Eric of het klein insectenboek

Titel: Eric of het klein insectenboek

Samenvatting verhaal: Erik ligt op een nacht wakker in zijn bed. In zijn kamer ligt het schilderij Wollewei, met allemaal insecten erop. Als Erik fantaseert hoe het daar zou zijn, krimpt hij opeens tot hij nog kleiner is dan een insect. Hij klimt het schilderij in, en ziet een wesp. Hij gaat mee naar het huis van de wespen, en leert daar dat van adel zijn, en een angel hebben erg belangrijk zijn. Hij beledigt de wespen alleen per ongeluk, door een gedicht voor te dragen over bijen. Erik vertrekt op de rug van een hommel, en komt terecht in een hotel, wat eigenlijk een slakkenhuis is. Hier ontmoet hij allemaal insecten, waar hij veel over weet, want hij houdt zijn spreekbeurt over insecten. De insecten staan helemaal perplex hiervan, en beginnen te vragen aan Erik wat ze moeten doen, waarop Erik antwoord, volg gewoon je instinct. Na een tijdje, vertrekt Erik weer, ditkeer op de rug van vlinder. Hij helpt de vlinder met een gedicht schrijven, zodat het een meisje kan versieren, en dan vliegt het weg. Erik gaat weer op pad en steekt een zwarte weduwe neer met een dennennaald, nadat deze Erik aanviel. Tenslotte komt hij een worm tegen, die vast zit. Een mier biedt zijn hulp aan, en Erik en de mier gaan samen naar het hol van de mieren, om hulp te halen. Als Erik dan vraagt of ze willen helpen, dan accepteren ze. Maar in plaats van de worm veilig uitgraven en hem meenemen, doden de mieren de worm, en nemen hem in stukjes mee. Tenslotte helpen de mieren om Erik weer thuis te brengen. Maar onderweg worden ze aangevallen door een andere groep mieren. Als een mier net Erik dood wilt maken, wordt Erik wakker. Als hij zijn verhaal wilt vertellen op school, gelooft de juf hem niet, en laat hem zelfs nablijven.

Mijn mening:

Ik vond het een raar boek, het leek geschreven voor kinderen, maar er zit dan plots zoiets serieus als de dood tussen. Ik genoot niet echt van het lezen, omdat het niet echt uitdagend was.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>