friesland) dat vond ik altijd heel leuk. Twee jaar terug zijn we naar Zeeland gegaan. Dan moet je met de bot door Amsterdam. Ik heb mijn oude logboek terug gevonden van die vakantie. Ik heb wat kleine stukjes opgezocht:

Thuishaven Almere, 12.00   (Datum niet leesbaar)

Vandaag gaan we s ’nachts door Amsterdam varen. Ik moet vannacht opblijven om op onze kleine boot te passen. (de littele Thing) Straks gaan we nog boodschappen doen. Maar eerst ontbijten. Pap staat eitjes te bakken,ik ruik het spek. Uit voorzorg heeft hij al de rookmelder uitgezet, die gaat altijd af bij het koken, echt een kabaal, de zonnige kant: áls de boot in de fik vliegt staan we al buiten voordat een klein vlammetje een gevaar kan worden.

(Vijf bladzijdes veder)

Aan de steiger voor de eerste brug van Amsterdam, 17.00 22 juli 2010

Het regent, een goede reden om niet naar buiten te gaan, het dek is dan glad en voor je het weet lig je op je gezicht. Het is moeilijk om aan de wal te komen, we liggen aan een hele smalle steiger die gewoon schreeuwt dat je erin gaat vallen. Gelukkig hoef ik de hond niet uit te laten, nee, ik mag de afwas doen. Vannacht om 23.00 gaat de brug omhoog. Dan kunnen we weg. Alle bruggen van Amsterdam gaan s ‘nachts open om boten door te laten. Wij gaan straks dus midden in de nacht door Amsterdam varen, het lijkt me echt leuk. Volgens vrienden van ons is Amsterdam dan het mooist. Ik heb er zin in.

 

Door alle bruggen van Amsterdam heen, 4.30 23 juli 2010

Het was mooier dan ik had gedacht. Overal lichtjes door Amsterdam. Het was geweldig. Ik lag in m’n bed te slapen en schrok me dood door de motor. ik zat meteen rechtop in bed. Snel schoot ik in mijn kleren en holde met mijn trui nog in m’n hand naar buiten. Pap en mam waren de touwen los aan het maken. Ik moest zorgen dat de kleine boot niet vast kwam te zitten tussen andere boten en alle touwen opruimen. Uiteindelijk voeren we weg. Het was prachtig, overal lichtjes, en boten die ook door de bruggen heel gingen. Toen moest ik van mam een boterham gaan smeren. Had ik geen zin in, maar zodra ik binnen was viel ik in slaap, heel kort maar. Nu moet ik die boterham maar gaan eten.

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.